LocatieWorkshops

Schilderen like-a-pro bij Angelique van der Born!

Gepost door Corina 25 november 2015 0 reacties

Ik heb er weer een super leuke middag op zitten!
Al vele workshops zijn bij mij de revue gepasseerd, maar iedere keer ben ik weer onder de indruk van wat ik tegen kom! Zo ook nu.
Vandaag was ik was op bezoek bij Angelique van der Born in Landsmeer. Tijdens mijn zoektocht naar leuke workshops kwam ik haar website tegen. Haar schilderijen maakten een diepe indruk op me. Wat een talent! En hoe gaaf is het om daar een workshop te volgen! Ik aarzelde geen moment en belde haar op…

IMG_9048

Terwijl ik de straat in loop en bij het huis aankom zie ik op de bovenste verdieping een paar dames druk schilderen. Het kan niet missen, dit is het juiste adres. Ik bel aan en hoor iemand een trap aflopen. Wanneer de voordeur open gaat sta ik oog in oog met Angelique van der Born.
“Hoi!” zegt ze,“Jij komt natuurlijk de workshop in beeld brengen!” Ze kijkt me lachend aan. “Kom maar binnen hoor…”
Ik loop achter haar aan de gang in die volhangt met schilderijen. Wanneer we de trap oplopen krijg ik nog net een glimp van de woonkamer mee en ook daar zie ik veel schilderijen hangen. Ja, hier woont duidelijk een kunstenares!
Boven aangekomen klinkt een zacht muziekje en wat geroezemoes van de dames die bezig zijn.
“Kijk eens, dit is Corina! Zij komt even met ons mee kijken vandaag…”
De aanwezige dames laten hun kwast even zakken en kijken om.
“Gezellig! Welkom!” klinkt het in koor…
IMG_9001

IMG_9015

De dames zijn een cursus aan het volgen. Om de twee weken krijgen ze les van Angelique. Op het moment van mijn aanwezigheid zijn ze bezig met een vierluik. De bedoeling is om hetzelfde stilleven op vier verschillende manieren schilderen. Zo leren ze meerdere technieken.
Een van de deelnemers laat me zien wat ze tot nu toe gemaakt heeft. Ze zet haar werk naast elkaar op de ezel neer.
“Kijk!” zegt ze enthousiast, “Hier zie je hetzelfde schilderij, alleen toch beiden keren anders. Zo heb ik bij het eerste schilderij een andere ondergrond gebruikt door er eerst een gaas op te plakken. Wanneer je er dan overheen schildert krijg je een mooi effect!”
Ze kijkt me trots aan. Terecht wat mij betreft, het ziet er prachtig uit!

IMG_9005

IMG_9024

Ondertussen is Angelique een andere deelneemster aan het helpen.
Er zijn in totaal drie deelnemers aanwezig vandaag en volgens Angelique is dit een fijn aantal om mee te werken.
“Ik geef graag iedereen individuele aandacht en begeleiding zodat ze echt iets moois kunnen maken. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan schilderen, je moet alleen wel durven! Ik help graag de deelnemers hun eigen gevoel te leren vertrouwen door ze een duwtje in de goede richting te geven. Vaak staan de deelnemers versteld van wat ze zelf gecreëerdt hebben!”

IMG_9008

IMG_9044

Inmiddels word er druk heen en weer advies gegeven door de cursisten onderling omtrent hun eigen werk.
“De deelnemers zijn ook een bron van inspiratie voor elkaar,” gaat Angelique verder, “Dat is het fijne van een klein aantal deelnemers. Er hangt een ontspannen sfeer en er is veel aandacht voor elkaars werk”
Hoewel het aantal deelnemers tijdens een cursus beperkt is, geeft Angelique wel degelijk aan meerdere mensen tegelijk workshops. Dit is ook mogelijk op locatie. Maar ook hier geld een maximum aantal deelnemers. In dit geval tien personen.
“Wanneer een groep groter word als tien personen zitten er altijd mensen tussen die niet goed gehoord worden. En dat is zonde! Ik wil graag dat iedereen met een tevreden en blij gevoel weer naar huis gaat. En vooral ook met iets moois natuurlijk!”

IMG_9004

“Naast incidentele workshops en individuele lessen verzorgt Angelique ook langlopende cursussen.
De lessen worden tweewekelijks gegeven, maar wekelijks is ook mogelijk door in 2 groepen in te schrijven. Een groep bestaat uit maximaal 4 personen. Een periode bestaat uit 7 lessen en loopt van september t/m december en van januari t/m april.
Er is altijd een programma dat gevolgd kan worden, maar het staat alle deelnemers vrij om hiervan af te wijken en eigen keuzes te maken…”
(Bron www.angeliquevdborn-paintings.com)

c624bd727fbb88088c71f756c95574b2-2

ac5fed45d6e1735402fbadcafd8b3c4b-2

Behalve haar inmiddels jarenlange ervaring met schilderen, heeft Angelique in het verleden een lerarenopleiding aan de Vrije universiteit gedaan en is ze dus erg bekent met het geven van les, iets wat je merkt tijdens de cursus. Ze geeft duidelijk aan welke technieken je het beste kunt gebruiken en helpt je goed op weg! Gegarandeerd dat je met een prachtig kunststuk van eigen hand naar huis gaat!

Ook geïnteresseerd in een cursus of workshop bij Angelique van der Born?
Ga voor meer informatie naar haar website!

Angelique van der Born workshops
‘t Plankenpad 7
1121 JL Landsmeer
☎︎0651070240
www.angeliquevdborn-paintings.com

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.