Blog

K-West hotel Londen inclusief de Glam Rock Afternoon tea!

Gepost door Corina 7 januari 2016 0 reacties

Oud en nieuw! Yes! Voor mij een favoriet moment omdat dat betekent dat we zoals altijd lekker naar Londen gaan. Londen is een geweldige plek om te ontsnappen aan al die vuurwerk gekte. Indien je wel vuurwerk wilt zien, kun je naar de Big Ben gaan en tezamen met nog zo’n honderdduizenden anderen het door The City of London zelf afgestoken vuurwerk bekijken. Een waar spektakel geef ik eerlijk toe maar niet aan ons besteed.
Waarom Londen? Omdat Londen te gek is! Behalve de talloze bezienswaardigheden heeft Londen twee keer per jaar SALE. Ja, je leest het goed! Als ware shopaholic kun je hier rond de feestdagen en in de maand juli je hart ophalen! En wat dacht je van de Afternoon tea’s? De mooiste en lekkerste afternoon tea’s komen hier vandaan!
We hebben een kamer geboekt in het K-West Hotel. Een hip hotel met een bijzondere voorgeschiedenis. Het K-West hotel is namelijk een voormalig recording studio! Grote namen als David Bowie, Bob Marley, Lou Reed en nog vele anderen zijn hier in het verleden geweest om hun muziek op te nemen! Uiteraard zijn ze trots op de oorsprong van het hotel en vind je de liefde voor muziek terug in het hele hotel…

IMG_9436

Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen bij de receptie door Ezra. Na even kort wat gegevens te hebben uitgewisseld, praat ze verder in het Nederlands tegen ons. We kijken verbaasd op en moeten lachen. Wat leuk! Een landgenoot achter de receptie! Hoewel ons Engels prima is, is het toch leuk om in je moedertaal te praten wanneer je in het buitenland bent. Wanneer we ingecheckt zijn, komt Mario onze koffers halen en wederom wordt er Nederlands tegen ons gepraat! Mario blijkt ook een landgenoot te zijn en werkt al vijf jaar in het hotel. Hij is inmiddels een echte Londenaar geworden en heeft zich voorgoed gevestigd in Engeland. Een super spontane jongen met wie je maar zo een half uur vol praat over van alles en nog wat. Blij met dit goede begin lopen we achter Mario aan richting de Studio Bar Kitchen, waar we onze eerste afspraak hebben.

IMG_9399

IMG_9426

Terwijl we door het hotel lopen, valt het goed op dat ze de artiesten die hier ooit voet aan wal hebben gezet goed in ere houden.
“Iedere artiest die je aan de muur ziet, is hier ooit in het echt geweest,” verteld Mario ons. Hij is zichtbaar trots dat dit hotel zijn werkplek is en toch ook wel zijn thuis!
“Weten jullie al wat jullie de rest van de dag gaan doen?” vraagt hij tot slot van het gesprek. Jazeker, knikken we, we gaan winkelen in Westfield!
Die vraag is ons meerdere malen gesteld tijdens ons verblijf in het hotel door verschillende werknemers. Waarschijnlijk is het een verplichte vraag, maar als gast geeft het een goed gevoel wanneer er regelmatig gevraagd wordt of je het naar je zin hebt en of je al weet wat je gaat doen. Mocht je nog geen plannen hebben, dan biedt het hotel voldoende leuke uitgaanstips aan!
Onze eerste must do voor deze trip is de Glam Rock Afternoon tea van dit hotel. Nou ja, meer mijn must do, want mijn eega heeft liever een lekkere hamburger als lunch. Dat ‘meiden gedoe’ met die kleine hapjes heeft hij niks mee, maar aangezien het de eerste dag is van ons verblijf is hij nog goed kneedbaar. Met gezonde tegenzin schuift hij samen met mij aan tafel voor de afternoon tea. Gezellig..;-)

IMG_9370

IMG_9377

IMG_9375

IMG_9372

Al gauw komt de serveerster naar ons toe en met grote glimlach op haar gezicht zet ze alvast de thee van het huis voor ons neer.
De kopjes zien er sprankelend uit met de metallic kleuren! Na wat gesnuffel aan verschillende reageerbuisjes met thee erin kiezen we voor de mint thee voor de volgende ronde.
Al vrij gauw komt de etagère met lekkere hapjes en kunnen we gaan eten. Gelukkig maar, we zijn al vanaf drie uur s’nachts onderweg en lusten nu wel wat!

