BlogLocatie

Lunchen bij De Kleine Valk Amsterdam

Gepost door Corina 24 december 2015 0 reacties

Lunchen bij De Kleine Valk Amsterdam

Jessica en ik zijn vandaag in de Pijp in Amsterdam. In de ochtend hebben we een workshop bijgewoond en nu we hier toch zijn maken we gelijk van de gelegenheid gebruik om lekker even wat te struinen door de buurt. Behalve de bekende Albert Cuypmarkt vind je hier nog veel meer leuke winkeltjes en restaurants. Winkeltjes die je normaal nergens ziet kom je hier tegen!
“En? Staat dit?”
We zijn een winkel binnen gelopen en Jessica houdt een fel rode trui voor zich. Een trui die ik nog niet eens één blik waardig zou geven wanneer ik aan het kijken ben, maar bij haar staat ie vreemd genoeg nog mooi ook!
“Ja gaaf!”, antwoord ik, maar Jessica heeft de trui ondertussen alweer terug gehangen. Mijn voeten doen ondertussen pijn van al het wandelen. Alsof ze mijn gedachten kan lezen draait ze zich kordaat om en loopt richting de uitgang.
“Kom, laten we eerst wat gaan eten.” zegt ze,  “Ik verga van de honger zo onderhand…!”
Goed idee! Ze haalt me de woorden uit de mond…

high tea vriendinnen

We hebben de auto bij het Heineken Experience gebouw geparkeerd. Daar zit een fijne parkeergarage, zeker in het weekend! Na de eerste vier uur parkeren kost het tien euro voor de hele dag!  Terwijl we richting de parkeergarage lopen kijken we ondertussen uit naar een leuke plek waar we even lekker kunnen lunchen. Zodra we het Marie Heinekenplein op lopen zien we op het terras van De Kleine Valk gezellige haardvuren branden. Dat ziet er uitnodigend uit! We besluiten hier te gaan lunchen.

high tea vriendinnen

Zodra we binnen komen worden we vriendelijk begroet door de serveerster en vrijwel direct neemt ze onze eerste bestelling op; een verse munt-thee om even lekker op temperatuur te komen tijdens deze frisse decemberdag.
“Wat is het hier mooi binnen zeg!” Jessica kijkt vol bewondering om zich heen. Het moderne decor straalt veel warmte uit. Een moderne mix van luxe lounge en knusse huiselijkheid.
Ondertussen komt de serveerster met de munt-thee en vraagt ze ons of we al weten wat we willen eten. Na even op de kaart te hebben gekeken bestelt Jessica de zalm en ik een lekker broodje hamburger.
Wanneer ze weg loopt vraag ik nog snel of ik voor mijn blog op mijn website wat foto’s mag maken.
“Momentje!  Ik zal het even navragen.  Ik denk het wel hoor…!,” antwoordt ze lachend.

“Het restaurant beschikt over ruim 100 zitplaatsen.
Dagelijks kunt u bij ons terecht voor een overheerlijke lunch en/of diner. Onze uitgebreide kaart met smaakvolle gerechten, het toegewijde team en de sfeervolle inrichting maken uw bezoek aan ons restaurant tot een onvergetelijk moment…”
(Bron www.dekleinevalk.nl)

high tea vriendinnen

high tea vriendinnen

Terwijl we aan onze thee zippen komt er een jonge vrouw op ons afgelopen.
“Hoi!  Ik ben Danielle van den Nieuwenhuysen.  Jij wou wat foto’s maken voor je website?”    
Danielle blijkt samen met haar tweelingzus Didi eigenaresse van het restaurant te zijn. Haar spontaniteit maakt dat we al gauw in gesprek raken met elkaar. Wat gaaf! Zo jong en dan al zo’n geweldig restaurant runnen.  Met je zus nog wel! Dat moet een lang gekoesterde droom zijn geweest die uit kwam!
“Haha, ja en nee!” antwoordt ze lachend. ”Ik wou in eerste instantie niet in de horeca werken hoor! Onze roots liggen natuurlijk in de horeca en mijn zus wou al langer een eigen restaurant beginnen, maar ik was eerst met iets anders bezig. Ik studeerde International Business in Londen en was van plan om in het financiële recruitment te gaan werken. Uiteindelijk kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en toen de kans zich voordeed om samen met mijn zus in Amsterdam een eigen restaurant te runnen, heb ik dan ook snel de knoop doorgehakt! Ja, dat wil ik!”
Ze kijkt ons trots aan. De Kleine Valk is nog geen jaar open en loopt al erg goed. Op het moment van onze aanwezigheid wordt er druk gewerkt aan de kerstversiering voor de komende feestdagen. Een volgeboekt evenement, zo vertelt Danielle!
Inmiddels komt de serveerster met het eten aan lopen…

high tea vriendinnen

high tea vriendinnen

Terwijl we zitten te eten luister ik aandachtig verder naar Danielle.
“Ik weet nog goed hoe ik me voelde toen we net geopend waren. Ik vond het zo spannend. This is it! Het restaurant is mooi ingericht, het menu is samengesteld, de mensen in de directe omgeving zijn op de hoogte gebracht van onze opening… Nu moet het gaan gebeuren!” Ze kijkt naar buiten over het gezellige plein heen en gaat verder “In het begin stond ik dan binnen en zag mensen langs het terras lopen en op de menukaarten kijken. Dan maakte mijn hart een sprongetje! Een klant! Maar nadat de personen op de menukaart hadden gekeken liepen ze weer door. Ik wilde dan bijna naar buiten hollen om ze te vragen wat hun dan graag op de menu kaart wilden zien, zo erg vond ik het als ze doorliepen! Pas later besefte ik me dat ik hetzelfde deed. Wanneer ik ergens loop kijk ik ook eerst op de kaart of er iets op staat wat ik lekker vind en anders loop ik weer door. Dat is ook helemaal niet erg, dat hoort erbij! Maar in het begin moet je dat soort dingen echt leren. Het is toch je kindje, het restaurant, en je wilt dat iedereen die aardig vindt…”

high tea vriendinnen

high tea vriendinnen

Jessica en ik kijken elkaar aan. Wat een leuke meid die Danielle!  We hebben ons bordje inmiddels leeg. Al met al hebben we wel een uur zitten te kletsen haar!
“Dus jij schrijft ook veel over high tea’s?” vraagt Danielle.
Ik knik enthousiast van ja!  
“Wij zijn van plan om binnenkort ook de high tea op onze kaart te zetten!  Waarom komen jullie die niet als eerste uitproberen?  Ik denk niet dat we ons een beter testpanel kunnen wensen!”
Wat een leuk idee! Natuurlijk willen we dat!
Met een ferme handdruk en het uitwisselen van contact gegevens nemen we afscheid van elkaar. Hier komen we nog eens terug!

high tea vriendinnen

Hou onze Facebook pagina goed in de gaten voor speciale  acties!
Wie weet win jij een keer een lekkere lunch of een gave high tea bij De Kleine Valk!

De Kleine Valk
Marie Heinekenplein 5-8
1072 MH Amsterdam
☎︎020-2232096

www.dekleinevalk.nl

Wil jij ook een keer lekker shoppen en lunchen in de Pijp in Amsterdam, maar heb je niemand om mee te gaan? Kom naar Het Plein op de website en vind iemand die met je mee wilt!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.