Workshops

Gave ArtClaySilver workshops bij ArtiChic

Gepost door Corina 11 december 2016 1 reactie

Art Clay Silver workshops bij ArtiChic

 

In mijn zoektocht naar leuke workshops ben ik Atelier ArtiChic op het spoor gekomen.
Atelier ArtiChic ligt in het mooie Hillegom en wordt gerund door Edith van Leeuwen.
Edith weet als geen ander hoe je Art Clay Silver omzet in de mooiste sieraden en de workshops zijn dus een MUST voor deze website!
Ze heeft mij door de telefoon al toevertrouwd dat er drie cursisten aanwezig zullen zijn tijdens mijn bezoek vandaag.
De deelnemers zullen vier dagen lang een aantal verschillende workshops volgen.
Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar haar atelier en rij vol goede zin richting Hillegom.

 

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

 

Het huis en atelier worden begrenst door een hoog hek.
Wanneer ik mijn auto parkeer en uitstap wordt ik blaffend begroet door een trouwe viervoeter, die al kwispelend aan de andere kant van het hek staat.
Al gauw komt Edith naar buiten.
“Kom lieverd, ga jij maar naar binnen,” en ze duwt de hond zachtjes het woonhuis in, “hoi! Leuk dat je er bent! Kom maar verder hoor…”
Nieuwsgierig loop ik met haar mee.
Wat is het hier adembenemend mooi!
Het huis en atelier worden omringt door groene weides, waarop een aantal alpaca’s staan te grazen.
Om het plaatje compleet te maken lopen er ook wat kippen in de wei.
Zodra we het atelier binnen lopen wordt ik verrast door de hoge ruimte en het licht wat aan alle kanten binnenvalt.
Wat een heerlijke plek om te werken!

 

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

 

Ik kijk mijn ogen uit.
De vitrines staan bol van de prachtige kunstwerken, allemaal kleine kunstwerkjes gemaakt door Edith!
Hoe is de naam ArtiChic eigenlijk ontstaan?
“Chico was de naam van mijn hond,” glimlacht Edith, “Chico was vier jaar toen hij hier kwam en was voordat hij bij ons kwam erg mishandelt. Hij kwam uit een opvang en was in het begin erg schuw. Hij bloeide helemaal op bij ons! Op zijn 13de hebben we hem moeten laten inslapen, hij was echt op. Natuurlijk weet je dat dat een keer gebeurd, maar het is toch verdrietig. Ik heb zijn naam in de naam van het atelier verwerkt…”
Dan staat ze op en pakt ze een ring uit de vitrinekast.
“Kijk, deze ring bevat de as van Chico,” en ze draait wat aan de middelste ring, waardoor er letters zichtbaar worden, “je ziet vaak dat mensen een plukje vacht van hun huisdier in een armband of ketting verwerken, maar je kunt dus ook de as verwerken in een ring of hanger!”

 

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

 

Onder de indruk van dit verhaal, kijk ik nog wat om me heen.
Wat is het lekker licht en opgeruimd hier zeg.
“Niet voor lang hoor!” lacht Edith, “zodadelijk lijkt het alsof er een bom ontploft is!”
Ik moet lachen.
Inmiddels arriveren de deelnemers.
De dames volgen een vier-daagse cursus en hebben elkaar dus al eerder ontmoet.
Naast alle workshops die Edith geeft, is het dus ook mogelijk om een cursus te volgen.
Blij pakken ze hun spullen tevoorschijn en nemen ze met elkaar de voorgaande dag nog even door.
Binnen no-time staat de tafel volgepakt met Art Clay Silver gereedschappen en notitie blokken!
“Goed dames,” hoor ik Edith zeggen, “leuk dat jullie er weer zijn! Wanneer we klaar zijn met de koffie kunnen we gaan beginnen!”

 

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

 

Voordat de deelnemers beginnen, geeft Edith eerst een duidelijke instructie.
De dames kijken geboeid toe hoe Edith moeiteloos de basis van een ring maakt.
Deelneemster Peggy vertelt hoe zij ergens anders al eens eerder een workshop Art Clay Silver heeft gevolgd.
“Maar dat beviel me niet goed,” vertelt ze, “ik miste een duidelijke uitleg. Het ging zo snel, eigenlijk werd alles voor me gedaan, in plaats van dat ik het zelf deed! Ik wil zelf ook Art Clay Silver workshops geven en hoorde van een vriendin dat Edith één van de weinige in Nederland is die Art Clay Silver instructeurs kan opleiden. Ik kan dus echt mijn diploma halen bij haar. Ik ben echt blij dat ik bij haar terecht ben gekomen, want ze legt het allemaal heel duidelijk uit!”

