TRIES No.54, een gezellige lunchroom in Voorschoten…!
Samen met mijn buurvrouw Stien ben ik vandaag op weg naar lunchroom TRIES No.54 in Voorschoten!
Het is een frisse dag.
Piepkleine natte sneeuwvlokjes dwarrelen naar beneden wanneer we uit de auto stappen.
Met in haar ene hand een rollator en in de andere een zuurstoffles, wandelen op ons gemak richting de lunchroom.
“Gaat het?” vraag ik Stien. Haar handen zijn vuurrood van de kou.
“Prima kind!” antwoordt ze vastberaden, “maak je niet druk om mij. Ik stop pas met lopen wanneer ik erbij neerval…”
Ik moet lachen. That’s the spirit!
Al gauw komen we bij de lunchroom aan en open ik de deur voor haar.
Een warme en gezellige ruimte straalt ons tegemoet.
“Kom binnen, kom binnen…!” worden we vrolijk begroet.
Het is de eigenaresse, Patricia Keehnen, of ook wel Tries genoemd!
Dat we niet de enigen zijn die het hier gezellig vinden, wordt al gauw duidelijk.
Hoewel we erg vroeg zijn is het al aardig druk.
Tegenover ons knispert een klein haardvuurtje en onder de radiator ligt een hond te slapen.
“Dat is Jip!” zegt Tries enthousiast, “Jip hoort erbij!”
De trouwe viervoeter opent even zijn ogen bij het horen van zijn naam, maar besluit al gauw dat het loos alarm is en slaapt weer verder.
Lunchroom Tries No.54 bestaat deze maand alweer zes jaar en is inmiddels een begrip onder de Voorschotenaren.
Voor Patricia Keehnen is het een droom die uitkomt en een plek waar ze haar eigen stempel op kan drukken.
“Aanvankelijk droomde ik van een eigen tapas-bar,” vertelt Tries, “maar gaandeweg merkte ik dat er naast tapas ook vraag is naar lunches en high tea’s en zo is de lunchroom gegroeid tot een soort tapas/lunchroom, waar je ook heerlijke high tea’s kunt krijgen!”
“De high tea bestaat uit drie rondes,” vertelt Tries, terwijl ze een kop thee voor ons inschenkt, “allereerst krijgen jullie de sandwiches, daarna een hartige ronde met een glas prosecco of jus d’orange en tot slot de zoete ronde!”
Nadat we zijn voorzien van een heerlijk kopje thee, legt Tries ons de eerste ronde uit.
“Voor jullie zien jullie sandwiches met rosbief, bladsla en pesto, daarnaast een rolletje omelet gevuld met filet american en bladsla en daarnaast wraps met zalm, bladsla, een sjalotje en honing-mosterd-dille saus. Eet smakelijk!”
Stien kijkt naar haar bordje.
“Nou kind, ik ben wel toe aan een boterham!” en ze trekt de houten prikker uit de sandwiches en snijd met haar mes en vork een hap eraf, “oh dat is wel lekker zeg! Wat zat er nou ook alweer precies op?”
“Rosbief met pesto en bladsla,” antwoord ik.
“Hier hou ik van,” zegt Stien enthousiast, “als ik uit eten ga wil ik iets krijgen wat ik thuis nooit eet. Dit maak ik thuis nooit! Lekker hoor…!”
Het wrapje met zalm scoort nog hogere ogen en voor we het weten hebben we ons bordje leeg.
Om ons heen worden prachtige lunches geserveerd en ik kan het niet laten even een foto te maken…
De dames vinden het niet erg dat hun lunch op de gevoelige plaat wordt vastgelegd en ik vraag ze of ze hier wel vaker komen.
“Jazeker!” antwoordt de vriendelijke dame waarvan ik ben vergeten de naam te vragen, “ik kom hier regelmatig lunchen. Niet lang geleden heb ik hier ook mijn verjaardag gevierd. Een geslaagde avond waarbij Tries ons de hele avond voorzien heeft van de lekkerste tapas! Ik kan het zeker iedereen aanraden!”
