High tea

❤︎Aanrader: Vorstelijke high tea bij Kasteel Woerden!

Gepost door Corina 24 december 2015 2 Reacties

 Vorstelijke high tea bij Kasteel Woerden!

 

Wanneer je op zoek bent naar een magische plek om te high tea`n, dan ben je bij kasteel Woerden aan het juiste adres! Dit prachtige 600 jaar oude kasteel heeft een rijke geschiedenis. Menig koning, hertog en jonkvrouw heeft er al aan tafel gezeten! Wat een prachtige plek om een high tea te nuttigen! Dit keer is mijn zusje mijn kritische tegen-noot aan tafel.

 

De jonkvrouwen van tegenwoordig gebruiken de High Tea op Kasteel Woerden…

 

Bij aankomst is het gelukkig niet moeilijk een parkeerplek te vinden voor de auto. Achter het kasteel ligt een grote parkeerplaats. Terwijl ik om het kasteel heen loop richting de ingang zie ik op hetzelfde moment mijn zusje al aan komen fietsen. Dat is een goede timing!! Ik zwaai driftig met mijn armen haar kant op maar de enige reactie die ik krijg is een glazige blik dwars door mij heen. Oke, ze ziet me niet, denk ik grinnikend. Dan maar maar wat vocale noten de lucht in gooien. “Joehoe!! Rianne! Hier!!” Nee, nog steeds geen reactie. Inmiddels heeft ze een aanloop genomen op haar fiets om de helling van het bruggetje naar het kasteel te nemen. Nog één keer dan, “Heee! Rianne!!!” Huhum, inmiddels beginnen er al wat mensen om te kijken behalve mijn eigen zusje en ietwat ongemakkelijk ren ik achter haar aan het binnenhof van het kasteel op. Ik zie nog net hoe ze haar fiets neerzet, oordopjes uit haar oor haalt en zich omdraait…. “Hee!! Was je ook al hier?”  Mm  mm, ja.

 

 

In eerste instantie krijgen we een tafeltje buiten toegewezen. Hoewel het terras echt schitterend is, ben ik een echte koukleum en kiezen we ervoor binnen te zitten. Daarnaast hebben we bij binnenkomst zulke mooie uitnodigende tafels gezien, daar willen we graag aan zitten!! Het uitzicht is er ook zeker niet minder om! Al snel wordt onze tafel binnen gedekt en nemen we plaats. Wat leuk hier zeg! Laten we eerst eens beginnen met een kopje thee in te schenken…

“Geniet van geurige bloementhee, zoete soesjes, huisgemaakte brownie en cupcakes. Daarnaast serveren wij uiteraard huisgemaakte English scones, bonbons, Engelse sandwiches en huisgemaakte quiche…”

 

 

De thee zit in schattige doosjes verpakt. Het mag misschien gek klinken, maar het zijn dit soort details die een high tea naar een hoger niveau doen stijgen. Iets wat ook deze ervaring naar een hoger niveau doet stijgen is de fijne ambiance en de aanwezigheid van een klein geïntegreerd biologisch winkeltje. Terwijl we aan ons eerste kopje thee zitten te zippen glijden onze ogen langs de goed gevulde schappen om ons heen.
Thee, soepen, olie, worst… We kunnen er beiden niet over uit hoe mooi het er hier binnen uitziet en we proberen wat kasteel grapjes te verzinnen over jonkvrouwen en ridders die onder aan het raam staan te zingen.
Al dan niet met gitaar.
En zwemvest natuurlijk want er zit ook nog een slotgracht omheen!
Ja, je kunt je fantasie hier lekker laten gaan! Iets wat je trouwens ook in het voorafje terug ziet komen!

 

 

Met smaak vallen wij aan op de quiche begeleid door rode-bieten mayonaise. Heerlijk!
Dat smaakt echt voortreffelijk!
Blij kijken we elkaar aan. Goed begin zusje van me!
We zijn beiden al de nodige high tea`s gewend en weten heel goed hoe het anders kan. Vrolijk door deze goede start kletsen we verder.
Dankzij het kaarsje onder de goed gevulde theepot, kunnen we lekker thee blijven bijschenken tijdens het wachten op de volgende ronde.
De gekleurde kartonnen doosjes liggen ons verleidelijk aan te kijken, ‘Probeer mij, probeer mij…!’

 

 

“Altijd al eens een high tea in een vorstelijke sfeer willen gebruiken? Een middag gezellig bijpraten met vriendinnen of vrienden onder het genot de heerlijkste hapjes en de lekkerste thee? Lekker met zijn tweeën of met een grotere groep om bijvoorbeeld uw verjaardag te vieren? Alles is mogelijk bij ons!”

 

 

De kleine croissant`s knisperen tussen onze tanden en de cupcake ruikt en smaakt alsof hij een uur daarvoor uit de oven is gehaald.
Dit is echt heerlijk!
“Wauw! Proef jij wat ik proef? Alles is vers!”

Opgetogen kijk ik mijn zusje aan.
Ja! Dit is wat we graag zien!

 

IMG_7347

IMG_7352

 

Ondertussen is de leidinggevende ook nog even bij ons komen staan en vertelt wat over de visie van Kasteel Woerden.
“Smaakt het dames?” en hij kijkt ons lachend aan, “Onze lijfspreuk is duurzaamheid! Wij streven ernaar om 100% biologisch te koken, maar dat is nog niet haalbaar met de huidige samenleving. Maar met de 85% waar we nu op zitten ben ik ook al heel trots!”
 Wij vinden dit geweldig om te horen en vooral ook om te proeven! Aandachtig luisteren we verder…
Wij bieden in ons winkeltje biologische streek-producten aan. Onze koks werken met diezelfde producten. Neem nou als voorbeeld de olie. Klanten kunnen hier tegen vergoeding hun flesje met olie (bij)vullen. Onze koks lopen ook hier naar toe om hun fles olie bij te vullen. Op die manier heb je geen rest-afval. Ik vind het geweldig dat we op die manier een positieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving!”

 

IMG_7317

 

We hebben genoten van de high tea!
Met zijn mooie centrale ligging in provincie Utrecht, is dit zeker een aanrader! Biologisch, lekker, historisch en een prachtige, uitnodigende ambiance, wat wil je nog meer?
Wij zeggen ja, dit is voor herhaling vatbaar!

 

IMG_7326

IMG_7341

 

“Kasteel Woerden is het  meest imposante monument van Woerden en in de geschiedenis van Kasteel Woerden is het al meer dan 600 jaar een veilig onderkomen voor haar gasten.  Het kasteel is van onschatbare historische betekenis”

 

High tea €22,50

Kasteel Woerden
Kasteel 3 
3441 BZ Woerden 
☎︎0348 – 43 60 00
www.kasteelwoerden.nl

Gerelateerde berichten

2 Reacties

Lady Pie 21 februari 2016 at 20:09

Bij die foto van de quiche krijg ik meteen trek!

Reply
Corina 21 februari 2016 at 20:50

Super om te horen! Dat is de bedoeling, hihi…

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.