 

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

 

 

Even voorstellen
Mijn naam is Edith van Leeuwen-Wagenveld (1970). Ik woon samen met mijn man en onze dieren aan de rand van Hillegom met een schitterend uitzicht over de bollenvelden. In 2008 heb ik Atelier ArtiChic opgericht. De naam is een combinatie van twee van mijn passies: Kunst (Art) en Chico, onze hond.
In 2002 ben in begonnen met boetseren. In eerste instantie als hobby naast mijn werk als directiesecretaresse, maar al snel kreeg ik enkele opdrachten. Mijn grootste inspiratiebron voor de beelden is het vrouwelijk lichaam. In 2007 kwam ik in aanraking met Zilverklei, dit is in feite boetseren in het klein. En ik was gelijk enthousiast. Na het volgen van een workshop heb ik een starterspakket gekocht en ben thuis gaan experimenteren.
Mijn enthousiasme voor dit product werd steeds groter en in 2008 heb ik dan ook de knoop doorgehakt, ik heb mijn baan als directiesecretaresse opgegeven en ben de instructeursopleiding Art Clay Silver gaan volgen. Eind 2008 en begin 2009 heb ik zowel de opleiding Art Clay Silver Instructeur Niveau I en Niveau II gevolgd. En alle twee met zeer veel succes afgerond…

 

 

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

 

Deelneemster Nanda geeft aan dat zij hier zij hier vooral is omdat ze thuis graag mooie sieraden voor zichzelf maakt.
“Ik hou van duurzaamheid!” vertelt Nanda, “zilverklei is een duurzaam materiaal wat lang meegaat. Daar heb je je hele leven wat aan! Als ik op zoek ben naar sieraden voor mezelf, dan vind ik meestal niks. Het is het allemaal net niet zeg maar. Zodoende heb ik besloten een aantal workshops te volgen zodat ik mijn eigen sieraden kan maken! Ik vind dat echt heerlijk om te doen!”

 

Bent u op zoek naar een leuke en creatieve workshop met een persoonlijk en uniek eindresultaat, dan is een workshop Zilverklei (Art Clay Silver) echt iets voor u.
Tijdens deze workshop leert u werken met producten en benodigde gereedschappen en aan het eind van de workshop gaat u naar huis met een door u zelf gemaakt sieraad… (Bron zilverklei-webwinkel.nl )

 

 

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

 

“Vinden jullie het erg als de hond naar binnen komt?” vraagt Edith de deelnemers.
“Natuurlijk niet!” klinkt het volmondig.
Edith legt uit dat ze altijd zorgt dat het atelier helemaal schoon is voordat er een workshop begint, zodat ook mensen met een allergie prima terecht kunnen bij haar.
“Als mensen een allergie voor honden hebben, dan mag de hond niet naar binnen!” lacht ze, “maar zoals nu mag het wel even…”
De blije viervoeter die me net zo vrolijk begroette aan het hek, komt kwispelend naar binnen.
Ondertussen vordert het werk al en ik begin al wat resultaat te zien.
“Ik heb hier de ketting die ik gisteren gemaakt heb!” zegt Peggy enthousiast, “wil je die ook zien?”
Graag!

 

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

 

De Hollandse Herder begroet iedereen met een vriendelijke knuffel en gaat daarna in zijn mand liggen.
Knock-out.
Ik heb ondertussen nog een leuk gesprek met Janneke!
“Ik ben een goudsmid,” vertelt Janneke, “ik vind het net als de andere deelnemers fantastisch om zelf sieraden te maken, vandaar dat ik destijds de opleiding goudsmid heb gevolgd. Hoewel ik het werken met goud heel fijn en leuk vind en ook veel in opdracht maak, geef ik daarnaast ook graag Art Clay Silver workshops. Dat is toch net wat laagdrempeliger als met goud werken. Hier bij Edith leer ik nieuwe technieken. De manier hoe Edith les geeft is erg ontspannen. Daar hou ik van! Ze geeft duidelijke instructies en helpt waar nodig. Je kunt veel van haar leren!”
Inmiddels is het tijd voor de lunch en er wordt even een korte pauze ingelast.

 

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

 

“Naast de workshops heb ik ook een webshop met Art Clay Silver gereedschappen,” vertelt Edith me tijdens de pauze, “ik heb mijn handen vol aan de webshop! Mijn vriendinnen zeggen weleens -joh, waarom stop je niet met het geven van workshops, je webshop loopt toch goed-, maar dat zou zijn alsof ze de ziel uit mijn bestaan halen. Ik vind workshops geven leuk! Het is mijn passie! Daar stop ik echt niet mee! Ik heb destijds niet voor niks mijn baan als directiesecretaresse opgegeven. Ik wilde mijn hart volgen en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!”
Ik moet lachen.
Ze straalt wanneer ze praat over haar levenswerk, want dat is het!
“Het fijnst vind ik natuurlijk wanneer ik iets moois voor mezelf kan maken, maar daar heb helaas nog maar weinig tijd voor tegenwoordig. Maar zeg nou zelf, dat is meer een luxe probleem!”

