High teaLocatie

High tea bij het Vlaamsch Broodhuys Den Haag

Gepost door Corina 16 december 2015 0 reacties

High tea bij het Vlaamsch Broodhuys

-“Ik heb wat extra geld gereserveerd om nog wat lekkers mee te nemen na afloop…”-
-“Haha, jij ook al? Ik ook!!”-
Eef en ik zijn elkaar druk aan het app’n voor we de deur uitgaan. We hebben afgesproken bij het Vlaamsch Broodhuys voor de high tea en kijken er al weken naar uit. Nou ja, weken, twee weken om precies te zijn! Twee lange weken…
-“Ik kijk echt uit naar deze high tea in het bijzonder!”- appt ze weer.
Een poos geleden liep ik, na het bijwonen van een workshop, bij toeval langs het Vlaamsch Broodhuys in Rotterdam. Mijn aandacht werd direct getrokken door al die lekkere broden in de etalage. Denkend dat dit een bakkerijtje was liep ik naar binnen voor een broodje. Eenmaal binnen viel mijn mond open van verbazing bij het zien van al die lekkernijen! Niet alleen was dit een bakkerij, het was tevens een lunchroom! Ik was dan ook blij te horen dat je daar kon high tea’n…!

high tea vriendinnen

Eindelijk is het maandag. Vanaf het moment dat we het Vlaamsch Broodhuys ontdekt hebben willen we er naar toe. En liefst zo snel mogelijk. Vandaag is het dus zover! Eef en ik ontmoeten elkaar voor het Vlaamsch Broodhuys. Zodra we binnen komen is de ergste drukte net voorbij. Het Vlaams Broodhuys blijkt een populaire plek te zijn en Eef en ik kunnen er nog steeds niet over uit dat we nog nooit van deze plek gehoord hadden! Blij met onze ontdekking schuiven we aan.
Al gauw komt de ober naar ons toe.
“Goedemiddag! Jullie komen voor de high tea? Ik hoop dat jullie honger hebben, het is best veel…!” Hij kijkt ons lachend aan.
Honger? Wij zijn uitgehongerd! Ik weet niet of het nu door de gedachte aan al die lekkere dingen komt of doordat we echt te weinig gegeten hebben vooraf, maar we lusten wel wat!
We beginnen met een soepje vooraf en hebben de keuze uit pompoen-kokosnootsoep of tomaat-knoflooksoep.
We kiezen beiden voor de eerste…

high tea vriendinnen

Eef en ik genieten van de soep. De soep is van goede kwaliteit en duidelijk geen kant-en-klaar groothandel soepje.
Dat is een goed begin!
Ik zie ondertussen Eef’s ogen sluiks naar het tafeltje naast ons gluren.
“Ooh…moet je kijken! Dat ziet er ook lekker uit!”, zegt ze zacht.
Ik volg haar voorbeeld en kijk quasi nonchalant naar de rechterzijde. Op de tafel staan verschillende bordjes met rijkelijk belegde boterhammen. Tonijnsalade, makreel, kaas…Dat ziet er lekker uit!!   
Snel eten we ons soepje verder op. Laat de volgende ronde maar gauw komen hoor!
Gelukkig hoeven we niet lang te wachten…

high tea vriendinnen

high tea vriendinnen

high tea vriendinnen

high tea vriendinnen

Aaaah…
Dat ziet er mooi uit! Hier geen dertien-in-een-dozijn kleine fingersandwiches met zalm en kruidenkaas! En ook geen droge saucijzenbroodjes van de dag ervoor. Alleen maar verse producten worden neergezet! Heerlijke salades, lekkere tonijnsalade (jippie!), kipsalade, rode bieten/olijven humus…
Hongerig vallen we aan!
Na een poosje valt het me op dat we helemaal niet meer aan het kletsen zijn. Het enige wat nog gezegd wordt is “Wow! Moet je dit eens proeven!” of “Zo! Dat is lekker!”
Goed teken dus!
Wanneer de ober komt vragen of alles naar wens is kunnen we het niet nalaten te vragen wat er bij de, inmiddels alweer vertrokken, buren op tafel stond.
Het blijkt een proeverij van populair belegde broodjes te zijn. Een favoriete lunch bij vaste gasten van het Vlaamsch broodhuys. Een lunch waarvoor wij nog een keer terug zullen komen, dat is zeker!
Wanneer we klaar zijn met onze broodjes komt de zoete ronde. Of die ook zo lekker is?
Jazeker!!

high tea vriendinnen

Wanneer we klaar zijn met de high tea lopen we naar de toonbank om daar nog wat lekkers uit te zoeken om mee naar huis te nemen. Zullen we onze eega’s thuis ook een plezier doen!

high tea vriendinnen

high tea vriendinnen

Het is ons gelukt een keuze te maken uit al die lekkernijen en blij met onze aanwinst gaan we weer op pad en nemen afscheid van elkaar. Maar niet voordat we eerst een nieuwe datum in de agenda hebben geprikt voor de volgende high tea! Duimen maar dat die ook zo goed wordt, alhoewel ik een vaag vermoeden heb dat dat wel goed komt! Hierna is De Lichtfabriek in Gouda aan de beurt…
Stay tuned!!

Met het schaamrood op de kaken moeten wij bekennen dat het Vlaamsch Broodhuys inmiddels op vele plekken te vinden is. Zo vind je meerdere vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Den Haag, binnenkort Zoetermeer…
Waarom wij hier nog nooit van gehoord hadden is ons tot op heden ook een vraag…

www.vlaamschbroodhuys.nl

Vergeet niet! Niemand om me te gaan high tea’n? Doe een oproep op ons forum en vind iemand die met je mee wilt!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.