High tea

❤︎ TIP: High tea bij de LF Gouda

Gepost door Corina 28 januari 2016 0 reacties
www.highteavriendinnen.nl

Hoewel ik vaak zo objectief mogelijk probeer te blijven, heb ik toch echt wel stiekem mijn voorkeuren. Nou ja, stiekem… De titel liegt er meestal niet om. ‘Onze keus’ en ‘Tip van de week’ zijn kreten die niet op lucht gebaseerd zijn. Natuurlijk zijn de locaties erg smaakgevoelig, maar ik mag graag denken dat ik een goede smaak heb..;-)
De LF in Gouda is zeer zeker mijn smaak!
 De binnenkomst alleen al is gewoonweg betoverend te noemen! Ik hou enorm van industrial. Vooral wanneer het gebouw van oorsprong ook echt een industrieel doel heeft gehad. Geschiedenis noemen ze dat ook wel en het is goed voer voor mijn levendige fantasie! Maar vandaag komen wij voor heel ander voer. Op het programma staat een lekkere high tea…❤︎

www.highteavriendinnen.nl

Onze tafel is mooi gedekt bij binnenkomst.
Er ligt een papieren kleed op tafel met daarop verschillende teksten. Wanneer ik goed kijk realiseer ik me dat de teksten er vlak voor onze komst op zijn geschreven. ‘Geniet van de high tea’ of ‘Probeer zo’n lekkere thee’ en een pijl naar het rekje met theesoorten. Wat een leuk detail! Wij zijn in ieder geval direct in de juiste stemming en gaan er goed voor zitten.

“Wat vroeger een Lichtfabriek was is nu eten, drinken en feesten waar het om gaat. Geniet van het industriële erfgoed in de historische binnenstad van Gouda. Voel de energie van toen, vertaald naar het nu..!”(Bron www.lfgouda.nl)

Al gauw krijgen we een vruchten smoothie om mee te beginnen, gevolgd door een lekker soepje. Terwijl we genieten van wat ons aangeboden is, heb ik even de tijd om alles om me heen op me in te laten werken. De nostalgie spat er vanaf! Voor een ieder die genoeg fantasie heeft, zie je in gedachten hoe hier vroeger gloeilampen werden gemaakt. Gloeilampen die in die tijd het nodige licht in de duisternis brachten. Iets wat nu als vanzelfsprekend wordt ervaren, maar toen een absolute luxe was!
Ik word al gauw uit mijn gedagdroom opgeschrikt. Daar komen de broodjes en zoetigheden! Lekker lekker!

Het gebouw is voorzien van een open keuken en terwijl we genieten van de heerlijke sandwiches, kijk ik over mijn schouder of ik misschien de kok zie lopen. De sandwiches zijn zo lekker dat ik absoluut mijn complimenten wil overbrengen!
Het lukt om contact te maken en de kok komt even naar onze tafel toe om een praatje te maken.
“Smaakt het dames?”
Oh jazeker! De beste sandwiches ooit! Nou ja, een goede gedeelde plek in ieder geval!
Blij kijken we hem aan. Hij moet lachen om ons enthousiasme.
“Zijn jullie bekend met de geschiedenis van de lichtfabriek?”
Nee, niet echt, moeten we bekennen. Wel zien we steeds een naam voorbij komen, Hendrik. Misschien de eigenaar?
“Hendrik was vroeger een arbeider van de lichtfabriek,” vertelt de kok ons trots, “Hij heeft jarenlang met veel liefde bij de lichtfabriek gewerkt. In die tijd was licht nog iets heel speciaals. Het bracht mensen samen. Mensen zaten samen aan tafel te genieten van het eten, te kletsen, spelletjes te doen, allemaal in het licht van één van de gloeilampjes uit de lichtfabriek. Hendrik leefde voor de fabriek. Hij vond het geweldig dat hij kon meewerken aan zo’n bijzondere uitvinding! In die tijd werd het eten met veel meer passie en liefde bereid. Wij willen met onze producten terug gaan naar die tijd waar ambacht nog heel gewoon was. We proberen dezelfde ambacht terug te brengen in onze keuken. Alles is vers bereid en gemaakt van, veelal biologisch, locale streekproducten…”
Onder de indruk van dit verhaal, eten we met veel plezier de rest van de high tea op.En lekker dat het is!

Wanneer we weg gaan regent het hard buiten. Met een versnelde pas lopen we richting de parkeergarage! Een kleine wandeling, aangezien die achter het gebouw ligt.
“Goh! Dat was echt weer een goeie high tea!” zegt Patricia, terwijl ze met haar capuchon omhoog om een plas heen loopt.
“Inderdaad!” zeg ik,“Toch wel bijzonder. Iedere keer wanneer ik denk, dit valt niet te overtreffen, worden we weer verrast!”
Blij met deze geslaagde middag gaan we weer naar huis. In mijn hoofd ben ik alweer aan het bedenken waar we de volgende keer heen zullen gaan.
Ik denk iets met brocante ofzo. Verandering van spijs doet eten, zegt men!

LF Gouda          High tea €19,50
Hoge Gouwe 189
2801 LE Gouda
0182-231251
www.lfgouda.nl  

Wil je ook een keer hier high tea’n maar heb je niemand om mee te gaan? Kom naar ons gezellige Plein op de website en kijk wie er met je mee wil!
Xxx

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.