High tea

Aanrader: High tea bij Hotel Droog Amsterdam!

Gepost door Corina 7 maart 2016 0 reacties
High tea vriendinnen, hotel droog

High tea bij Hotel Droog in Amsterdam

Soms kom ik wel eens op van die plekken, dan denk ik na afloop –Oke! Nu ga ik als een speer naar huis, klap ik die laptop open en ga ik als een bezetene typen! Dit was zo goed. Dit moet iedereen weten!!-
Nou, op zo’n plek was ik dus gisteren. Alleen van dat zelfopgelegde schema kwam niet veel terecht. Eenmaal thuis had ik het koud en kreeg ik te maken met een welbekende dip. Een leuk verschijnsel waar je rond je veertigste verjaardag mee te maken krijgt. Koud buiten, warm binnen, vol buikje, en huppakee…daar gaat ie. Een uur en drie koppen thee later, was ik in ieder geval weer lekker opgewarmd, energiek en in de gelegenheid om te schrijven, alleen ontbraken toen de woorden me. Aah! Hoe omschrijf je nu zo’n gave plek als hotel Droog, zonder dat je het te kort doet?
Maar nu om 06.30 s’ochtends weet ik het en ben ik er klaar voor!
Lees gauw mijn verslag van een leuke middag uit…!

high tea vriendinnen, hotel droog

high tea vriendinnen, hotel droog

high tea vriendinnen, hotel droog

Amsterdam, Amsterdam… Ook al is het wel eens lekkerder weer geweest buiten, deze stad is onder alle omstandigheden charmant!
Mijn zusje heeft me via een berichtje laten weten dat ze iets later is. Geen probleem! Het korte stukje wandelen van de parkeergarage naar het hotel is, tot mijn verrassing, voorzien van een hoop leuke, kleine winkeltjes. Ik vermaak me dus wel tot ze er is. Alleen had het fijn geweest als ik niet zo verschrikkelijk nodig had moeten plassen. Hoge nood of niet, ik besluit een aantal winkeltjes binnen te gaan.
Allereerst een vintagewinkel. Hoppend van het ene been op het andere probeer ik ‘relaxed’ rond te kijken. Nee. Dit gaat hem niet worden.
Terwijl ik met versnelde pas naar buiten loop, zie ik aan mijn rechterzijde een geweldige schoenenwinkel.
In de etalage staan prachtige en bijzondere schoenen. Ooooooh!! Hier moet ik toch echt even naar binnen! Omdat ik nog mooi op tijd ben en een goede controle over mijn blaas heb, lukt het me om even een praatje te maken met de eigenaresse van de winkel.
“Haha,” zegt ze lachend, “nee hoor! Ik ben niet de eigenaresse, maar ik werk hier al vele jaren met veel plezier. Zo lang dat nog gaat tenminste. Sinds de komst van het internet is het voor winkeltjes als dit moeilijk geworden om het hoofd boven water te houden. Wanneer een klant zijn of haar kleur niet ziet liggen, wordt er al gauw gezegd dat ze het dan wel op het internet vinden. Ze hebben geen idee dat dat juist de reden is waarom je straks niet meer verrast zal worden door winkels als dit. Je hebt dan alleen nog te maken met de zogezegde eenheidsworst winkels…”
Ik vind dat een vreselijke gedachte! Dit soort straatjes met bijzondere winkeltjes geven zoveel sfeer aan een stad en vooral ook zoveel plezier om te ontdekken!
“Wanneer ik klaar ben bij hotel Droog, kom ik nog even langs om wat foto’s te maken! Is dat goed?” zeg ik enthousiast tegen haar.
“Ja, is goed hoor!” en ze knikt lachend.
Gauw vervolg ik mijn korte weg richting hotel Droog. Vanwege de verbouwing is het even zoeken waar de ingang zit. Uiteindelijk vind ik hem om de hoek aan de kant van het water.
Het is voor mij niet de eerste keer dat ik hier ben, maar wel de eerste keer dat ik hier ga eten. Tijdens een eerder bezoek was mijn oog vooral op de benedenverdieping gevallen en kwam ik er bij toeval achter dat je hier ook kunt eten.
De benedenverdieping is een belevenis op zich. Er bevindt zich een grote galerie/winkel met veel kunst objecten, gave woonaccessoires en kleding. Ook zitten er modeontwerpers die ter plekke hun kleding aan het ontwerpen zijn. Een bijzondere plek dus!

