High tea

High tea bij chocolaterie Hop & Stork

Gepost door Corina 18 april 2016 1 reactie
high tea vriendinnen, hop en stork

High tea bij chocolaterie Hop & Stork

Vandaag ga ik lekker op pad met mijn schoonzus Lies en ik heb er zin in!
Aangezien we niet vaak samen op pad gaan, heb ik met zorg een locatie gekozen waarvan ik denk dat die goed bij haar past.
Toen Lies liet vallen dat ze echt een die-hard fan van chocolade was, aarzelde ik geen moment.
Zij moest mee naar het chocoladejuweeltje van Den Haag, Hop & Stork!
Hop & Stork bevindt zich sinds twee jaar in de prachtige Passage van Den Haag, recht tegenover het Binnenhof.
Een ware hotspot voor chocolade- en koffieliefhebbers!

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

Zodra we Hop & Stork binnenstappen, worden we vriendelijk verwelkomd door Neelakanth, een van de medewerkers.
“Hoi! Leuk dat jullie er zijn!” zegt hij blij, “loop maar verder hoor, je mag zelf een tafeltje kiezen…” En hij wijst lachend naar de ruimte naast het chocolade-atelier.
Blij nemen we plaats aan een van de tafeltjes.
Het ziet er prachtig uit binnen, mede door de bijzondere kunst aan de muur.
We hoeven niet lang te wachten voordat de eerste ronde door Zoë wordt gebracht.
We krijgen een heerlijke kersenbladthee van het merk Crusio en een proeverij van chocolade…

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

Bij Hop & Stork draait alles om ruiken, zien en proeven. Gasten verwennen en verrassen is ons credo. Waarmee? Met prachtige smaken en geuren van chocolade, koffie, patisserie en thee. Chocolade en koffie verrijken elkaar. Datzelfde geldt voor nougat en thee. Maar wat te denken van een oude Reypenaer kaas in combinatie met een chocolade-balsamico? Een verrassende combinatie van pittig, zoet en fris.

‘Bijzonder’ is het eerste woord wat in me opkomt zodra we de eerste ronde krijgen.
Het mag duidelijk zijn dat het bij Hop&Stork draait om kwaliteit boven kwantiteit, een goede eigenschap!
We genieten dan ook met volle teugen van de chocoladeproeverij.
Ik geniet ondertussen van het prachtige decor.
Het decor is een warme mix van modern design en hedendaagse kunst en een ware lust voor het oog!
Om ons heen wordt ook duidelijk genoten van de ambiance bij Hop&Stork…

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

De tweede ronde bestaat uit een heerlijke salade, pompoenquiche met een saus van mierikswortel en witte chocolade (erg lekker!) en een paprikasoepje begeleid door een bijpassende rode peper-chocoladebonbon.
Bijzondere combinaties dus en nog verrassend lekker ook!
Dat er hier met passie wordt nagedacht over de perfecte chocoladecombinaties, heerlijke koffiebonen en bijzondere theesoorten, komt vooral voort uit het feit dat Hop&Stork een droom is die uitkomt voor twee uitzonderlijke ondernemers.
Anil, een van de eigenaren, was voorheen bankier. Een totaal andere baan en werkbranche dus!
“Chocolade en koffie zijn altijd al mijn passie geweest,” vertelt Anil, die even bij ons is komen staan. “Wanneer mijn vrouw en ik op vakantie waren, zochten we altijd al de leukste en lekkerste chocolaterieën op. We genoten dan van al die bijzondere smaken die we ontdekten tijdens onze reizen. Ik nam me heilig voor om wanneer de kans zich ooit voordeed, de cijfertjes en nummertjes te laten voor wat het is en mijn hart te gaan volgen! Niet meer dagelijks een strak driedelig pak en een aktetas onder mijn arm, nee, vanaf nu run ik mijn eigen chocolaterie en maak ik de lekkerste chocolade en koffie ooit! Elke zaterdag bind ik zelf een schort voor en leef ik mijn droom in mijn eigen chocolade-atelier. Ik vind het heerlijk om zo creatief bezig te zijn en voel me als herboren hierdoor!”
WAUW!
Wat een inspirerend verhaal! Ik kan me dat zo goed voorstellen…

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

In ons open chocolade-atelier zie je hoe een truffel wordt gespoten en ruik je de zoete en zwoele geur van chocolade die uit de kranen stroomt. De koffielounge is de uitgelezen plek om te ontspannen en te genieten van diverse zoete en hartige proeverijen gecombineerd met koffie of thee.

Niet alleen de eigenaren hebben passie voor de zaak, ook het personeel voelt zich hier duidelijk op zijn plek.
De meeste personeelsleden volgen een opleiding patisserie en voelen zich bevoorrecht om Hop&Stork als werk- en leerplek te hebben.
Voor ons zit het er in ieder geval weer bijna op voor vandaag.
De laatste ronde bestaat uit heerlijk vers ijs, een chocoladesoufflé met smeltend hart, twee verschillende soorten huisgemaakte chocoladerepen en een grote beker melk met smeltchocolade.
Wanneer ik aan Zoë vraag wat ze vooral leuk vindt aan het werken bij Hop&Stork, antwoordt ze het volgende:
“De blijde gezichten die ik dagelijks binnen zie komen! Vooral die van de mensen die terugkomen voor iets wat ik met liefde eerder heb klaargemaakt. Wanneer ik een chocoladecombinatie bedenk, weet ik niet zeker of de klanten het net zo lekker zullen vinden als ik en wanneer ik ze dan ook blij terug zie komen voor meer chocolade, maar nu voor de hele familie, dan kan mijn geluk niet op!”
Ja, het is duidelijk, de passie zit hier echt niet alleen bij de eigenaren…

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

high tea vriendinnen, hop en stork

Zelf aan de slag met chocolade? Onze chocolatier neemt je mee in de wereld van chocolade en leert je de praktische basisbeginselen over chocolade. In ons open atelier worden 2-uur durende workshops verzorgd. De workshop begint met een ontvangst met koffie of thee, daarna volgt een proeverij van chocolade met een toelichting bij de chocolade en dan gaat u zelf aan de slag! Van het tempereren van chocolade tot het vervaardigen van uw eigen mendiants of rochers.
Wat is een mendiant of rocher? Een mendiant is een kleine chocoladereep die wordt bedekt met bijvoorbeeld vers gebrande noten of gevriesdroogd fruit. Een rocher is een krokant stukje chocolade dat is gemaakt van chocolade met gestifte amandelen en feuilletine (frans koekjeskrokant).

Hop & Stork              High chocolate €27,50 p.p.
Passage 82
2511 AE Den Haag
☎︎070 345 5455      www.hopenstork.com

Lijkt het jou ook leuk om bij Hop&Stork te high tea’n, maar heb je niemand om mee te gaan? Kom dan naar het Plein op de website en vind iemand die met je mee wil!

Gerelateerde berichten

1 reactie

r. mevissen 14 december 2017 at 14:48

ik vind op geen site waar ik high tea kan bestellen.

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.