Workshops

Edelsmeden bij de Juwelenfabriek Leidschendam

Gepost door Corina 9 oktober 2015 0 reacties

Vandaag zijn we in Leidschendam te gast bij De Juwelenfabriek! Alleen de naam al maakt dat je nieuwsgierig wordt naar hoe dat eruit ziet! Ik denk dat er maar weinig vrouwen zijn die geen juwelen hebben. Misschien hebben we niet allemaal evenveel juwelen, maar een paar juwelen hebben de meeste vrouwen over het algemeen wel. Denk aan een ring, ketting, oorbellen…

IMG_7863

Persoonlijk was ik erg nieuwsgierig naar deze workshop en was dus ook blij toen ik uitgenodigd werd om het in beeld te brengen! Ik ben dus één van die vrouwen die niet een schatkist vol met sieraden heeft, maar dat wat ik heb, koester ik! Als ik daar nog iets van eigen hand aan kan toevoegen zou ik zeer blij zijn! In gedachten zie ik me al met mijn zusjes staan smeden om iets tastbaars te maken wat ons voor altijd bindt! Dit is het perfecte moment om te kijken of deze workshop iets voor ons is…

Wilt u een unieke ervaring opdoen? Kom dan een workshop edelsmeden doen en laat u verrassen door het schitterende eindresultaat…”(Bron www.juwelenfabriek.nl)

IMG_7864 IMG_7865

Bij aankomst worden we vriendelijk verwelkomd door Daan en Frans. Het is altijd geweldig om te zien hoe mensen van hun passie hun werk hebben gemaakt! Terwijl we wachten op de deelnemers krijgen we een rondleiding door de ‘fabriek’. Er is een grote diversiteit aan gevaarlijk uitziende apparaten, nostalgische weegschalen en diverse gereedschappen. In verschillende ruimtes staan stoere antieke werkbanken opgesteld. Het ziet er prachtig uit!
“Mooi hè?”lacht Daan, “We hebben er jaren over gedaan om al die mooie antieke banken te verzamelen. Die zijn niet makkelijk om aan te komen, maar ze geven zoveel sfeer! We hebben ook een paar zelfstandige hoekjes gecreëerd waar je lekker in alle rust kan werken. Sommige mensen volgen hier een cursus en kunnen zich zo beter concentreren.”
Ik kijk rond in de ruimte en kan me goed voorstellen dat je je creatief lekker kunt uitleven hier!

IMG_7851 IMG_7853

Inmiddels komen de eerste deelnemers binnengedruppeld. Iedereen is in goede stemming en de sfeer zit er meteen al goed in en dan zijn we nog niet eens begonnen!Het blijkt een vrijgezellenfeest te zijn en iedereen mag een mooi sieraad naar wens gaan maken. Er word druk gebabbeld en koffie of thee gedronken tot de club compleet is. 
We krijgen regelmatig vrijgezellenfeesten!” verteld Daan, “De deelnemers zijn altijd in een goede stemming vanwege de bruiloft die eraan komt. Na de workshop gaan ze vaak uit eten en nog wat drinken. Ze hebben dan overdag een gave tijd gehad waarbij ze niet alleen lol hebben gemaakt, maar ook nog wat moois mee naar huis kunnen nemen! We horen vaak dat ze het bijna jammer vinden dat ze tussendoor niet even naar huis kunnen om het nieuwe sieraad te laten zien…!

IMG_7870

 

Wanneer iedereen goed en wel gearriveerd is kan de workshop beginnen.Er wordt vol enthousiasme uitgelegd wat er gemaakt kan worden en hoe het te werk gaat. Aan de hand van voorbeelden krijgt men een duidelijk beeld van wat gemaakt kan worden.Ondertussen letten we zelf natuurlijk ook goed op en bedenken alvast wat wij eventueel in de toekomst zouden willen maken. Ik ga in ieder geval voor een ring!

“Nadat u hebt bedacht welke vorm van sieraad u wilt maken, hetzij een hanger of een ring, gaat u uw eigen ontwerp maken. Natuurlijk zal ik u daarbij helpen en laat ik u eventuele voorbeelden zien. Aan de hand van uw eigen ontwerp gaat u aan de slag met het stuk zilver. U leert tijdens deze workshop de basisvaardigheden van het edelsmeden…”(Bron www.juwelenfabriek.nl)

Iedereen is gelijk druk bezig! Een aantal weet gelijk al wat ze willen en zijn al aan het zagen, terwijl anderen nog aan het ontwerpen zijn. Hoewel je misschien zou denken dat tien mensen een te groot aantal mensen is tijdens een workshop als deze, valt dat heel erg mee en iedereen krijgt de aandacht en begeleiding die ze nodig hebben. Voor ons is dit natuurlijk de ideale manier om lekker af te kijken zodat we goed beslagen ten ijs komen wanneer we dit zelf een keer gaan doen!


IMG_7981“Om uw sieraad een nog meer persoonlijk accent te geven kan ik er een persoonlijk boodschap in graveren tegen een kleine vergoeding. Bijvoorbeeld een hondenpenning met de naam van uw hond, een ring met de naam van uw geliefde of een hanger met de naam van uw kinderen…”(Bron www.juwelenfabriek.nl)

IMG_7993

Inmiddels heb ik degene gevonden die deze workshop voor het vrijgezellenfeest heeft uitgekozen en vraag haar waarom de keus hier op viel.

“Tsja, een vrijgezellenfeest is natuurlijk vooral ‘s-avonds feesten hè, maar wat doe je overdag? Ik had via-via gehoord dat dit erg leuk was om te doen. Ikzelf heb niet zoveel met juwelen, maar dacht dat dit toch wel goed zou aanslaan bij de rest en inderdaad, ze vinden het allemaal te gek!! Zelfs ik vind het te gek, hihi…”

“Aan het eind van de workshop gaat u naar huis met een zelfgemaakt exclusief sieraad…”

IMG_7998 IMG_8033

Ook geïnteresseerd in in een workshop bij De Juwelenfabriek?
Deze workshop kan al vanaf twee personen!

Wil je ook een keer hier een workshop volgen maar heb je niemand om mee te gaan?  Ga je liever niet alleen? Kom dan naar ons gezellige Plein op de website en vind iemand die met je mee wilt!  Xxx

www.juwelenfabriek.nl

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.