IMG_9387

IMG_9388

IMG_9393

Het is de kokkin zelf die de etagère neerzet en ze vertelt er trots bij dat elk gerechtje met liefde vers klaar is gemaakt.
“Enjoy your afternoon tea and please let me know if there is anything else I can do for you!” zegt ze vriendelijk.
Tot mijn blijdschap zie ik dat er twee piepkleine hamburgertjes bij zitten. Toch nog een stoer element voor De Man. Op de onderste etagère ligt een klein gepaneerd bolletje waarvan ik geen idee heb wat het is en ik snijd hem zodoende door midden. Het blijkt een groot spruitje te zijn die is omwikkeld met ham en paneermeel en daarna gefrituurd. Heerlijk!! Die kende ik nog niet! Het volgende gerechtje, de chocolade brownie, is nog warm van binnen en smelt op de tong. Ik hoor zelfs goedkeurende geluiden vanaf de andere kant van de tafel!
Enthousiast eten we ons een weg naar het laatste gerechtje en met een goed gevulde buik -Ik zit gewoon vol joh van al die muizenhapjes! Had ik echt niet verwacht!– gaan we op weg naar onze kamer om ons klaar te maken voor vertrek.
Het vooraanzicht van het hotel mag misschien klein lijken, maar het hotel heeft zes verdiepingen en loopt ver door naar achteren. Op de eerste verdieping is een grote spa aanwezig, met als groot unicum in plaats van een dompelbad een heuse sneeuwkamer. Van deze spa kun je tegen betaling gebruik maken. Het hotel is tevens voorzien van een riante fitnessruimte, waar je echter wel gratis gebruik van mag maken.
De kamers zijn erg ruim voor Londense begrippen en hebben een grote kast waar je je kleding in kwijt kunt. De badkamer is voorzien van kleine flesjes met heerlijk geurende producten zoals zeep, shampoo en bodylotion en zelfs het wc-papier is geparfumeerd! Als extra service is iedere kamer voorzien van een tablet waar je kosteloos gebruik van mag maken. Erg handig als je even snel iets wil opzoeken op internet of wanneer je gebruik wilt maken van de roomservice.

IMG_9406

IMG_9438

Het is enorm rustig op de kamer. Je zou beslist niet zeggen dat je je eigenlijk in hartje Londen bevindt. Zodra je de straat uitloopt en de grote weg op gaat, bevind je je tussen de loeiende sirenes, toeterende auto’s en rennende voetgangers. Niks van dit krijg je mee wanneer je in het hotel bent!
Enthousiast vertrekken we naar onze eerste bestemming. Westfield! In Westfield vind je vele dure winkels zoals Gucci, Armani en Coco Chanel, maar ook winkels als Vans, Levi’s en G-star. Voor elk wat wils dus! Ook vind je hier veel grote en goede restaurants. Met lijn 94 ben je zonder over te stappen binnen een paar minuten op Oxfordstreet. Wat dat betreft is de ligging van het K-West hotel ideaal!

Let niet op de slechte kwaliteit van de volgende foto’s, ze zijn gemaakt met mijn mobiel! 

Naast alle mooie kerstversiering heeft Westfield nu ook een tijdelijke kunstijsbaan…

 

Met de bus vanaf het hotel naar Harrods, het grootste en oudste warenhuis van Londen…

 

Honderden mensen wachten voor de ingangen van Harrods tot de deuren open gaan…

 

Kom binnen! We beginnen met de supermarkt. Zo wordt boodschappen doen wel heeel leuk…tot je bij de kassa staat 

 

En het ziet er allemaal zo lekker uit...

En het ziet er allemaal zo lekker uit…

 

Het mooiste trappenhuis dat ik ooit gezien heb…

 

First floor: Women. Heerlijk retro…

 

 

K-West hotel Londen

Oxfordstreet in al zijn glorie…

 

K-West hotel londen

Serieuze Londenaar with crazy tourist behind him…

 

Let op! De ingang naar mijn meest favoriete warenhuis: Fortnum&Mason! Alsof je een sprookjeswereld inloopt. Niet goedkoop, maar dat is niks in Londen!

 

Treed binnen. Alleen al de deuren zijn geweldig, al is dit beslist geen uitzondering! Dit is gewoon typisch Londen!

 

Ooooh… Kijk nou toch eens al die chocolade

 

En kijk dan toch eens die prijs…!

 

Love it love it love it! De hoedenafdeling

 

We treffen het! Het nieuwe seizoen is binnen…

 

Die ‘hoed’ past ons allemaal…

 

Très chique! Een dun gaasje vast geplakt aan een schattige haarbeugel. Voor slechts 150 pond…

 

Nog iets waar ze in Engeland heel goed in zijn: Geurkaarsjes maken! Er brandt er op het moment één bij mij in huis terwijl ik dit schrijf…

 

Nog meer geurkaarsen. Heerlijk!

 

Mmmm….

 

20151231_151444

Zin in een pauze? Ik zie daar een hoekje met heerlijke tea’s, begeleid door de lekkerste cakejes!

 

De uitgang. Hier moest ik toch snel nog even een foto van maken…

 

Toch nog een felbegeerde hamburger voor de lunch! In de ‘Spaghettihouse’ nota bene.

 

Belangrijk straatje parallel aan Carnaby street! Hier vind je de vintage Levi store. Daar hebben we een mooie jeans uit het jaar 1938 gescoord. Een replica weliswaar, maar toch, alleen hier vind je die!

