High teaLocatie

High tea bij Peaches and Cream, Zoetermeer

Gepost door Corina 13 oktober 2015 0 reacties

Vandaag zijn we op bezoek bij Peaches and Cream in Zoetermeer!
We hebben er zin in! Peaches and Cream is nog niet zo lang geopend en het wordt gerund door moeder en dochter. Het is voor hen een droom die is uitgekomen! Ze hebben lang naar dit moment toegeleefd!


IMG_8281
“Welkom bij Peaches and Cream!
Een gezellige lunchroom waar u voor vers gemalen koffie, heerlijk gebak, uitgebreide keuze uit lunchgerechten, rijk belegde ovenverse broodjes, smooties, high tea, high wine of een bijzondere gelegenheid terecht kunt!”

IMG_8275

 

We kijken onze ogen uit wanneer we naar binnen lopen. Het is een gezellige zaak met een knusse en uitnodigende sfeer! Je kunt duidelijk zien dat hier veel liefde en aandacht in is gestoken.
Terwijl onze ogen nog druk aan het rondkijken zijn worden we begroet door Jaimy, de dochter en mede-eigenaresse van de zaak.
“Hoi! Kom verder! Ik heb hier al een mooi tafeltje voor jullie gereserveerd..!”
Wat fijn! We krijgen een prachtig tafeltje toegewezen vlak naast al de goedgevulde schappen! Onze ogen kunnen naar hartenlust verder kijken naar al dit moois en vooral ook lekkers!

IMG_8328

IMG_8316

“Geachte gast, Welkom bij Peaches & Cream. Wij, moeder en dochter hebben in juli 2015 de stap gezet om een eigen zaakje te beginnen. Na jaren is een droom die wij voor ogen hadden uitgekomen! Op 26 augustus 2015 was het zover ,Peaches & Cream opende haar deuren…”

Al snel komt de eerste ronde. Aangezien we niet weten wat ons te wachten staat gaan we ervan uit dat dit de hele High tea is en dat er hierna niet meer komt. We kijken elkaar aan en vervolgens weer naar de etagère. Even kijken hoor, alle elementen van een complete high tea liggen op de etagère. Zoet, hartig, ruim voldoende thee. Mmm, okee… beetje karig hihi. Nou ja, je kan niet alles hebben, laten we maar lekker gaan eten! In ieder geval smaakt het echt heerlijk. Elk gerechtje is zelf klaar gemaakt! Dat proef je!

-“Mijn moeder en ik houden beiden van koken en maken alles zelf klaar. Wij zijn vooral goed in pastery, zoete gerechtjes!  Het horeca-bloed zit al jaren in onze familie. Het eerste restaurantje in de Dorpstraat was van mijn opa! Het is ons dus met de paplepel ingegoten. Een aantal van de gerechtjes tijdens de High tea zijn typische Italiaanse lekkernijen, iets wat we van huis uit gewend zijn…”

IMG_8299-2

IMG_8309

IMG_8306

Je kan zeggen wat je wilt, de gerechtjes zien er fantastisch uit! Een aantal gerechtjes zien er zelfs vernieuwend uit. De smaken zijn ook anders als anders. Wat mij betreft lekker anders! Volgens Jaimy zijn dit typische familie recepten.  Het idee dat we hier een stukje traditie proeven uit het zonnige Italië maakt dat mijn smaakpapillen blij worden. Ik hou er enorm van om nieuwe smaken te ontdekken!  Wanneer we bijna klaar zijn sta ik op om nog wat meer foto’s te maken voor we weg gaan. Ik zie de vader van Jaimy met twee kommen soep en stokbrood voorbij lopen en bedenk me dat dat soepje er lekker uit zag! Terwijl ik bezig ben met de foto’s komt Jaimy vragen of ze de etagère mag meenemen zodat ze de volgende ronde kan komen brengen. De volgende ronde? Ah!
Snel pak ik mijn camera weer in en ga er goed voor zitten. Er komt nog meer!!
IMG_8317
Een heerlijke kom uien-kaas soep wordt voor ons neergezet. Ik kijk stiekem naar de andere kant van de ‘winkel’ en zie daar twee andere vrouwen ook lekker aan de soep zitten. -Oh ja!-, bedenk ik me plotseling, -die zijn ook aan het high tea’n! Ik zag ze al zitten terwijl we binnen kwamen. Vandaar dat er zojuist een paar soepkommen die kant opgingen. Leuk hoor!-
De soep is echt fantastisch! Grote stukken zachte ui gemengd met een wat ouder kaasje. Heerlijk! Ik probeer dit thuis ook wel eens klaar te maken maar het lukt mij niet dit te evenaren. Evenals die chique cakejes van daarnet. Dat ziet er bij mij thuis ook heel anders uit wanneer ik het klaar maak.
Gelukkig voel ik me daardoor niet uit het veld geslagen, integendeel, des te meer reden om regelmatig te gaan High tea’n!
Ondertussen komt Jaimy met de volgende ronde aan lopen en er wordt wederom een volle etagère neergezet!
Ooooh….
IMG_8339

IMG_8335
We krijgen een uitleg van wat de verschillende gerechtjes allemaal zijn. De soesjes zien er prachtig vers uit! Het blijken bosbessen creamcheese soesjes te zijn. Alles wat je ziet op de etagère is wederom zelf gemaakt, behalve de piramide chocolaatjes bovenop. Inmiddels is het duidelijk geworden dat het bepaald geen karige High tea is en mijn tafelgenote maakt al kreunende geluidjes bij het vooruitzicht dit alles op te eten.
Kom kom! Gewoon door eten! We gaan deze nieuwe gastvrouwen, of moet ik zeggen cheffinnen, niet teleurstellen door gelijk al in de eerste maand van opening een halve High tea te laten staan. Ze hebben duidelijk hun best gedaan en dat waardeer ik zeer. Ik eet in ieder geval dapper door.

“We willen met onze kleine braderie een knus en huiselijk gevoel creëren. We zijn nu net een maand open en krijgen al enorm veel positieve reacties van mensen die echt behoefte hadden aan een plek als deze. Vooral de wat oudere dames zeggen dat juist de uitnodigende inrichting maakt dat ze even binnen komen voor een kopje koffie en wat lekkers. Veel mensen in deze buurt zijn eenzaam en vinden het fijn als ze even een praatje kunnen maken…”
IMG_8346
Terwijl mijn tafelgenote even naar de wc is zie ik één van de dames die ook zat te High tea’n voorbij komen lopen. Ze trekt ondertussen haar jas aan en wil gaan afrekenen. Plotseling roept haar vriendin haar terug.
“Wacht even met weggaan!! Er komt nog meer aan hoor!!”
Ze kijkt me met grote ogen aan en begint te giechelen.
Ik moet ook lachen. Hoe haalde ik het in hemelsnaam in mijn hoofd om te denken dat dit een karige High tea zou worden?? Deze High tea heeft echt alles wat ik me wens! Het is een ware culinaire ontdekkingsreis en als je daarvan houdt zit je hier goed! Niet het saaie geijkte, het is een High tea met lef!
Het is, oh wacht even, daar komt iets aan…

IMG_8355

Wil je ook een keer op culinaire ontdekkingsreis bij Peaches and Cream in Zoetermeer?

Reserveer dan op tijd via het volgende telefoonnummer: ☎︎06-33101626

 

Peaches and Cream
van Stolberglaan 35
2713 ES Zoetermeer

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.