High tea

High tea bij Van der Valk (Deel 1, Nootdorp)

Gepost door Corina 23 oktober 2015 0 reacties

Je kunt ons eigenlijk wel ‘Het testpanel’ noemen. We komen op de meest uiteenlopende locaties en zien enorm veel verschillende variaties van de High tea. En ik kan je zeggen, er is voor ieder wat wils. Zo heb je biologische High tea’s, bijzonder luxe High tea’s, goedkope High tea’s, glutenvrije High tea’s, je kan het zo gek niet bedenken en dan hebben we het nog niet eens over de verschillende, soms schitterende locaties! Waar je ook vaak terecht kunt voor een High tea is bij hotels. Vandaag zijn we te gast bij het Van der Valk hotel/restaurant in Nootdorp. We hebben om 13.00 een afspraak. Ben jij ook benieuwd hoe de High tea er daar uit ziet? Lees dan verder…

high tea van der valk nootdorp

De aankomsthal ziet er mooi en netjes verzorgd uit. Eigenlijk zoals het een goed hotel betaamt, zeker Van der Valk! Terwijl we binnen lopen klinkt er in de verte wat geroezemoes. Wanneer we dichterbij komen blijkt het geluid uit het restaurant te komen. Het is hier behoorlijk druk op dit tijdstip! Gelukkig hebben ze een tafel voor ons gereserveerd, want alle andere tafels aan het raam zijn verder bezet. Blij nemen we plaats. Vrijwel direct komt de serveerster ons wat te drinken brengen. Ze heeft een fles ijskoud water en een karaf verse jus d’orange voor ons bij zich.

“Ik heb hier vast wat te drinken voor jullie. Ik kom zo met het warme water voor de thee en willen jullie gelijk al wat hapjes..?” Ze kijkt ons lachend aan terwijl ze het drinken neerzet. Ja hoor, laat het feest maar beginnen… :-)

high tea van der valk nootdorp

We pakken allebei een glas en schenken het vol met jus d’orange. De jus d’orange is vers geperst en erg lekker! Eef en ik kijken elkaar tevreden aan. Wat leuk! Normaal moet je voor dit soort extra’s bijbetalen, hier krijg je het standaard erbij! Netjes hoor. Goed begin!

“HIGH TEA IN EEN LUXE AMBIANCE Laat u verrassen door de lekkernijen uit de keuken van onze chef-kok. Geniet van de zoetigheden die u kent van een High Tea, zoals muffins en chocolade verrassingen. Ook worden er diverse hartige hapjes en sandwiches geserveerd….”

high te van der valk nootdorp

In de verte komt de serveerster aanlopen met een etagère. Wat zeg ik? Twee etagères. “Alsjeblieft! Dan zijn hier vast wat koude hapjes. Er komt nog een etagère aan. Willen jullie gelijk al de warme hapjes erbij?”

Onze mond valt nog net niet open. WAT-EEN-OVERVLOED! Het is duidelijk dat het motto hier is “Laat het de gast aan niks ontbreken”. Het mogen dan niet de meest exclusieve gerechtjes zijn, het feit dat ze zo uitpakken om het je naar de zin te maken doet dat je dat neigt te vergeten. Job well done dus! Ik merk dat ik wel kan leven met deze tactiek.
high tea van der valk nootdorp

high tea van der valk nootdorp

high tea van der valk nootdorp

“Wanneer ik jarig ben gaan we hier met zijn allen High tea’n,” zegt Eef, “Hoeven ze in ieder geval geen avond-eten meer…!”
Haha, inderdaad!
Wanneer ben jij eigenlijk jarig, vraag ik. “December” Ah, ik ook! “Met de feestdagen” Oh! Ik ook! “Tweede kerstdag” Wat?? Ik ook!!! We komen niet meer bij van het lachen. Wat een toeval!
Niet lang daarna komt de serveerster aangelopen. Of we al toe zijn aan de warme hapjes?

high tea van der valk nootdorp

Toe maar! Een lekker stukje gebakken zalm, een kip-spiesje en beef-teriyaki wordt neergezet. Ze weten echt wat verwennen is hier! Je hoeft niet bang te zijn dat je met honger weg gaat. Ons advies is dan ook om voorafgaand niet teveel te eten anders krijg je het niet allemaal op . Dit is geen karige High tea!

Bij het weggaan maken we nog een praatje bij de receptie en horen we dat de keuken in elk Van der Valk hotel anders is en dat de High tea nergens hetzelfde gepresenteerd wordt. Nieuwsgierig naar hoe het er bij de andere Van der Valk hotels aan toe gaat besluiten we dat deze High tea wordt vervolgd…

“In ons restaurant kunt u van maandag tot en met zaterdag na 13.00 uur onze High Tea reserveren. Een heerlijke manier om met vrienden te genieten van thee en smakelijke lekkernijen. Met uitzondering van de feestdagen…”

 

Hotel Den Haag-Nootdorp
Gildeweg 2
2632 BD Nootdorp
☎︎015-3104545        VanderValk Nootdorp

High tea €19,50

Zin in deze leuke high tea maar niemand om mee te gaan? Kom naar ons gezellige plein op de website en vind iemand die met je mee wilt!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.