 

Als je dan toch in Carnaby street bent, kun je misschien gelijk even langs de Liberty gaan! Al is het maar om te kijken…

 

Ook weer van die prachtige deuren, wat zeg ik, het hele gebouw is alsof de tijd heeft stil gestaan...

Ook weer van die prachtige deuren! Wat zeg ik, het hele gebouw is adembenemend mooi! Een echte time-worp!

 

Misschien komt dit je bekent voor? Ze hebben een reality serie op TLC...

Misschien komt dit je bekend voor? Ze hebben een reality serie op TLC…

 

 Covent Garden

Nog een glimp van Covent Garden. Ook een favoriet wijkje van me!

 

Word je nou niet blij van zulke etalages?

Natuurlijk! In mijn koffer zaten verschillende thee soorten!

 

Pauze!! In Covent Garden zitten wat mij betreft de leukste eet-zaakjes! Warme appelcake, lekker...!

Pauze!! In Covent Garden zitten wat mij betreft de lekkerste eet-zaakjes! Warme appelcake net uit de oven, heerlijk…!

 

Op oudjaarsavond besluiten we in het hotel zelf te eten. Aansluitend vind er een feestje plaats. In de lounge van het hotel is een dj aanwezig die voor muziek zal zorgen en er zijn wat tafels en stoelen aan de kant geschoven zodat er gedanst kan worden. Laat dat nou net ons ding zijn!
We hebben tijdens het boeken aangegeven dat we op oudjaarsavond gebruik willen maken van het verrassings-diner in het hotel en om 21.30 schuiven we aan tafel. Het personeel is in een feestelijke stemming en al gauw wordt er een glas bubbels gebracht om de avond mee te beginnen. Als starter krijgen we een asperge soep met pastinaak begeleid door een heerlijke salade! Tweede gang een heerlijk bord pasta (echt verrukkelijk!) en tot slot krijgen we een toetje om te delen. Hoewel het allemaal prima smaakt, valt het ons op dat om ons heen beef-wellingtons worden geserveerd, evenals mooie stukken op de huid gebakken zalm! Na wat navraag bij het personeel blijkt er een miscommunicatie te zijn en de kok ging er van uit dat we vegetarisch waren. Nou ja, verrassend was dit in ieder geval wel! Het eten smaakte heerlijk, dus ach…
Als goedmaker krijgen we 30% korting op het menu. Of we misschien alsnog wat vlees willen? Maar nee, we zitten vol en het is goed zo. Wij gaan lekker naar beneden om te dansen!

20151231_223509

IMG_9414

IMG_9425

IMG_9368

Die avond hebben we ons goed vermaakt in het hotel. De rest van onze trip hebben we heerlijk gewandeld door Londen! Er is zoveel te doen en te zien in Londen dat je echt tijd tekort komt in vier dagen. Helemaal uitgeteld van al het lopen, ploffen we de laatste dag na het uitchecken in de lounge van het hotel neer. Tijdens de afrekening zien we dat we nog eens een extra 20% korting hebben gekregen op het oudjaars-menu. Erg aardig! Ik zeg voor de grap tegen de receptie medewerkster dat het leuk zou zijn als we op de flatscreen in de lounge nog snel even een dvd-tje kunnen kijken, voordat we naar de luchthaven moeten. Tien minuten later staan er twee mannen van de technische dienst met een dvd speler onder hun arm kabels te trekken om alles goed aan te sluiten. Wat?! Ik kijk verbaasd toe hoe ze daadwerkelijk alles gereed maken, zodat we ons filmpje kunnen kijken.
“Sorry ma’am, you have a view minutes? It should be ready in no time!”
Haha, nee, tuurlijk, ga je gang! Krijgen jullie wel vaker mensen met deze vraag?
“Nope never! You’re the first!
Geweldig dit! Wat een service! De hotel manager Martina komt ook nog even naar ons toe om te vragen of we een goed verblijf hebben gehad. Iets wat we alleen maar kunnen beamen! We hebben een leuk gesprek en krijgen zelfs nog een lunch op kosten van het hotel voor we weg gaan om het oudjaars-diner goed te maken. Iets wat ze wat ons betreft al lang en breed hadden goed gemaakt!! 
“We hebben liever dat mensen het tegen ons zeggen als we ergens een fout hebben gemaakt, dan dat ze het voor zich houden en met een ontevreden gevoel weg gaan. Op deze manier krijgen we de kans om het goed te maken!”
Nou, dat zit dus wel goed hier!

20160102_142145
Wil jij ook een leuke trip naar Londen maken en spreekt dit hotel jou aan?
Het K-West hotel heeft regelmatig speciale aanbiedingen, dus hou hun website goed in de gaten!
Je hebt hier al een tweepersoonskamer vanaf €140 per nacht!

K-West hotel&Spa Londen
Richmondway
Londen W14 OAX
☎︎+44(0)20 8008 6600
www.k-west.uk

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.