High tea bij De Landerij in Waddinxveen
Wauw! Wat heb ik een fantastische middag gehad!
Als je zoals mij een doorgewinterde high tea liefhebber bent, dan moet je als restaurant toch wel iets bijzonders te bieden hebben wil je mij nog verrassen. Net wanneer ik dacht dat dat niet meer mogelijk was, val ik zomaar met mijn neus in de boter bij De Landerij in Waddinxveen.
Mensen vragen vaak: Is het nog wel leuk of lekker wanneer je zo vaak gaat high tea’n? Het antwoord is: Ja natuurlijk! Juist door pareltjes als De Landerij in Waddinxveen, die je plotseling zo compleet weten te verrassen, blijft mijn hobby leuk en uitdagend!
Vandaag is Jessica mijn tafelgenoot en boy oh boy, heb ik het mezelf nu moeilijk gemaakt om deze high tea nog te overtreffen een volgende keer als ze weer mee gaat…
Het is een (warme!) decemberdag wanneer we op pad gaan.
“En? Waar gaan we naar toe vandaag?” vraagt Jessica terwijl we in de auto zitten op weg naar Waddinxveen.
“Ik had laatst een leuk gesprek bij de kapper met de vrouw die naast me zat” antwoord ik haar, “Zij gaf me het visite kaartje van haar zoon. Hij schijnt samen met een goede vriend dit jaar De Landerij te hebben geopend, een restaurant in Waddinxveen, en op de kaart staat ook een high tea. Die is bijzonder goed volgens haar. Wij gaan nu kijken of ze gelijk heeft!”
“Oh leuk! Spannend! Ik ben benieuwd….” antwoordt Jessica lachend.
Ik ben ook zeer benieuwd. De route naar De Landerij is alvast erg mooi. Zodra je de grote weg verlaat bevind je je tussen de weilanden met een aantal idyllisch uitziende (woon)boerderijen en talloze mooie wandel- en fietspaden dwars door de polder heen.
Zodra we arriveren worden we vriendelijk verwelkomd door Erwin van Munsteren, samen met Eric Verboon, eigenaar van De Landerij.
“Welkom! Jullie komen voor de High tea? Neem plaats! Wij hebben alvast een mooie tafel voor jullie gereserveerd….”
Blij met dit hartelijke ontvangst nemen we plaats aan tafel. Het decor straalt veel warmte uit, met de oude balken aan het plafond en de antieke haard. Vanwege de decembermaand is alles mooi versierd in Kerststijl, wat het nog gezelliger maakt!
Zodra we zitten komt Erwin ons een fles water brengen, gevolgd door een glas prosecco. De fles water is keurig voorzien van het logo van De Landerij.
Jessica en ik brengen een toost uit! Op een gezellige middag!
De high tea bestaat uit vier gangen. De eerste gang is een bospaddenstoelen roomsoepje met truffel, begeleid door fingersandwiches.
Mijn hart maakt een sprongetje wanneer ik de opmaak van de eerste ronde zie.
Dat ziet er goed uit!!
Ik kijk Jessica aan en zie dat ze verlekkerd naar al het moois op tafel zit te kijken.
Het is de tweede keer dat ze mee is en daarvoor had ze überhaupt nog nooit van een high tea genoten.
“Jeetje, wat ziet dat er lekker uit joh! Ik weet niet wat ik zie…”, zegt enthousiast.
We beginnen met het soepje. De knapperige schorseneer knispert tussen onze tanden. De soep is heerlijk vers en zodra je de kern bereikt met je lepel word je verrast door de subtiele aanwezigheid van truffel. Jummie, mijn favoriet!
Daarna zijn de sandwiches aan de beurt.
Ook hier hebben ze zich er niet met een makkie vanaf gemaakt. Elke centimeter is zorgvuldig bedekt door precies de juiste verhoudingen saus, kaas/zalm of rib eye en verse tuinkruiden. Wat een genot is dit! De stemming zit er goed in!
Onze glazen prosecco zijn leeg en Erwin komt vragen of we al toe zijn aan de thee.
“Natuurlijk! Kom maar hoor….”
Een prachtige kist met verschillende theesoorten wordt neergezet. Een goed merk ook! Puro fairtrade thee draagt een steentje bij aan het behoud van het regenwoud door voor elke kop verkochte thee of koffie een bijdrage af te staan aan de natuurbeschermingsorganisatie World Land Trust. Een leuke wetenschap!
