LocatieWorkshops

Gave schilder workshop of cursus bij Atelier de Kraamkamer!

Gepost door Corina 16 december 2015 0 reacties
atelier de kraamkamer

Schilder workshop of cursus bij Atelier de Kraamkamer

Ik ben onderweg naar Amsterdam om een gave schilder-cursus in beeld te brengen. Dit had natuurlijk net zo makkelijk een workshop kunnen zijn! Bij Atelier de Kraamkamer kan het allebei! De locatie van het atelier wat ik ga bezoeken heeft een nostalgisch karakter. Het is in de kraamkamer van een oud ziekenhuis, het voormalige Wilhelmina Gasthuis.
Ik vind dit soort locaties altijd geweldig en ben dan ook benieuwd hoe het er in het echt uit zal zien!

www.highteavriendinnen.nl

Aan de buitenkant zou je haast niet meer zeggen dat dit ooit een ziekenhuis was, maar dit verandert al gauw wanneer ik naar binnen ga. Wanneer je de hal inloopt ga je met de lift naar de tweede verdieping. Zodra je uitstapt voel je gelijk dat je in de wereld van kunst en creativiteit bent beland. En niet alleen dat, ook het ziekenhuis wordt weer duidelijk. Ik kijk mijn ogen uit! Prachtig vind ik dit. Klinkt het gek wanneer ik zeg dat ik vlinders in mijn buik krijg van een gebouw als dit?

www.highteavriendinnen.nl

www.highteavriendinnen.nl

Ik kijk de lange gang in en in gedachte zie ik dokters in witte jassen lopen en patiënten in bedden de gang worden doorgerold. Hier is geschiedenis geschreven! Dat is duidelijk. Geïntrigeerd loop ik verder. Overal waar je kijkt zie je invloeden uit het verleden. Op de deuren van de voormalige afdelingen staan nummers. Elk nummer vertegenwoordigt een atelier. Nog voor ik bij nummer 29 kan aankloppen gaat de deur open en komt een lange, hartelijke vrouw op me afgelopen met een kwast in haar hand. Het is Helga Kos.
“Hoi!! Leuk dat je er bent! Kom maar gauw binnen. Iedereen is druk bezig…!”
Ik loop achter haar aan het atelier binnen. Het atelier is een geweldige open ruimte die goed verlicht is dankzij de grote hoge ramen.

www.highteavriendinnen.nl

www.highteavriendinnen.nl

Op het moment van mijn aanwezigheid zijn de deelnemers een cursus aan het volgen. Een aantal zijn dus al eerder hier geweest en voor een ander aantal is dit de eerste keer van een reeks.
“Ik geef altijd korte opdrachten zodat mensen meerdere technieken leren” verteld Helga, “Vandaag leren ze met witte verf effecten te creëren in hun werk.”

“Een mooi schilderij maken begint met goed observeren. Op mijn schildercursussen leer je beter kijken en ga je vervolgens tekenen, schetsen met verf en onderzoeken hoe je iets kunt afbeelden. Het is spannend om uit te zoeken welke manier van weergeven bij je past. Hierdoor leer je jezelf ook een beetje beter kennen.
In de pauze van elke schildercursus bespreken we de lastige zaken die aan het licht kwamen, met koffie, thee, sap en iets lekkers. De les eindigt met een centrale nabespreking…”
(Bron www.atelierdekraamkamer.nl)

www.highteavriendinnen.nl

www.highteavriendinnen.nl

Terwijl iedereen lekker bezig is kan ik op mijn gemakje de ruimte bekijken. Dit is nostalgie ten top! Niet alleen spreekt de ruimte enorm tot de verbeelding, ook wanneer je uit het raam kijkt ziet het er bijzonder uit met uitkijk op de platanen! De takken van deze inmiddels eeuwenoude bomen bedekken het gehele plein en zijn zeer indrukwekkend! Als dit geen materiaal voor inspiratie is dan weet ik het ook niet meer!
“Mooi hè?” zegt Helga lachend, “Dit was vroeger de kraamkamer. Alleen vrouwen die een zware bevalling hadden gehad kwamen hier te liggen. Er stonden hier wel acht bedden! Allemaal met het hoofdeinde naar het raam toe en onder elk raam twee…”

www.highteavriendinnen.nl

highteavriendinnen

Hoe zou ik Helga omschrijven?
Helga is een erg hartelijke en vriendelijke vrouw met oprechte interesse in wat je doet. Ik weet zeker dat, wanneer je aangeeft met familie of vrienden een workshop te willen volgen, ze haar best doet om dit speciaal op jouw wensen aan te passen.
Ze ziet jou als een uniek mens en denkt goed na wie jij bent, wat jij wilt en hoe ze jou hier bij kan helpen!

highteavriendinnen

www.highteavriendinnen.nl

“Dit jaar is er een gevarieerd aanbod van workshops . Kom heerlijk een middag of een hele dag schilderen en tekenen in het gastvrije atelier. Of koop een bon waarmee je iemand een van de workshops schilderen cadeau kunt geven. Het is geen bezwaar als deelnemers weinig schilderervaring hebt, want iedereen krijgt persoonlijk advies en wordt op zijn of haar eigen niveau begeleid. Het gaat vooral om het plezier van het maken, maar je leert ook veel tijdens de workshops. En je ontdekt vast een paar verborgen talenten…”

highteavriendinnen

“Naast de workshops schilderen waar iedereen aan mee kan doen organiseren we ook exclusieve workshop, die speciaal op maat gemaakt worden, voor je eigen gezelschap, voor familie of voor je team. Dat wordt een inspirerende activiteit voor als je iets te vieren hebt, of als je met elkaar iets bijzonders wilt meemaken: een verjaardag, feest of vriendendag, een bedrijfsuitje of een Team Building activiteit. Of koop een cadeaubon waarmee je iemand anders een workshop kunt geven, als heel speciaal presentje…”

Ja! Dat was weer een gave locatie vandaag en ik ben blij dat ik een kijkje heb mogen nemen! Wil je ook een keer op bezoek bij Helga om een cursus of workshop te volgen?
Ga dan naar haar website voor het actuele aanbod. 

Atelier de Kraamkamer
Helga Kos
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 129
1054 RV Amsterdam

Atelier de Kraamkamer

Wil je ook een keer een workshop volgen in Atelier De Kraamkamer, maar heb je niemand om mee te gaan en ga je liever niet alleen? Kom naar ons gezellige Plein op de website en kijk wie er met je mee wil! Xxx

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.