High tea

Op bezoek voor de high tea bij Passie eten en drinken!

Gepost door Corina 6 november 2015 0 reacties

Vandaag ben ik uitgenodigd door Passie eten en drinken in Vleuten.
Ik hou ervan wanneer mensen met passie en liefde hun werk doen, zeker wanneer dit werk eten bereiden betreft of het runnen van een restaurant!
Ik ga dan ook vol verwachting richting Vleuten en hoop dat ik de naam van het restaurant terug zie en proef in het eten…

Het restaurant ligt in een nieuwbouwwijk.
De architect die het winkelcentrum heeft ontworpen krijgt wat mij betreft een pluim want het ziet er erg gezellig uit allemaal!
Passie eten en drinken heeft een wat industriële uitstraling van buitenaf en is bij binnenkomst een gezellig en knus restaurant waar het goed vertoeven is.
Vooral de aangebouwde serre is erg mooi! En laten wij nu juist daar zitten!

Onze tafel is mooi gedekt bij binnenkomst.
Dat is altijd fijn om te zien! Verwachtingsvol schuiven we aan.
Dit keer is mijn man mijn tafelgenoot en dat is best bijzonder mag ik wel zeggen.
High tea is niks voor hem, maar aangezien er aan deze high tea een journalistiek tintje zit offert hij zich op en is hij met frisse tegenzin mee gegaan.

passie eten drinken high tea

passie eten en drinken high tea

Het eerste waar mijn oog opvalt zijn, naast het mooie servies, de bijzondere doosjes thee.
Ik heb al vele high tea’s genoten, maar dit merk kende ik nog niet.
Het blijkt het merk Sunleaf te zijn. Een fairtrade merk, zo vertelt de eigenaar die even bij ons is komen staan, een bewuste keus.
Inmiddels komt de serveerster met de eerste ronde aangelopen. Twee grote kommen soep worden neer gezet…

Het is de soep van de dag. Een lekkere doperwten-soep in een nieuw jasje. Even wennen aan dit jasje! Je proeft erwtensoep maar de substantie is vergelijkbaar met die van bouillon.
Manlief zit tevreden te eten. Dit gedeelte van de high tea kan hij dan nog wel waarderen. Lekker eten, wie houdt daar nu niet van?
Kevin Nijdam, samen met zijn vrouw Rebecca Scherrenberg eigenaar van het restaurant, komt nog even bij ons staan en vertelt nog wat over het reilen en zeilen bij Passie eten en drinken.
“Gisteren was het één van de drukste dagen ooit sinds onze opening in 2014! Wel meer dan 100 gasten schoven hier aan voor de lunch! Een record aantal! Hoe langer we open zijn, hoe meer mensen de weg weten te vinden naar ons restaurant. Waren het eerst alleen nog mensen uit de directe omgeving, nu komen ze van steeds verder weg om hier te genieten!”
Over genieten gesproken, daar komt de etagère met broodjes aan!

passie eten en drinken high tea

passie eten en drinken high tea

Zo! Oelala… Dat is niet niks wat er op de etagère ligt!
“We serveren liever te veel dan te weinig!”, zegt de serveerster lachend.
Manlief klaagde vorige keer dat hij het in een holle kies kon douwen die kleine sandwiches, dat is nu duidelijk niet het geval! Eens kijken of hij nu weer gaat klagen.
Tot mijn grote verrassing zie ik ook tonijn op de sandwiches! Mijn hart maakt een sprongetje!
Ik weet niet of het nu puur mijn pech is, maar de keren dat je tonijn voorbij ziet komen is echt sporadisch! Altijd maar zalm en daar gaat mijn voorkeur niet naar uit.
De broodjes zijn goed belegd! Heerlijk!

passie eten en drinken high tea

“Vertrouwde gerechten gecombineerd met nieuwe lunch-, voor-, hoofd- en nagerechten. Het team onder leiding van Erik van Dreven zullen deze gerechten met Passie voor u bereiden en de bediening zal deze daarna met trots aan u serveren…”  (Bron www.passie-etenendrinken.nl)

 Manlief is helemaal voldaan na deze ronde. Dat waren nog eens goed belegde sandwiches!! Dit douwt hij dus duidelijk niet in zijn holle kies.
“Dus dan komt er zo ook nog een zoete ronde?” zegt hij, “Ik denk niet dat ik dat ga redden!”
Maar wanneer de zoete ronde geserveerd wordt blijkt het tegendeel waar te zijn.
Dacht ik net al de passie te hebben ontdekt, hier komt nog meer passie!
De zoete ronde is zo lekker, daar maak je nog wel een extra gaatje voor!! 
Alles wat op het bordje ligt is vers gemaakt!

passie eten en drinken high tea

passie eten en drinken high tea

Mijn wederhelft besluit een korte presentatie te geven hoe de cheesecake het beste genuttigd kan worden. Of ik hier ook een opname van wil maken. Natuurlijk lieverd…

Deze ronde was echt fingerlickinggood! Ik kan niet anders zeggen. Mijn complimenten aan de chef! De cheesecake die zo heerlijk weg smolt op de tong, de mousse en compote van verse rode vruchten, de net-uit-de-oven warme Madeleines, huisgemaakte chocolade brownie/koek. De lat ligt hoog nu!

Éen keer in de zoveel tijd hebben we een thema-week,” vertelt Kevin, “Dat kan van alles zijn. Niet lang geleden hadden we het thema ‘Burger’. Dat liep echt storm! We moesten een groot bord ophangen met de letters VOL. En dan hadden we nog een week te gaan! Komende week is het thema ‘Wild’. Ook nu zijn er al weer veel reserveringen binnen…” Kevin kijkt ons lachend aan. Hij is duidelijk trots op wat hij samen met zijn vrouw heeft neer gezet. Twee jonge ondernemers in de dop met passie voor eten en drinken en het runnen van een restaurant. Een gouden combinatie zo blijkt wel, want het was echt een plezier om hier te high tea’n en ik kan het iedereen aanraden!

 

Passie eten en drinken            High tea €19,50
Burchtplein 9
3452 MJ Vleuten
☎︎030 – 878 88 44

Zin in deze high tea maar heeft niemand van jou vrienden of kennissen tijd? Kom naar ons gezellige plein en vind iemand die met jou mee wil! Xxx

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.