High tea

Biologische High tea bij Pluktea in Boskoop

Gepost door Corina 9 oktober 2015 0 reacties

We gaan vandaag op pad naar Boskoop! En we hebben er zin in! Op de agenda staan botanische tuinen, biologische hapjes en een aangenaam zonnetje volgens de buienradar. Je kunt wel zeggen dat wij inmiddels ervaren High tea professionals zijn en we kennen zo’n beetje alle ins en outs op het gebied van High tea, toch stond er vandaag een High tea op de agenda die ook voor ons bijzonder was. Was dit nou een High tea of een workshop?

Bij aankomst worden we hartelijk verwelkomd door de eigenaresse van Pluktea. Er hangt hier op het terras een gemoedelijke sfeer die het gevoel geeft alsof je bij iemand thuis in de achtertuin staat. Geen gelikte tafels en stoelen die door een styliste zorgvuldig zijn samengesteld, geen servies met daarop commerciële reclame, nee je bent hier op een speciale plek aanwezig wat duidelijk iemands levenswerk is en voor een klein moment heb jij het bijzondere voorrecht daar onderdeel van te mogen uitmaken.

Vol verwachting schuiven wij aan….

 

Onze tafel is mooi gedekt en we worden al gauw voorzien van lekkere hapjes. Gelukkig, onze maag rammelt! Een lief kaasplankje wordt neergezet met daarop verschillende kaasjes en een trosje druiven van eigen bodem. Al snel wordt dit lekkers aangevuld met een warm olijf broodje en diverse smeersels. Alles zelf gemaakt en op smaak gebracht met de kruiden uit eigen tuin! Daarna komt de gastvrouw aan onze tafel staan en wordt ons in het kort verteld wat we gaan doen.

De bedoeling is dat jullie een theerecept uitkiezen en dat dan zelf gaan plukken. In de tuin staan allerlei kruiden met de daarbij behorende namen en je kunt het net zo gek maken als je zelf wilt. Wij hebben in ieder geval voor jullie de beste, gezondste en lekkerste recepten alvast opgeschreven om jullie op weg te helpen…”

Na aandachtig te hebben geluisterd pakken we de waaier met recepten op en beginnen te lezen. Plotseling wordt er aan de andere kant van de tafel driftig in een tas gegraaid. Het is mijn tafelgenote. Deskundig pakt ze haar bril erbij (gouden tip!). Ja, nu kunnen we beginnen met lezen. Let’s see…

Het lijkt wel alsof mensen steeds verder van de natuur verwijderd raken. Ik doe mijn best om mensen toch een waardevolle natuur-ervaring mee te geven door middel van mijn zelf aangelegde kruidentuin. Hier kunnen ze zelf hun kruiden plukken en zien waar het nou eigenlijk vandaan komt. Verder vind ik het geweldig dat mensen zich even één met de natuur kunnen voelen, een gevoel wat ik graag deel…”

Blij met onze keuze (wij kozen voor het Eeuwige Leven Kruid met een vleugje mint) gaan we weer aan tafel zitten. Eerst giechelend maar later uiterst serieus proeven we onze thee om te kijken of hij bitter is of zoet. Indien hij bitter smaakt is dit een indicatie dat je lichaam niet goed in evenwicht is en dat er misschien wat aan gesleuteld moet worden hier en daar. Denk aan bloeddruk, cholesterolgehalte en dergelijke. Tot onze opluchting proefde de thee zoet. Goed nieuws dus voor de volgende ronde….!!!

IMG_7115

Ik heb gemerkt dat er veel vraag is naar suikervrij, tarwevrij, glutenvrij gebak en -hapjes, daarom hebben wij speciaal voor alle mensen met een dieetwens een ‘pluk je gezond’ workshop/hightea in het leven geroepen. Wij bakken dan tarwe- en suikervrij en wanneer men dit wenst: glutenarm, zuivelvrij, vegetarisch, veganistisch of koolhydraatarm. Ik kan hier goed mee uit de voeten omdat ik opgeleid ben als voedingsdeskundige. De hapjes zijn zo gezond mogelijk en daarnaast hebben we ook de meest gezonde theerecepten bij deze workshop gemaakt…”

Ik vind het fantastisch om dit te kunnen en mogen doen! Het plezier dat ik uit mijn tuin haal, het maken van nieuwe recepten en de blije gezichten van klanten, het is het allemaal dubbel en dwars waard. In de winter sta ik terwijl het buiten koud is in een grote ketel te roeren met daarin nieuwe combinaties van kruiden op zoek naar goede recepten!” Lachend voegt ze er aan toe: “Mijn vrienden zijn een goede indicatie of een recept op de kaart komt of niet!”
IMG_7091

Wil je er even helemaal uit zijn en je midden in de natuur wanen? Dan is dit absoluut het goede adres. Niet alleen kun je er lekker High tea’n en je kennis vergroten op het gebied van flora en fauna, ook mag je gebruik maken van het schattige bootje of de waterfiets. Gastvrijheid ten top! Een aanrader!

www.pluktea.nl

PlukTea
Omloop 12
2771 NL Boskoop
☎︎06 51 81 55 37

Lijkt het je leuk om hier een keer te high tea’n? Kijk op de website voor de mogelijkheden. Heb je niemand om mee te gaan? Kom naar ons gezellige Plein op de website en vind iemand die met je mee wilt!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.