Kijk! Dat is leuk om te horen!
Terwijl de dames genieten van hun lunch, wordt bij ons de volgende ronde geserveerd.
“Ik heb hier de hartige ronde voor jullie!” zegt Tries enthousiast en ze zet twee kleine houten krukjes voor ons neer met daarop verleidelijk uitziende hartige lekkernijen.
Wat een originele presentatie!
We kiezen beiden voor een jus d’orange on the side.
“Op het houten krukje vinden jullie geitenkaasbuideltjes met zongedroogde tomaat en pesto, daarnaast een empanada met gekruid gehakt en tot slot een saucijzenbroodje. Eet smakelijk!”
Welkom bij Tries No.54!
Bij Tries No.54 geniet je van de heerlijkste broodjes en verse salades.
Tries heeft ook glutenvrij en lactosevrij brood in huis, ook is er sojamelk aanwezig.
Alles is vers en huisgemaakt. Denk aan onze appeltaart, pecan-pie en de kwark/peren-cake. Elke dag bakt Tries weer iets nieuws, dan weer onze zalige carrot-cake of een gezond vijgen/noten-broodje.
Er is plek voor ongeveer 35 personen. Feestje vieren? U kunt terecht tot wel 60 personen. Ook op zaterdag en zondag beschikbaar voor borrels, feestjes en verjaardagen.
(Bron www.triesno54.nl )
Ben je benieuwd naar het ontstaan van lunchroom TRIES No.54? Wij hebben Tries weten te strikken voor een leuk interview! Je leest het HIER
De laatste ronde gaat erin als koek!
We krijgen een perencakeje met abrikoos, een appeltaartje met havermout en cranberry’s, chocolate cheesecake met een bodem van oreokoekjes EN (mijn favoriet) carrotcake met een limoencheese topping.
Dit alles wordt begeleid door een royale hoeveelheid vers geklopt slagroom.
Lekker!
“Mijn lunchroom is eigenlijk ook mijn creatieve uitlaadklep,” vertelt Tries, “ik vind het heerlijk om recepten uit te werken en er mijn eigen draai aan te geven. Ik heb er dan ook veel plezier in om verjaardagen, jubileums en andere gelegenheden te verzorgen en te bedenken waar ik de gasten mee zal gaan verrassen. Uiteraard luister ik goed naar de wensen van de klant en bedenk ik daarna wat ik ga maken. Wanneer ik aan het einde van de avond de mensen blij naar huis zie gaan en te horen krijg hoe ze hebben genoten van alle lekkere hapjes, dan kan mijn avond niet meer stuk! Daar doe ik het voor!”
Wij hebben genoten van onze middag bij lunchroom TRIES No.54!
Hieronder een greep uit de mogelijkheden bij TRIES No.54
HIGH TEA, HIGH TAPAS, HIGH LUNCH
HIGH TEA; € 24,95 p.p.
HighTea is dagelijks mogelijk van 14.00 tot 16.30 uur. Graag 24u van tevoren telefonisch reserveren op 0715615622.
HighTea bestaat uit:
-Heerlijke broodjes en sandwiches met divers beleg.
-Diverse hartige warme hapjes met een glaasje prosecco of een glaasje verse jus d’orange.
-Allerlei zoete hapjes uit eigen keuken.
-Onbeperkt koffie of thee.
HIGH TAPAS; €24,95 p.p.
HighTapas is dagelijks mogelijk vanaf 14.00 tot 16.30 uur. Graag 24u van tevoren telefonisch reserveren 0715615622.
HighTapas bestaat uit:
Stokbrood met kruidenboter en aioli.
7 verschillende tapashapjes.
Inclusief twee drankjes.
HIGH LUNCH; €14,95 p.p.
HighLunch is dagelijks mogelijk vanaf 12.00 tot 15.00 uur. Graag 24 u van tevoren telefonisch reserveren op 0715615622.
HighLunch bestaat uit:
Vijf verschillende (warme en koude) lunchgerechtjes.
Tries No.54
Voorstraat 54
2251 BP Voorschoten
☎︎ 071-5615622