High tea

Helemaal in de wolken aan de High tea!

Gepost door Corina 11 oktober 2015 0 reacties

Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen, vandaag komen we bij u struinen! Op zoek naar een mooie high tea, hihi…
Het strijkijzer van Den Haag! Zo wordt ie ook wel genoemd dit gebouw. De vorm heeft inderdaad wel iets weg van een huishoudelijk apparaat. Maar wij willen op dit moment niks met het huishouden te maken hebben en zijn op zoek naar luxe! Luxe van het hoogste niveau… ☺!

Zodra we binnenstappen worden we door de receptioniste verwelkomd en wordt ons de weg naar de lift gewezen.  Op de 42ste (!) verdieping moeten we uitstappen wordt ons verteld. De lift is van glas en zodra de deur sluit schieten we als een raket naar de hoogste verdieping. Deze snelle aftrap veroorzaakt een vreemde sensatie in de buik en we slaken beiden een korte kreet. “Snel!! Pak je telefoon! Maak een foto!!” Maar de lift gaat zo snel, dat tegen de tijd dat we de camera geactiveerd hebben is de top al bereikt. Wauw! Dat ging snel!

“Zoekt u een bijzondere locatie voor een high tea in Den Haag? Bij The Penthouse verzekeren wij u een onvergetelijke middag. De hoogste High Tea van Nederland – geniet van deze unieke ervaring! Highest Tea in The Penthouse, op 135 meter hoogte – dat is genieten van deze unieke plek, het uitzicht, maar natuurlijk ook van alle lekkernijen…”

Vrolijk nemen we plaats aan tafel. Het is nog best druk tijdens de lunch. Om de drie tafels hangt een gordijn waardoor er toch een knus gevoel gecreëerd wordt en een gevoel van privacy. Onze drie tafels zijn onbezet en zodoende voelt het toch alsof we de tent voor onszelf hebben. Wat een luxe! We gaan er goed voor zitten om het adembenemende uitzicht op ons te laten inwerken maar het enige wat we te zien krijgen is een raam met regendruppels!

Echt Hollands weer buiten. Beetje jammer, maar het mag de pret niet drukken! Het gebeurt niet vaak dat ik met mijn druk bezette schoonzus wat ga doen dus die paar druppeltjes water laten we ons niet door van de wijs brengen. Eten is wat wij willen! Als er iets is wat wij absoluut gemeen hebben dan is het wel onze liefde voor lekker eten.  “Heb jij al gegeten voordat je hier kwam?” Nee ik niet, en jij? “Ik heb alleen een koekje op, ik heb honger joh!” Ja, ik dus ook! Gelukkig wordt onze eerste trek al gauw bevredigd. Een lekker voorgerechtje wordt neergezet. Mosterdsoep met bieslook en een vegetarische quiche. Eet smakelijk!

De  ober komt even aan de tafel staan en vertelt dat hij hier al zo’n negen maanden werkt.

-“De eerste keer dat ik hierboven kwam keek ik natuurlijk mijn ogen uit! Wat een ongelooflijk uitzicht zeg! Overdag heb je met mooi weer fantastische vergezichten en ‘s avonds ziet alles er prachtig uit met al die lichtjes buiten! Niet alleen heb je de stadsverlichting die alles mooi maakt, ook heeft de Haagse toren zelf allerlei verlichting om het Penthouse mee te versieren. De ramen waar je nu doorheen kijkt zijn van melkglas en werken eigenlijk als een soort groot plasma-scherm. In de avond heb je daar allerlei animaties op. Vorig jaar met Valentijn zag je allemaal verliefde koppeltjes op het raam. Echt gaaf!”

“Welkom in het hoogste restaurant van Nederland! Ervaar het unieke uitzicht vanaf de 42e verdieping van de Haagse Toren. De verfijnde gerechten van onze Chef Bart Middendorp, samen met de internationale ambiance garanderen een bijzondere ervaring…”

Terwijl wij lekker aan het eten zijn schuiven er nog twee meiden aan voor de High tea. Inmiddels is het buiten wat droger geworden en je kan nu daadwerkelijk wat van het uitzicht genieten. We zijn inmiddels alweer bijna klaar met de high tea en maken nog even een praatje met onze nieuwe buren. Of ze het erg vinden als ik even snel een foto van ze maak terwijl de ober uitlegt wat de gerechtjes zijn? Nee hoor, geen punt! Nadat we ze vertellen waar de foto voor bedoeld is en waar de website over gaat, nemen we nog even gezamenlijk een aantal artikelen van wat high tea`s door en komen tot de conclusie dat je bij deze high tea vooral ook voor het uitzicht betaalt. Het is met zijn €29,50 duurder dan normaal, maar culinair gezien niet bovengemiddeld. Daarentegen is het uitzicht geweldig en nergens anders verkrijgbaar dus we vinden het niet erg dat we hier wat meer voor betalen. Een hoge High tea met een hoog prijsje! Maar absoluut de moeite waard!

-“Vorige week was het zulk slecht weer. Er kwam een enorme zwarte wolk vanaf de zee onze kant opgedreven. Je zag hem steeds dichterbij komen tot er we er uiteindelijk midden in zaten. Het ging enorm tekeer! Hagel, regen, wind, onweer! Maar wat ziet dat er spectaculair uit als je er midden in zit op grote hoogte. Vooral als het onweert! Het is dan net een disco buiten! Zo gauw als de wolk kwam, zo gauw was hij ook weer weg. Daarna kwam de zon weer tevoorschijn en klaarde het weer helemaal op. Als je zoiets op grote hoogte mee maakt ziet het er toch heel anders uit dan vanaf de grond…”

“‘s Avonds zorgen onze raamprojecties voor een bijzonder speciaal effect. En op sommige zaterdagavonden zorgt een van onze DJs vanaf 21:30 uur voor een bijzondere muzikale reis. Geniet van The Penthouse: Top of the City…”

IMG_7604

Op de valreep schieten we nog wat plaatjes van het mooie uitzicht. Als je dan toch voor het uitzicht betaalt, dan wil je hem ook graag zien en ervaren! Het moet een fantastisch gezicht zijn wanneer de lucht mooi opgeklaard is! Of wat dacht je van onweer? Of in de avond? Genoeg reden om nog eens terug te komen!

Haagse toren                  High tea €29,50
Rijswijkseplein 786
2516 LX Den haag  ☎︎070-3051000

www.highteapenthouse.nl

Lijkt het jou leuk om ook een keer hier te high tea’n maar heb je niemand om mee te gaan? Doe een oproep op ons Plein en kijk wie er met je mee wilt!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.