 

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

workshop art clay silver, artichic, high tea vriendinnen

 

Dat Edith destijds een goeie keuze heeft gemaakt is mij wel duidelijk!
Wanneer je in de vitrines kijkt zie je een hoop kunstwerken van haar hand opgesteld.
Op haar website  www.artichic.nl  vind je ook veel van haar uitgewerkte grotere opdrachten!
Edith is één van de drie personen in Nederland waar je je Art Clay Silver instructeur diploma kunt behalen.
Je kunt bij haar als beginner een leuke één-daagse workshop volgen, maar ook als gevorderde kun je veel nieuwe technieken leren bij Edith.
Hoe dan ook ga je hier met een mooi eigen gemaakt kunstwerk weer weg!

Ben je benieuwd naar het leuke Facebook interview met Edith en wil je weten wat ze naast Art Clay Silver nog meer leuk vind om te doen? Klik dan hier…

Hieronder een kleine greep uit het aanbod workshops die kunt volgen in Atelier ArtiChic, op de website vind je nog veel meer:

 

 

Basisworkshop Zilverklei 1 dag 

Deze workshop is voornamelijk bedoeld voor beginners. U leert werken met Zilverklei en de juiste gereedschappen. U krijgt uitleg over het afbakproces en hoe u uw sieraad een antieklook kunt geven.  Tijdens deze workshop kunt u een ring, hanger of oorbellen maken.
Er is voldoende materiaal aanwezig om inspiratie op te doen. Voor de lunch ontwerpen we het sieraad. Tijdens de uitgebreide lunch laten we deze goed drogen. Na de lunch schuren we het sieraad en bakken we het af. Na het afbakken leert u hoe u uw sieraad verder mooi af kunt werken met een hoogglans finish.
De workshop duurt ongeveer 6 uur
Dit is inclusief:
-10 gram zilverklei
-koffie/thee/fris, iets lekkers
-een uitgebreide lunch
Tijden: 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: €90
Tegen meerprijs kunnen zirconia steentjes en/of andere fournituren worden verwerkt

 

 

 

 

Zilverklei kort

Deze workshop duurt ongeveer 4 uur. Omdat er minder tijd beschikbaar is, zijn de mogelijkheden beperkter. Er kan een eenvoudige ring of hanger worden gemaakt of (pandora style) kralen. Tegen meerprijs kunnen zirconia steentjes en/of andere fournituren worden verwerkt. Heeft u al ervaring met het werken met Art Clay Silver dan heeft u uiteraard meer mogelijkheden.
Deze workshop is inclusief:
10 gram zilverklei
Koffie/ thee/ fris en iets lekker
Middagen van 13.00 tot 17.00 uur
Avonden van 19.00 tot 23.00 uur
Prijs €60

 

 

Workshop turn turn turn (draairingen)

Tijdens deze workshop maakt u schitterende dubbele ringen waarbij de buitenste ring om de binnenste ring heen draait. Ze worden ook wel stress ringen genoemd, maar ik noem ze anti- stress ringen.
Ze zijn erg leuk om te maken en schitterend om te dragen. En je kunt de ring helemaal persoonlijk maken met een tekst erin of erop!
De workshop duurt ongeveer 6 uur
Prijs € 125,-
-inclusief 15 gram zilverklei en een spuitje met 5 gram zilverklei

 

foto-ringen

 

Kijk voor het uitgebreide aanbod op www.zilverklei-workshops of www.artichic.nl

Atelier ArtiChic
Veenenburgerlaan 62
2182 DC Hillegom

Gerelateerde berichten

1 reactie

Marieke Smit 26 februari 2017 at 21:11

In augustus 2016 leerde ik bij Edith met zilverklei werken. Ik kwam om een hanger te maken voor mijn schoonmoeder. Ik vond het zo ontzettend leuk dat ik besloot voor manlief en dochters voor onder de kerstboom een hanger te maken. Trots dragen ze deze. In januari 2017 was ik zelf aan de beurt. Een mooie ring is het resultaat. Ik kom elke keer met plezier langs. Dat heeft niet alleen met de klei te maken maar zeker ook met de gastvrouw/”juf”. Zij zorgt ervoor dat iedereen zich fijn voelt in haar atelier.

Reply

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.