High tea

High tea bij Lof der Zoetheid

Gepost door Corina 16 februari 2016 1 reactie
www.highteavriendinnen.nl

High tea bij Lof der Zoetheid

Zin in een dagje shoppen in Rotterdam, met als high-light een heerlijke high tea? Ik weet precies het juiste adres voor je! Lof der Zoetheid ligt niet in het centrum, maar je kunt het wel perfect meepakken op de terugweg!
Lof der Zoetheid is absoluut een bezoekje waard! Deze bijzondere lunch/high tea zaak wordt gerund door moeder en dochter. Beiden hebben een enorme passie voor koken en die passie proef je goed terug in hun gerechtjes!
Vandaag is Cindy mijn tafelgenote en we hebben er zin in!

high tea vriendinnen, lof der zoetheid

high tea vriendinnen, lof der zoetheid

Bij aankomst zijn de meeste tafels al gedekt. Lof der Zoetheid is razend populair en het is duidelijk dat ze inmiddels een goed lopende routine hebben ontwikkeld.
Er zijn twee zittingen.
11.30 tot 14.00
en
14.30 tot 17.00
Wees er tijdig bij, de plekken zijn zo bezet!
Blij met ons tafeltje nemen we plaats. We zijn lekker vroeg gekomen zodat het nog enigszins rustig is en  ik op mijn gemak wat foto’s kan maken.
Niet alleen dat, nu kan ik ook nog gauw even één van de eigenaressen spreken.
Wanneer ik met  Elena de Ruyter spreek is het eerste wat me opvalt haar accent.
“Dat is Russisch!” zegt ze spontaan, “Die Engelsen staan natuurlijk bekent om hun afternoon tea, maar de Russen kunnen er ook wat van hoor! Wij zijn ook gek op thee met kleine hapjes!”
Ik moet lachen om haar spontaniteit. 
“Wij houden van eerlijke producten,” gaat ze verder, “Geen poespas. What you see is what you get. En het moet natuurlijk lekker zijn! Maar wij kiezen met zorg onze leveranciers. Zo kunnen we de koeien aanwijzen die voor onze kaas zorgen en ook de kip wordt niet mee gesjoemeld. Allemaal eerlijke producten zonder toevoegingsmiddelen …”
Het ziet er allemaal heerlijk uit en we vallen dan ook met smaak aan op het eten…

high tea vriendinnen, lof der zoetheid high tea vriendinnen, lof der zoetheid high tea vriendinnen, lof der zoetheid

Lof der Zoetheid is Anastasia & Elena de Ruyter. Elena’s specialiteit is patisserie en door haar aderen stroomt pure chocolade. Anastasia is kok en grafisch ontwerper. Zij geeft vorm aan de cateringen en vindt het leven veel te kort om vies te eten. In hun winkel aan het Noordplein serveren ze ontbijt, lunch en zoete zaken. Altijd eerlijk en huisgemaakt, van de taarten en de jams tot aan de ketchup en gehaktballen.
(Bron www.lofderzoetheid.com )

Naar mijn mening is deze locatie niet het mooiste stukje Rotterdam, maar misschien kan ik dit beter niet zeggen.
“Oh dat mag je best zeggen hoor schat! Je had het hier 10 jaar geleden moeten zien, toen we hier net kwamen. Het barste er van de drugsdealers en het was echt geen fijne omgeving. Gelukkig is er inmiddels veel verandert en is het echt een wijk in opkomst aan het worden, maar dat was eerst heel anders! De woningcorporatie heeft flink de bezem er doorheen gehaald en het resultaat mag er wezen. Het is nu een goede plek om te vertoeven…”

high tea vriendinnen, lof der zoetheid high tea vriendinnen, lof der zoetheid

Onze winkel is prachtig gelegen aan het Noordplein, en beschikt over ongeveer 35 zitplekken. Omdat we niet echt groot zijn en ons interieur vrij kwetsbaar is, zijn we vooral geschikt voor wat rustigere intieme gelegenheden. Zoals een bruiloftsontbijt met de hele familie , een afternoon tea om de geboorte van een baby te vieren of een borrel met je beste vrienden. Diners vinden wij ontzettend leuk om te verzorgen, en wij stellen graag een menu voor je samen van twee of meerdere gangen. Heb je interesse? Stuur ons een mailtje met wat informatie over het aantal personen, de datum en de tijd.
(Bron www.lofderzoetheid.com)

high tea vriendinnen, lof der zoetheid high tea vriendinnen, lof der zoetheid

Misschien zou je ook nog willen vertellen dat wij ook gluten- en lactose vrije high tea’s op verzoek serveren. Geen suikervrij! Dat gaat me te ver. Het is niet voor niets Lof der Zoetheid. Maar ik kan je wel beloven dat een slice cheesecake bij ons minder suiker bevat als de gemiddelde glas cola. Zolang je alles met mate doet is het goed.”
Cindy en ik hebben genoten van de high tea!
Voor we weg gaan krijgen we beiden nog een papieren zakje mee, zodat we wat we niet op krijgen, mee naar huis kunnen nemen!

high tea vriendinnen, lof der zoetheid

Lof der Zoetheid          High tea €25
Noordplein 1
3035 EA Rotterdam
010 – 2650070      www.lofderzoetheid.com

Zin in een lekkere high tea hier, maar niemand om mee te gaan? Kom naar ons gezellige Plein op de website en vindt iemand die met je mee wil!

Gerelateerde berichten

1 reactie

Joke 4 februari 2019 at 18:49

Wij hebben een high tea gehad bij Lof der Zoetheid. Het eten was heerlijk en erg veel. Heel jammer was het dat het zo koud in de zaak was. De jarige zat met haar jas aan! Na vermelding konden we dekens krijgen die klaar lagen. Het is dus vaker koud. Ik vond dit heel jammer. Zet een kacheltje neer! We gingen erg koud naar huis. Naar mijn mening was dit niet nodig geweest

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.