High teaLocatie

High tea bij Kasteel Keukenhof in Lisse!

Gepost door Corina 15 oktober 2015 0 reacties

Ik heb iets met kastelen. Ik vind kastelen mooi. Kastelen spreken zo enorm tot de verbeelding! Ze zijn oud, zien er architectonisch schitterend uit en kennen vaak een rijke geschiedenis. Kastelen biologeren me. Wie woonde daar vroeger? Waren ze er gelukkig? Was het er warm binnen? Rook het er lekker? Stomme vragen misschien, maar het zijn dat soort dingen die door me heen schieten wanneer ik er mee in aanraking kom.
Vandaag ga ik naar Tante Alie voor de High tea. Tante Alie zit gevestigd in de voormalige Hofboerderij van het kasteel…   


high tea keukenhof lisse
Bij aankomst moeten we een hek door om op het landgoed te komen. Madelon duwt tegen het deurtje aan maar het deurtje blijft dicht. Huh?
“Duw nog een keer!”
Madelon gooit er ditmaal wat meer gewicht tegen aan, maar het hek geeft nog geen centimeter mee. Hoe kan dat nou? Zijn we wel op de juiste plek? Een beetje verdwaast kijken we om ons heen, ondertussen gadegeslagen door twee wandelaars. Madelon wilt nog een poging doen het deurtje te openen maar dan besluit een van de wandelaars in te grijpen.
“Je hebt een pasje nodig om binnen te komen…” en ze opent de deur voor ons.
Aha, oke…
high tea keukenhof lisse
Zodra je de poort door loopt waan je je in een andere wereld. Ik hou van dit soort verstopte plekjes! Het landgoed is echt schitterend en in gedachte zie ik een koets met paarden over het terrein rijden richting het kasteel. Een Sissi-achtige vrouw stapt uit… Hihi, volgens mij kijk ik teveel kostuum-drama’s. Enfin, het is geen straf hier te wandelen.
We bereiken al gauw Tante Alie. Buiten is een overdekt terras en over enkele stoelen liggen dekentjes voor als je het koud krijgt wanneer je buiten van een kopje koffie geniet. Wij gaan gelijk door naar binnen! Dekentjes of niet, wij houden van warmte!

high tea keukenhof lisse

Het is erg rustig wanneer we binnen komen.In de hoek zit een wat oudere dame met wat lijkt haar kleinkind. Aan haar voeten ligt een hond. Ze hebben het zo te zien goed naar hun zin! In de andere hoek zit een jong koppeltje verliefd naast elkaar samen een appelpunt op te eten. Nieuwsgierig naar wat komen gaat gaan we zitten. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op de eerste ronde. Een prachtig opgemaakt bordje met sandwiches wordt neergezet…!

high tea keukenhof lisse

“In de eeuwenoude Hofboerderij van Kasteel Keukenhof is sinds 2014 Restaurant Tante Alie gevestigd. Alie was de vroegere kokkin van het kasteel en haar zus was werkzaam op de Hofboerderij. Als er over eten werd gesproken kwam de naam van Tante Alie altijd op tafel. De gerechten van Tante Alie waren altijd bijzonder, vernieuwend maar vooral lekker en juist datgeen vindt men vandaag de dag terug bij Restaurant Tante Alie…”

high tea keukenhof lisse
Aangenaam verrast door de goede kwaliteit van de eerste ronde zijn we benieuwd wat ronde twee ons brengt. Na wederom niet lang wachten wordt ons een kopje soep met bruschetta gebracht. Madelon neemt een slokje van haar soep en ik zie aan de twinkeling in haar ogen dat de soep goedgekeurd is. Gauw leg ik mijn camera weg en begin ik aan mijn eigen soep. Inderdaad! Dat smaakt goed!
“In Restaurant Tante Alie en bij Station Kasteel Keukenhof kunt u nu genieten van verschillende heerlijkheden met familie, vrienden of collega’s. Wij serveren daarbij tevens thee van een van de beste theemerken van de wereld ‘La Via del Tè’ die de totale beleving van thee naar een hoger niveau brengt…”
high tea keukenhof lisse
high tea keukenhof lisse
high tea keukenhof lisse
De laatste ronde ziet er prachtig uit qua opmaak. Het lijkt wel een bordje uit het programma Masterchef. Het enige wat ontbreekt is wat van de versgebakken taart die je ziet bij binnenkomst, maar tijdens een praatje met de chef verzekert hij ons dat dit in de toekomst ook aan de high tea wordt toegevoegd!

“Genieten van de lekkerste dranken, de heerlijkste gerechten en de warme gastvrijheid, dát is waar Kasteel Keukenhof voor staat. De mogelijkheden op het gebied van eten & drinken zijn bijzonder uitgebreid bij Kasteel Keukenhof. Zo verwelkomen wij u voor een lekkere kop koffie met taart of een gezellige lunch in ons dagrestaurant “Tante Alie” tijdens openingstijden van ons kasteelpark. Voor besloten feesten & partijen maken wij graag voorstellen op maat die compleet worden afgestemd op uw wensen en ideeën…”
high tea keukenhof lisse
high tea keukenhof lisse
Wanneer je hier met je kind/kinderen komt hoef je niet bang te zijn dat ze zich vervelen. Buiten is genoeg speelgelegenheid voor ze en er is zelfs een grote dierenweide!

“De kinderboerderij van Kasteel Keukenhof is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur en is gratis toegankelijk voor houders van een vriendenpas. Op tijden dat ons poortgebouw bij de ingang gesloten is, kunt u het voetgangershek met uw vriendenpas openen…”

Wij gaan na afloop nog even verder wandelen. Het is zo mooi hier! Volgende keer komen we terug en dan boeken we er een rondleiding bij door het kasteel. Dit was helaas op het moment dat wij kwamen niet mogelijk. Gelukkig is er nog genoeg moois om te zien. Een paar dingen zullen we vast met jullie delen…“Vanaf donderdag 16 april is Tante Alie geopend van dinsdag t/m zondag van 11.30 – 17.00 uur als dagrestaurant voor een goede kop koffie of thee, huisgemaakte taarten, gezellige borrel of een smaakvolle lunch…”

Ook geïnteresseerd in een High tea bij Tante Alie op het landgoed van Kasteel Keukenhof?
Niet alleen kun je hier High tea’n, ook heb je High wine, Sharing lunch en diverse kook-workshops.

Kasteel Keukenhof
Keukenhof 1
2161 AN Lisse
☎︎0252 750 690            HighteaKasteelKeukenhof   €23,95

Zin om hier van de high tea te genieten maar niemand om mee te gaan? Kom naar ons gezellige plein op de website en vind iemand die met je mee wilt gaan!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.