Maar ik kom nu voor de eerste verdieping. Ik ga in het eetcafé genieten van een lekkere high tea.
En om te beginnen ga ik het kleinste kamertje bezoeken. Ook die is trouwens geheel in Droog-designstijl en zeker een bezoekje waard, hihi…

high tea vriendinnen, hotel droog

high tea vriendinnen, hotel droog

high tea vriendinnen, hotel droog

high tea vriendinnen, hotel droog

high tea vriendinnen, hotel droog

Het bezoekje aan het kleinste kamertje dient geen verdere uitleg. Het was kort maar krachtig. Wel wil ik nog even zeggen dat de zeep en handlotion echt heerlijk zijn! Dat zouden ze overal moeten hebben.
Terwijl ik heerlijk met mijn camera bezig ben, komt mijn zusje binnenwandelen. Op haar gezicht zie ik een grote glimlach, terwijl ze goedkeurend de ruimte in zich opneemt.
“Hoohoi! Wat gaaf hier joh!” zegt ze lachend.
Haha, ja! Dat klopt!
We nemen plaats aan een lange houten tafel en vrijwel direct komt de serveerster ons vragen of we al willen beginnen met de high tea.
“Ja hoor! Graag…”

Bijzonder weetje over Hotel Droog
Hotel Droog mag dan de naam ‘hotel’ hebben, maar feitelijk gezien bevat het maar één kamer! Of eigenlijk appartement! En wel een heel mooi appartement! Alles in Hotel Droog heeft met hun eigen Droog-design en creativiteit te maken,  zo ook het appartement wat jij kunt reserveren! Het appartement is voorzien van een kitchenette,  woonkamer, slaapkamer en ruime badkamer. Laat je inspireren door de kunstzinnige omgeving van Hotel Droog en voel je bijzonder en speciaal in, wat mij betreft, de mooiste, meest unieke hotelkamer van Amsterdam!

High tea vriendinnen, hotel droog

High tea vriendinnen, hotel droog

High tea vriendinnen, hotel droog

High tea vriendinnen, hotel droog

OH-WAUW
…………….
Wat ziet dat er mooi uit zeg!
Als dit nou net zo lekker smaakt als dat het eruit ziet, dan zitten we goed!
Met smaak vallen we aan.
Inmiddels komen er twee jongemannen binnenlopen, met een laptop onder hun armen.
“Ik zei je toch dat ik nog een geweldig plekje wist!”, hoor ik één van de jongens zeggen.
Zijn kameraad lacht bevestigend.
‘Inderdaad’, denk ik bij me zelf, ‘Wat mij betreft is deze locatie een best kept secret!’  
Het eetcafé van hotel Droog zit op de eerste verdieping. Als je niet van het bestaan afweet loop je er gemakkelijk aan voorbij. Alhoewel, gemakkelijk, ik kan er niet zomaar aan voorbij lopen zonder die fantastische galerij op de begaande grond te hebben bekeken.
Voor we het weten is het alweer twee uur verder. Hoewel we nog graag wat langer hadden willen blijven zitten, staan er alweer andere dingen op de agenda. Maar eerst nog even snel wat winkeltjes bekijken onderweg naar de garage!

Hightea vriendinnen, hotel Droog

Hightea vriendinnen, hotel droog

Hightea vriendinnen, hotel droog

Hightea vriendinnen, hotel droog

Hightea vriendinnen, hotel droog

Wat een fijne middag was dit! De high tea smaakte inderdaad net zo lekker als het eruit zag!
Terwijl we naar de auto lopen, laat de gedachte aan die ene unieke hotelkamer van hotel Droog me niet meer los.
Ik kan erover schrijven, erover praten, maar het gaafste zou toch zijn om het zelf te ervaren en dan pas erover te schrijven.
Eens even kijken hoe ik dit moet gaan aanpakken bij mijn wederhelft. 
Wordt vervolgd…

Hotel Droog
Staalstraat 7B
1011 JJ Amsterdam
020-2170100
www.hoteldroog.com

Zin om bij hotel Droog te genieten van een high tea, maar niemand om mee te gaan? Kom naar het Plein op de website en vind iemand die met je mee wil! Xxx

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.