Blog

Preview van Pumps en Penalties, de voetbal parodie!

Gepost door Corina 17 december 2015 0 reacties

Ik ben vandaag uitgenodigd om de aftrap van de musical Pumps en Penalties bij te wonen! Een bijzonder moment voor mij. Ik heb al vele high tea’s en workshops voor jullie in beeld gebracht, maar theatervoorstellingen zijn nieuw. Laat staan het bijwonen van een persmoment! Pumps en Penalties is een vervolg op Vijftig Tinten… de parodie. De cast bestaat onder andere uit Birgit Schuurman, Han Oldigs, Maaike Martens, Jolanda van den Berg, Juneoer Mers en meer…
Wil je weten hoe het ging? Lees dan gauw verder!

DSC_0397-2

Het mooie van een persmoment is dat je de gelegenheid krijgt om de acteurs te spreken. Fantastisch natuurlijk! Maar wat nog mooier is, is het feit dat je een kleine persoonlijke preview krijgt van de musical, een soort trailer zeg maar,  en dat is op zijn zachtst gezegd bijzonder!! Ik vind het een voorrecht.
Pumps en Penalties is een parodie op het voetballeven met al zijn bijbehorende ups en downs. En vooral, met alle felbegeerde glitter and glamour en de daarop afkomende goudzoekers!
Jasper Verheugd, samen met Niek Barendsen scriptschrijver en tevens ook regisseur, vertelt vol passie waar de musical over gaat en wat we kunnen verwachten. Geen enkele voetballer wordt gespaard, en vooral ook geen enkele voetbalvrouw! Van de Russische Svetlana die een hersenloze voetballer inpalmt  tot een Silvie of Yolanthe wannabee die als knap visitekaartje wil dienen en ondertussen een eigen kledinglijn op manliefs kosten van de grond probeert te krijgen. Baat het niet dan schaadt het niet. Het is hilariteit ten top! Ik heb het een beetje mogen proeven en het smaakte naar meer! En ik ben behoorlijk kritisch wat betreft humor, maar hier kun je gewoon niet omheen. Er worden op een leuke manier rake klappen uitgedeeld, of moet ik zeggen, echte voltreffers?
De dynamic die over en weer gaat tijdens het zingen getuigt van goed op elkaar ingespeelde acteurs, maar vooral ook van onderlinge chemie!

DSC_0437-2-2
Na met een grote lach op mijn gezicht te hebben genoten van de voorvertoning is het tijd om de acteurs aan te spreken.
Terwijl ik enigszins onzeker de ruimte inloop, spreek ik als eerste Juneoer Mers aan.
“Laat ik dan maar met jou beginnen hè..” zeg ik lachend.
“Ah! Ja!”
“Jij staat het dichtst bij!”
“Oh.. ja.”
We kijken elkaar aan en beginnen allebei te lachen. Het ijs is gebroken!
Juneoer is een toegankelijke acteur bij wie je je al gauw op je gemak voelt. Voor hem is deze entourage net zo nieuw als voor mij. We gaan zitten en beginnen te praten. Juneoer vertelt trots dat dit zijn eerste musical is. Voorheen had hij lange dreadlocks en dat type wordt niet gauw gecast. Inmiddels heeft hij afscheid genomen van zijn lange dreads, maar pas nadat hij werd gecast voor deze musical, zegt hij lachend.
De rol van voetballer is hem op het lijf geschreven! Voeg daar nog de broodnodige humor aan toe en Juneoer is helemaal in zijn element!
“Ik heb hiervoor in een aantal korte films gespeeld zoals Alleen maar nette mensen en Mijn oma is gek. Ook de commercial over het inruilen van je oude mobiel heb ik gedaan. Ken je dat?”
Helaas, ik moet mijn hoofd schudden.
“Klokhuis! Speel ik ook in!”
Aha! Jaja, dat ken ik! Klokhuis is zelfs voor volwassenen leuk om te kijken, ook al heb ik het al lang niet meer gezien. Ik beloof plechtig af en toe te gaan kijken.
“Je komt toch wel kijken naar de musical?” vraagt ie lachend.
Maar natuurlijk! Ik heb de trailer in levende lijve moge aanschouwen en als de tickets ter plekke zouden worden verkocht had ik ze mee genomen.
“Als je na de voorstelling tijdens het applaus iemand drie keer lang hoort klappen en twee keer kort dan weet je dat ik het ben!” antwoord ik lachend.
“Deal!”

DSC_0408

Vlak voor ik weg ga zie ik nog even kans om met Eva Poppink te spreken.
Eva speelt de overtuigende rol van een onschuldige jonge vrouw met het hart op de goede plek. Een gewone vrouw met een baan als blindengeleidehond opleider die vele voetballers het liefst aan hun zijde willen in plaats van de op geld uit zijnde namaak barbiepoppen.  Als een Assepoester weet zij het hart van de meest felbegeerde voetballer te winnen, tot groot ongenoegen van de wannabees.
“Het is fantastisch om in deze setting te mogen werken. We kennen elkaar allemaal van Vijftig Tinten…de parodie en zijn zodoende goed op elkaar ingespeeld. We weten wat we aan elkaar hebben en de chemie is sterk!”
Eva kijkt me lachend aan. Ik vraag haar wat zij het meest bijzonder aan deze musical vindt.
“Het feit dat we van een onderwerp als voetbal, waar ik niks aan vind, zoiets leuks hebben kunnen maken waarbij de tranen over je wangen lopen van het lachen, dat vind ik toch wel heel bijzonder! Ik hoop ook niet dat mensen die niet van voetbal houden zich laten weerhouden om te komen, ze zouden echt iets missen!”

DSC_0439 (1)-2

Met een goed gevoel neem ik afscheid van de club en wens hun veel plezier tijdens hun tour door het land. Iets zegt me dat dat wel goed komt!

“Drie bloedmooie, jonge vrouwen willen maar één ding: voetbalvrouw worden, net als hun idolen Yolanthe, Sylvie en Estelle. Ze dromen van roem, rijkdom en knappe voetbalhelden; van modeshows, rode lopers, spelprogramma’s en een eigen lingerielijn. Hun plan werkt, jonge spelers vallen voor hun charmes, maar de hotste en beste voetballer van het stel wil niets van hen weten; hij zoekt een heel ander soort vrouw…”
(Bron www.senf.nl)

Voor een volledig overzicht van tour data en ticketverkoop, ga naar NTK
Vergeet niet: Heb je niemand om mee te gaan en vind je het niet leuk om alleen te gaan? Doe dan een oproep op ons platform en vind iemand die met je mee wilt!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.