Blog

Warme lunch/diner bij Het Vermeertje in Delft

Gepost door Corina 20 februari 2017 0 reacties

Warme lunch of diner bij Het Vermeertje in Delft

 

Er wordt me wel eens gevraagd of ik favorieten heb!
Je weet wel, van die food-spots waar ik watertandend aan terugdenk en het liefst elke week zou willen aanschuiven.
Natuurlijk heb ik die!
En vandaag is mijn wederhelft Johan de gelukkige om samen met mij aan tafel te schuiven bij één van die favoriete food-spots, namelijk Het Vermeertje in Delft!
Het Vermeertje is eigenlijk een oude bekende van mij.
Maar liefst twee keer eerder heb ik er genoten van een heerlijke lunchproeverij en het is precies die lunchproeverij die mij nieuwsgierig maakte naar wat er nog meer geserveerd werd!
Vandaag ga ik daarachter komen…

 

Het Vermeertje, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

Het Vermeertje, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

Het Vermeertje, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

 

Het Vermeertje ligt aan de Nieuwe Langendijk, net buiten het centrum van Delft, maar nog steeds in de oude binnenstad.
De eigenaren Ewart en Cynthia de Koning zijn twee gastvrije restaurateurs die met plezier hun beroep uitoefenen.
Cynthia zorgt op de vloer voor de gasten en chefkok Ewart maakt met passie de lekkerste gerechten klaar.
Nou is wat mij betreft passie een belangrijk ingrediënt om dat wat je doet tot een succes te maken en de gerechten bij Het Vermeertje vind ik zeker een succes!
En niet alleen ik denk daar zo over, want in 2014 stonden zij terecht op nummer één in de rubriek De Gouden Pollepel van het AD!
Ik heb Johan al wekenlang lekker zitten te maken met ons aankomend bezoekje bij Het Vermeertje en eindelijk is het zover!
In opgewonden stemming komen we bij het restaurant aan.
“Hoi! Leuk dat jullie er zijn!” worden we begroet, wanneer we naar binnen gaan.
Het is de eigenaresse Cynthia en ze loopt op ons af om onze jassen aan te nemen.
“Neem maar lekker ergens plaats, dan komt onze serveerster Kim zo bij jullie om te vragen wat jullie willen drinken!”
Blij nemen we plaats aan één van de tafels…

 

Het Vermeertje, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

Het Vermeertje, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

Het Vermeertje, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

 

Nadat we beiden door de serveerster Kim zijn voorzien van wat te drinken, volgt er al gauw een aperitief.
Niet elk restaurant serveert een aperitief en de restaurants die het wel serveren krijgen van mij gelijk al een eerste pluspunt!
Wat voor betere manier is er om de smaakpapillen alvast aan het werk te zetten?
“Kijk eens,” zegt Kim vriendelijk, “ik heb hier voor jullie het aperitief: runderpastrami met basillicum mayonaise en paprikakrullen, daarnaast een crostini met kreeft, gedrenkt in een gebonden schaaldierenragout en tot slot een klein broccolisoepje. Eet smakelijk!”
Wauw! Dat is nog eens een amuse!
Mijn trek is inmiddels flink toegenomen en ik neem gauw een eerste hap.
De crostini met kreeft knispert tussen mijn tanden en de ietwat zoet/zoute smaak werkt dorstlessend voor mijn smaakpapillen. Mmm!
De runderpastrami en broccolisoep hebben eenzelfde uitwerking en voor we het weten is het op.
In overbrugging naar het voorgerecht krijgen we ook nog een broodje met kruidenboter gemaakt van Indiase specerijen. Lekker!
Maar dan… het voorgerecht!

 

Het Vermeertje, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

Het Vermeertje, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

Het Vermeertje, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

 

Mijn lieve help!
Een glazen toren gevuld met lekkernijen wordt voor mijn partner neergezet.
Het ziet er spectaculair uit.
Ikzelf krijg een prachtig langwerpig bord met daarop een tal van heerlijk uitziende smaakmakers.
Blij kijken we Kim aan.
“Dit is onze steak tartaar, op een eigenwijze manier gepresenteerd!” zegt Kim lachend tegen Johan, “onderin vind je de op smaak gebrachte steak tartaar, daarboven een á la minute gerookt Hoeve ei en helemaal bovenop steakgarnituur voorzien van onze eigen steakdressing!”
Daarna richt ze zich tot mij.
“Voor u hebben we een kort gebakken tonijn, gerold in gerookt sesamzaad, begeleid door een avocadofrietje, met daaronder mangogelei, gel van honing en sojasaus, een sesamkletskop
en dressing van roze gember. Eet smakelijk!”
Wow… Dat moet goed komen!
Terwijl Johan de toren uit elkaar haalt, ontsnapt de rook.
Met zijn mes en vork breekt hij het ei doormidden en het vloeibare eigeel stroomt eruit.
“Mmm… die rooksmaak is echt heerlijk!” zegt hij en hij kijkt me met een verliefde blik aan.
Dit is een goed recept voor thuis, bedenk ik me grinnikend, liefde gaat door de maag.
Mijn bordje met tonijn is ook binnen no time leeg. Verrukkelijk!
Wat een goed begin.