Ondertussen zijn we klaar met eerste ronde en wordt onze tafel leeg geruimd om plaats te maken voor ronde nummer twee…!
Maakte mijn hart net al een sprongetje bij het zien van die prachtige eerste ronde, nu val ik gewoon in katzwijm.
“Is dat alles vers gemaakt??” vraag ik belangstellend.
“Jazeker!” antwoordt Erwin, “Wij maken alles vers! Dat is toch juist het leuke van een high tea? Gebeurt dat niet altijd dan?”
Nee. Helaas niet.
“Voor jullie zien jullie vers gemaakte lange vingers met een quenelle van cappuccino-mousse. Op de etagère liggen vers gemaakte bounty’s, stoofperen taartje, oma’s zandkoekje, chocolade toffee-taart, madeleine’s, verse scone’s en een zacht koekje met een heerlijke vanille mousse met een plakje getempereerde chocolade… Eet smakelijk!”
Wauw, het één ziet er nog smakelijker uit dan het ander! Jessica en ik zitten vol bewondering te kijken naar al het lekkers. Waar zullen we eens beginnen?
“Oke. Kies jij eerst maar wat uit!”
“Nee jij!”
“Nee jij!”
Het is duidelijk, zo komen we er niet.
Uiteindelijk besluit ik de knoop door te hakken en met oma’s zandkoekje te beginnen. Een prima keus want het smaakt alsof het net uit de oven komt, heerlijk!
De bounty-ballen die volgen krijgen ook veel lof en geleidelijk aan werken we ons een weg naar de laatste versnapering: Vers gemaakte lange vingers met een quenelle cappuccino-mousse.
Mmm…
De tweede ronde is duidelijk goed bevallen en we zitten gezellig te kletsen.
Vanuit de open keuken klinkt, naar wat lijkt, het gesis van een stukje vlees wat in de pan ligt.
Terwijl ik om me heen kijk zie ik dat we nog maar met zijn tweeën zijn, dus het stukje vlees wat daar zo lekker in de pan ligt te sissen is hoogst waarschijnlijk voor ons bedoeld.
En ja, niet lang daarna komt Erwin weer onze kant op lopen, met dit keer twee mooie kommen gevuld met pikante kip en gegarneerd met gefrituurd filodeeg.
Het gerechtje smaakt prima en Jessica heeft het al over recepten die gevraagd moeten worden.
“Ik zit vol joh!” zegt ze uiteindelijk wanneer we de kip op hebben, “Dit was het toch?”
Maar nee!
We sluiten af met een mooi dessert…
Midden in de polder van het groene hart staat Restaurant de Landerij.
Hier wordt u verwelkomd in een intieme en landelijke omgeving.
Laat uw smaakpapillen verwennen in het restaurant of op het ruime terras.
De op Frankrijk geïnspireerde keuken met internationale invloeden, nodigt u uit tot proeven.
Aan de hand van de vier seizoenen worden verse, eerlijke producten veranderd in een rijke keuze aan smaakvolle gerechten.
Deze kunnen begeleid worden door bijpassende wijnen…”
(Bron www.restaurantdelanderij.nl)
Wij hebben enorm genoten van onze middag. Wat een verwennerij! De prijs-kwaliteit verhouding is echt geweldig!
Een sublieme high tea voor maar €19,95!
Voor een high tea van deze kwaliteit vind ik het niet erg om een paar kilometers te rijden met de auto. Ook aan de fietsliefhebbers is gedacht: 2016 zal op het terrein van De Landerij een fietsoplaadpunt gerealiseerd worden!
De Landerij
Zwarte weg 6
2741 LC Waddinxveen ☎︎0182-394460 www.restaurantdelanderij.nl
Wil je graag deze high tea proberen maar heb je niemand om mee te gaan? Kom dan naar ons Plein op de website en kijk wie er met je mee wil!
6 Reacties
Wat heb je dit mooi geschreven, zeg! Mijn complimenten hoor? En alles is nog waar ook; heerlijk genieten van super lekkere heerlijkheden in een schitterende omgeving!!!
Dank je wel! Wanneer een high tea van dusdanige kwaliteit is, komen de woorden moeiteloos! Wij hebben genoten en ik hoop nog vele anderen na ons…!
Mooi geschreven en een groot compliment voor de Landerij. De 2 eigenaren doen het super. Veel succes verder.
Jij ook bedankt voor het compliment!
Mooi verhaal ,ik zit al te smullen in de bank met al die foto’s erbij ,dus dat nodigt uit.
Haha, missie geslaagd Ria ;-)