High tea

Kerst high tea bij De Bongaard in De Lier

Gepost door Corina 22 december 2015 2 Reacties

Gezellige high tea bij De Bongaard in De Lier

 

-Je moet eens naar de Bongaard gaan!-
-Als je dan toch high tea’s in beeld brengt dan mag de Bongaard zeker niet ontbreken!-
-Ken je de Bongaard al?-
Hoe vaak ik dat niet niet gehoord heb! Vaak genoeg om ervan overtuigd te raken dat De Bongaard in De Lier met een bezoekje vereerd moet worden…

 

 

Vandaag is Lian opnieuw mijn tafelgenoot. Het wordt haar tweede high tea en de eerste high tea bij Di Stefano heeft de lat meteen hoog gelegd voor haar.
Ze weet nog niet waar we naar toe gaan en ik vertel haar dat de high tea bij De Bongaard door verschillende mensen wordt aangeraden en dat we nu gaan kijken of het echt zo goed is als zij zeggen.
De aankomst is gelijk al goed wat mij betreft!
Het zal voor de vaste bezoekers van deze website geen verrassing zijn dat ik een grote affiniteit heb met locaties waar een hoog geschiedenisgehalte aan vast zit.
Onder de indruk van het vooraanzicht lopen we nieuwsgierig richting het achtererf waar het theehuis ligt. Binnen aangekomen is het alsof er een warme deken over ons heen valt.
Wat een gezelligheid!!

 

 

We treffen het wel. De kerst komt eraan! Net wanneer je dacht dat het hier niet gezelliger kon worden hebben ze de ruimte omgetoverd in een kneuterige kerstwereld waar de Kerstman zich goed thuis zou voelen.
En niet alleen hij. Wij ook!
Al snel komt de serveerster naar ons toe met twee potten thee.
En wacht eens even.., daar komt de eerste ronde gelijk ook al! Jippie!

 

 

Wat ziet dat er mooi uit!!!
Mijn camera maakt een sprongetje. Of was ik dat nou?
De high tea is net als het decor ook in kerststijl opgemaakt. 
“Hiervoor was het thema Herfst,” zegt de serveerster. “We proberen altijd iets leuks te doen met de feestdagen. Als je hier een paar dagen geleden was geweest had je een Sinterklaas high tea gekregen!”
Ze kijkt ons lachend aan. Niet gek hoor! Wanneer je zoiets leuks serveert en de blijde gezichten van de gasten ziet dan word je vanzelf ook vrolijk!

 

 

Lian zit met een big smile op haar gezicht. Gelukkig! Ik hoopte al dat we de eerste high tea konden evenaren, maar zeker ervan was ik natuurlijk niet. Maar ik hoef me niet druk te maken. Niet alleen de opmaak van de high tea is geweldig, ook de kwaliteit van het eten!
Ondertussen komt de eigenaresse nog even bij ons staan. Wij complimenteren haar met deze geweldige high tea! Trouwens, ook de andere gerechtjes die we voorbij zien komen zien er top uit. Wat een creaties!
“Hihi, dank je!” Ze is zichtbaar trots. “Mensen komen van heinde en verre voor onze high tea. Dat had ik nooit verwacht! Ik zeg altijd tegen het personeel: Je moet niet alleen zorgen dat de mensen tevreden zijn, je moet ze ook zien te verrassen! Mensen moeten met een blij gevoel de deur uitgaan!”
Lian en ik kijken elkaar aan. Blij worden we hier zeker van!

 

DSC_0203

DSC_0227

DSC_0214

 

Op het achtererf van De Timmerwerf stond een houtloods uit ± 1850, die verbouwd is tot een theeschenkerij. Hoewel de loods ruim een halve meter is opgekrikt en de drie open zijden zijn dicht gebouwd, is de oorspronkelijke vorm nog goed herkenbaar.
Omdat op dit terrein aan het eind van de 16e eeuw een boomgaard was gelegen en omdat de familie Bongaards jarenlang eigenaar is geweest van de Timmerwerf, is de naam ‘De Bongaard’ gekozen. De naam ‘Theetuin’ betekent niet, dat er geen andere dranken zijn te verkrijgen.
‘s Middags kan er een lunch worden gebruikt. De Bongaard is idyllisch gelegen aan het riviertje de Lee en er is voor boten ruimte om aan te meren.Het terras is verkozen tot één van de drie beste van Zuid Holland…”
(Bron www.detimmerwerf.nl)

 

DSC_0237

DSC_0236

DSC_0196

 

Ik kon nog wel even doorgaan met foto’s plaatsen, maar het beste is dat je zelf gaat kijken. Reserveer wel tijdig! Dit is echt een populaire plek en wanneer je hier wilt high tea’n raad ik je aan om minimaal twee weken van te voren te boeken!

High tea €23,50

De Bongaard
Hoofdstraat 63
2678 CG De Lier
☎︎0174-510706
www.debongaard.nl

 

Gerelateerde berichten

2 Reacties

Carlijn 20 februari 2016 at 22:21

Hoi! Wat een leuke foto’s! Ik ben hier ook wel eens geweest maar dat is alweer lang geleden!

Reply
Corina 21 februari 2016 at 07:54

Leuk om te horen Carlijn! Het is een super gezellige plek :-) !

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.