 

Het Vermeertje, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

Het Vermeertje diner, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

Het Vermeertje diner, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

Het Vermeertje diner, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

 

Op naar het hoofdgerecht!
De stemming zit er inmiddels goed in.
Het hoofdgerecht bestaat uit voor de man een goed stuk vlees en voor de lady lichtverteerbare vis… ;-)
Nou ja, dat denk ik in ieder geval graag dan.
Voordat we beginnen met eten maken we nog even een kort praatje met Kim.
Kim vertelt hoe ze in haar dagelijks leven student scheikunde is en drie dagen in de week wat bijverdient door bij Het Vermeertje in de bediening te werken.
“Ik vind het heerlijk om onder de mensen te zijn en heb het hier goed naar mijn zin!” zegt ze enthousiast, “maar ik zorg wel altijd dat ik goed gegeten heb voordat ik ga werken! De gerechten die ik hier mag serveren zien er altijd heerlijk uit en ik krijg er zelf ook trek van haha…”
Ik moet lachen. Ik vraag me wel vaker af hoe het moet zijn om altijd van die heerlijke gerechten te serveren.
“Ik zal jullie even vertellen waar het hoofdgerecht uit bestaat,” gaat Kim verder, “uw partner heeft een gegrilde tournedos, geserveerd met een crème van eendenpate, met als garnering bonne femme groenten, pommes pont-neuf en truffel Hollandaise en uw gerecht bestaat uit drie keer kabeljauw, namelijk gegrilde kabeljauwfilet met safraanmousseline en salty fingers, daarnaast een krokant koekje van bacalhau met waterkers en tot slot in rode biet gemarineerde kabeljauwrug met gekonfijte gele biet en kruiden hangop. Eet smakelijk!”
-Dank je wel!!-

 

Het Vermeertje diner, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

Het Vermeertje diner, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

Het Vermeertje diner, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

Het Vermeertje diner, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

 

Na het meer dan lekkere hoofdgerecht komt de vraag of we nog een dessert willen.
Jazeker, there’s always room for more!
Zeker wanneer het van deze kwaliteit is.
Een goede beslissing blijkt al gauw.
Johan krijgt een chocolade brownie dessert, bestaande uit melkchocolade brownies met pure chocoladeganache, geïnfuceerde ananas, dotjes gel van kokos, kokoskrullen en een goede bol tonkabonen roomijs. Heerlijk!!
En nu mijn dessert (hou je vast): De omelette sibérienne! Een ijstaartje gevuld met vanilleparfait, zoetzure lemoncurd, bisquitdeeg en afgemaakt met gebrand eiwitschuim saus van grand marnier en gesuikerde amandeltjes.
Geweldig!!
Wat een perfecte afsluiter dit!

 

Het Vermeertje diner, warme lunch het vermeertje, lunch delft, high tea vriendinnen

De masterchef Ewart de Koning himself…

 

Deze belevenis zoals omschreven noemt men ook wel de warme lunch.
Eigenlijk een kopie van het diner, maar dan in de middaguren.
“We merkten dat onze gasten in de middaguren al behoefte hadden aan gerechten van de avondkaart en hebben sinds een aantal maanden de warme lunch in het leven geroepen,” vertelt Ewart, “de warme lunch is dus hetzelfde als de avondkaart! Wij zijn daarmee de enige in Delft die een compleet driegangen menu al in de middaguren serveren, iets wat snel toeneemt in populariteit!”

Dat kunnen wij ons goed voorstellen!
Voor ons is dit zeker voor herhaling vatbaar!
Nu denk je misschien tijdens het lezen ‘waar ken ik dat Vermeertje toch van?’, dat zal dan zijn van het artikel over de lunchproeverij.
Die vind je HIER (klik hier ;-)

In dat artikel vind je natuurlijk ook de link naar het leuke interview met de vrouw van chefkok Eward, Cynthia de Koning! KLIK HIER… :-)

 

Onze À la carte wisselt twee keer per jaar.
Stel uw eigen drie of vier gangen menu samen.
Drie gangen (voor of tussen, hoofd- en nagerecht) € 35,-
Vier gangen (voor of tussen, voor of tussen-, hoofd- en nagerecht) € 42,-
Voorgerecht los: €10,50
Hoofdgerecht los: €20,00
Nagerecht los: €9,00

Het Vermeertje
Nieuwe Langedijk 54
2611 VL Delft  ☎︎ 015-889 7175
www.hetvermeertje.nl

Check ook onze andere website www.foodlovestories.nl 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.