High tea

Afternoon tea at Scallywags

Gepost door Corina 24 december 2015 0 reacties

“Kom! Laten we even bij Scallywags langs gaan nu we hier toch zijn. Vertel ik even dat het artikel bijna af is. Vindt ie vast leuk!”
“Oh! Die zit hier om de hoek hè?” antwoordt Johan.
We zijn in Den Haag aan het shoppen en even een praatje maken bij Scallywags is altijd leuk!
Hoe moet je een lunchroom als dit zo goed mogelijk in woorden omschrijven zonder dat het ten koste gaat van de enorme gastvrijheid en warmte die je ervaart wanneer je er bent? Velen hebben nog nooit van Scallywags gehoord wanneer ik ze erover vertel. Zonde natuurlijk, want dit unieke plekje is zeker een bezoekje waard!
The place to be voor een authentieke Engelse High tea’ zoals de eigenaar Richard de Fontaine zelf zegt. Deze ras Londenaar woont nu al 21 jaar in Den Haag en is als eerste in Nederland begonnen met het serveren van de High tea! Alleen dat is al genoeg reden om eens langs te gaan…

Het eerste wat je hoort wanneer je binnen loopt zijn de woorden MIND YOUR STEP.
Geen overbodige woorden vanwege het hoge opstapje zodra je binnen komt lopen.
Het is nog vroeg in de ochtend en behalve Richard is er nog niemand aanwezig bij Scallywags. Hij kijkt blij op wanneer we binnen lopen. Ook al heb ik hem pas twee keer gezien en gesproken, hij begroet ons alsof er een paar goede vrienden binnen komen die al jaren kind aan huis zijn.
“Sit down, sit down..! Do you want some coffee from me? My Lord, look at your hair darling! You’ve got yourself the Annie Lennox look!”
Haha, mijn geblondeerde coupe is een detail dat hem direct opvalt! Aan de muur hangt een levensgrote gesigneerde foto van Miss Lennox herself en het verband is gauw gelegd.
Terwijl we ons neervlijen bedenk ik me dat we aan hetzelfde tafeltje zitten alwaar ik een week geleden nog een high tea heb genuttigd met mijn vriendin Jessica. Wat een gezellige middag was dat!

Ik heb op de website van Scallywags gezien dat Richard van zingen houdt en voor ik het weet zitten we druk te kletsen over muziek. Richard heeft met zijn Londense roots en liefde voor zingen een hoop mee gemaakt en de nodige beroemdheden mogen ontmoeten. Zijn verhalen zijn fantastisch om naar te luisteren!
Ook het verhaal achter de gesigneerde foto van Annie Lennox is geweldig om naar te luisteren en Richard verteld het je graag.
Ik zie aan het gezicht van Johan dat hij geniet van dit onverwachte bezoekje aan Scallywags en ook ik heb het goed naar mijn zin. Dan ineens staat Richard op en loopt hij naar de computer alwaar hij de achtergrondmuziek bedient. Na het luisteren van een aantal favoriete nummers van Richard, elk met hun eigen verhaal, zet hij een puur akoestisch nummer op en gaat in het midden van de knusse ruimte staan.
En hij begint te zingen… en te zingen… en te zingen!
Ik ben niet iemand die gauw huilt, maar voor ik het weet voel ik de tranen achter mijn ogen prikken. Terwijl ik even een snelle blik op mijn eega werp zie ik dat ook hij zijn tranen moet bedwingen en voor ik het weet zijn we beiden aan het huilen van ontroering! Nou ja, voornamelijk ik! Ik krijg tussendoor de slappe lach omdat ik mezelf echt niet zo ken, maar Richard zingt onverstoorbaar door en de tranen rollen inmiddels volop over de wangen. Wat een bijzonder moment dit! Loop je net nog mopperend door de stad vanwege die koude ijzige decemberwind, zit je plotseling binnen en wordt er voor je gezongen!
Dit is een typisch Scallywags momentje en geeft goed weer waar het bij Scallywags allemaal om draait.
Warmte, gastvrijheid, een plek om jezelf te zijn…

Mocht je in de buurt van Scallywags zijn, aarzel niet en ga er even naar binnen! Je kunt hier behalve high tea’n ook heerlijk lunchen! Op de Wagenstraat 146 kun je ook dineren. Alles authentiek Engels natuurlijk!
Een high tea voor twee personen hoef je niet van te voren te reserveren, maar kom je met meer personen zou ik dit wel eerst even aangeven!
Scallywags heeft drie verschillende locaties in Den Haag, allemaal in het centrum, maar niet bij alle locaties kun je high tea’n.
De locatie Kensington op de Kettingstraat 8 is the place to be voor de High tea!
Richard maakt de lekkerste gerechten en zorgt voor een geweldige sfeer!
Zoals hij zelf zegt: “Ik hoef dit niet te doen, maar dit is wat ik wil doen! Ik hou van de mensen die op bezoek komen, het leven in Den Haag, het maken van lekker eten. Dit is mijn passie!”

High tea €17,50

Welcome to Scallywags The Lunchroom, a place that will take you to the next level of having lunch & bites in a laid-back, cozy atmosphere. Our intention is to awaken your taste buds & to give you a sense of belonging to a homely corner in the heart of The Hague.

Scallywags The Lunchroom
Kettingstraat 8
2511 AN Den Haag 

Freshly prepared every day and we also cater for vegetarians. Every Day Menu with fresh ingredients and spices (separate dish selection possible). We prepare your plate from the moment we take your order. You will be given a choice of whats on offer (and I do not mean SALE) and you can make your selection. The interior and the food cannot be compared to any other restaurant in Holland.
Just pop in to find out for yourself! 

Scallywags The Restaurant
Wagenstraat 146
2512 BA Den Haag 

Swags is the Ugly Duckling of Scallywags and Kensington, or should we say the Cinderella of the three.
Swags is a People Watching Lounge and it is there for just this purpose.
Enjoy Swags, enjoy the Square and ENJOY LIFE. 

Swags Central
Haagse Bluf 18
2511 CN Den Haag 

(Bron www.scallywagsrestaurants.nl)  

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.