High tea

High tea bij Bloem in Den Haag

Gepost door Corina 21 februari 2016 0 reacties
high tea vriendinnen, high tea Bloem Den Haag

High tea bij Bloem in Den Haag

Vandaag ben ik met Arienne op pad. Arienne en ik kennen elkaar vanwege onze hobby. We hebben allebei kippen en eenden. Na mijn ziek zijn heb ik lange tijd thuis moeten revalideren en als er niet opeens twee van die gekke eenden in mijn tuin hadden gezeten, had mijn leven er een stuk somberder uitgezien toen! Ze waren een welkome afleiding in een moeilijke periode.
Het is de eerste keer dat we op pad gaan voor een gezellige high tea. Weer eens wat anders als het gebruikelijke getokkel en gekwaak tussen ons ;-)
We ontmoeten elkaar op het Plein in Den Haag en lopen samen richting de Korte Houtstraat, op weg naar Bloem. De Korte Houtstraat is een klein zijstraatje van het Plein en alleen mensen met een duidelijke bestemming lopen door dit straatje. Dit maakt natuurlijk dat je Bloem niet zomaar bij toeval ontdekt!
“Oh ja, dit ken ik wel” zegt Arienne, terwijl ze naar het gebouw naast ons kijkt, “Hier kreeg ik vroeger ooit nog balletles…”
“Balletles??” vraag ik verbaast.
“Ja, ballet. Ik heb vroeger nog op het conservatorium gezeten twee jaar lang. Maar toen kreeg ik een blessure en moest ik er mee stoppen…”
Woooow…
Opeens bekijk ik Arienne met hele andere ogen. Inderdaad! Ze is eigenlijk best wel een ballerina als je haar zo ziet! Wat gaaf!
Onder de indruk van deze informatie, bereiken we Bloem en gaan we naar binnen.

high tea vriendinnen, high tea Bloem Den Haag

high tea vriendinnen, high tea Bloem Den Haag

Bloem is een kleine lunch/high tea room en erg gezellig! Zodra je binnenkomt zie je in de vitrine een aantal heerlijk uitziende taarten tentoongesteld staan. Eenmaal in de ruimte achterin aangekomen, hangt er een gezellige, knusse sfeer.
“Goh, wat leuk hier!” zegt Arienne en ze kijkt vol belangstelling naar de lampen die boven de tafel hangen. Ik volg haar blik en zie boven ons een theekopje hangen wat nu als lampje dienst doet. Een leuk detail!

WELKOM bij Den Haag’s gezelligste must see! BLOEM is de ‘huiskamer’ van moeder Henny, vader Hans, dochter Mandy, zoon Robin en schoonzoon Bas. Met alles erop en eraan. Van rozenkleed op de grond tot theepotlamp aan het plafond en authentiek (lees: Kringloop) bloemenschilderij aan de muur. Zoek je favoriete stoel uit en geniet van de lekkerste Italiaanse koffie, upper-class thee, fabuleuze High Tea en hongerstillende homemade taart op een gezellig bordje uit grootmoeders tijd…
(Browww.bloemdenhaag.nl )

high tea vriendinnen, high tea Bloem Den Haag

high tea vriendinnen, high tea Bloem Den Haag

high tea vriendinnen, high tea Bloem Den Haag

Al gauw komt de eigenaar naar ons toe om te vragen of we al willen beginnen met de high tea.
Nou graag hoor!
De wetenschap dat je gaat high tea’n, maakt dat je de hele ochtend op één crackertje leeft. Althans, ik wel! Mijn tafelgenote denkt daar blijkbaar hetzelfde over, want we wachten beiden met knorrende magen op de goodies die gaan komen.
En we worden niet teleurgesteld….

high tea vriendinnen, high tea Bloem Den Haag

high tea vriendinnen, high tea Bloem Den Haag

high tea vriendinnen, high tea Bloem Den Haag

high tea vriendinnen, high tea Bloem Den Haag

“Zo! Dat ruikt lekker!” roep ik verrukt.
“Haha, jaha, dat komt net uit de oven allemaal!” antwoord de eigenaar lachend, “Alles is homemade! Zoals het hoort!”
Homemade… Mmm, één van mijn lievelingswoorden.
“Bloem is erg populair”, verteld hij, “Veel gasten komen regelmatig terug wanneer ze hier eenmaal geweest zijn. In de weekenden zit het vol met high tea liefhebbers en doordeweeks is het al niet veel anders!”
Vandaag is het een dinsdag, een relatief rustige dag. Relatief zeg ik, want tijdens onze aanwezigheid wordt het al gauw steeds drukker en bij het weggaan zit het vol.

BIJ BLOEM houden we van verrassingen. Daarom bakken we elke dag iets anders. Citroen-Merengue, Sticky Toffee, Hemelse Modder, Strawberry Cheesecake, Millionaire’s Shortbread, Carrot Cake, Blueberry Tulband mét glazuur… Alles wat we lekker vinden en niet overal te krijgen is. Al onze taarten zijn homemade. Voor de hartige trek hebben we zelfgebakken quiche, dikke bruine boterhammen, oma’s bosbessenpannenkoeken en veel meer lunch. Je kunt alles in onze huiskamer of op het gezelligste terrasje van Den Haag opeten óf meenemen. Aan alles is gedacht. Ook aan jouw portemonnee. Een taartje kost 3,50 euro en voor 9 euro kun je lunchen mét cappuccino. Natuurlijk met zelfgeklopt melkschuim. En wil je een babyshower organiseren of jouw bruiloftsgasten verwennen met homemade taart? BLOEM is ook af te huren. Onze High Tea en High Lunch zijn een echt feestje! Kom langs of bel/mail ons als je vragen of wensen hebt. We verzinnen samen zeker iets moois…
(Bron www.bloemdenhaag.nl )”

high tea vriendinnen, high tea Bloem Den Haag

high tea vriendinnen, high tea Bloem Den Haag

Nog een leuk detail: er wordt zonder te vragen een kannetje melk bij de thee geserveerd! Dat is echt de eerste keer dat ik dat meemaak en ik heb er al aardig wat achter de rug! Zo drink ik het het liefst…
Alles smaakt heerlijk en we hebben het goed naar de zin. Op het einde laten we nog wat inpakken, omdat we het niet op krijgen. Altijd fijn als dat kan!

HIGH TEA – 20,50 pp (incl. pot Jasili Bloomingtea: 21,50 pp)
Voel je Kate Middleton met onze fabuleuze High Tea, inclusief:
– Onbeperkt thee uit grootmoeders theepot;
-Hartig: Engelse sandwiches, mini-quiche & warme hapjes;
-Zoet: Scones met room & jam en een ruime selectie van onze homemade taarten     (altijd een combinatie van chocolade, cake en verschillende soorten taart). Heb je een favoriet? Laat het weten! En wat je niet op kunt, mag natuurlijk mee naar huis!
(Bron www.bloemdenhaag.nl)

Bloem Den Haag
Korte Houtstraat 6
2511 CD Den Haag
☎︎070 737 0589               BLOEM Den Haag: Homemade taart | Lunch | High Tea

Lijkt het je leuk om hier te high tea’n, maar heb je niemand om mee te gaan? Kom naar het Plein op de website en vind iemand die met je mee wil! Xxx

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.