Workshops

Workshop edelsmeden in De Tuinkamer

Gepost door Corina 6 november 2015 0 reacties
www.highteavriendinnen.nl

 Tijdens mijn zoektocht naar leuke workshops is mijn oog op atelier De Tuinkamer van Annemarie Bos in Boskoop gevallen.  Annemarie geeft diverse workshops en cursussen edelsmeden.  Ik ben benieuwd wat me staat te wachten en ga lekker op pad!

www.highteavriendinnen.nl

Wanneer ik aankom en richting de voordeur wil lopen komt Annemarie juist naar buiten gelopen.  
“Wat een goede timing!” zegt ze lachend en ze schudt mijn hand, “Loop maar mee naar achteren, daar staat het atelier!”
Ik loop achter haar aan de diepe tuin in. De tuin is een oase van bomen, struiken en planten, afgewisseld door een brede sloot water met schattige steigers. Het ziet er idyllisch uit! Bij het atelier aangekomen legt Annemarie snel wat kussentjes op de houten banken die buiten staan. “Dat staat wat gezelliger, vind je ook niet? In de zomer kunnen mensen hier lekker lunchen tijdens een workshop!”
Wat mij betreft geen verkeerde plek om te lunchen :-)!

www.highteavriendinnen.nl

www.highteavriendinnen.nl

Zodra ik het atelier binnen loop is het alsof er een warme deken over me heen valt. Wat gezellig hier! Het is niet groot, maar het heeft alles wat je nodig hebt om jezelf creatief te kunnen laten gaan. Het atelier is van alle gereedschappen voorzien. In de hoeken staan verschillende vitrinekasten opgesteld met daarin wat van haar zelfgemaakte kunstwerkjes.
“Ga maar zitten hoor! Koffie?”

www.highteavriendinnen.nl

De deelnemers zijn er nog niet en dit is een goed moment om kennis te maken. Annemarie vertelt hoe ze haar hele leven lang al gek is op creatief bezig zijn.  Het was dan ook een logische stap om naar de kunstacademie te gaan.  Vanuit de kunstacademie heeft ze ook de vakschool edelsmeden in Schoonhoven gedaan. The place to be op het gebied van edelsmeden! Zo’n acht jaar geleden heeft ze haar eigen atelier geopend en geeft ze met veel plezier workshops en cursussen. Ook werkt ze in opdracht. Ze laat me wat van haar werk zien en het is duidelijk dat ze talent heeft!

www.highteavriendinnen.nl

www.highteavriendinnen.nl

 

Inmiddels zijn de twee deelnemers gearriveerd. Om de week op dinsdag heeft Annemarie ‘open atelier’. Dit houdt in dat je lekker zelf kan fröbelen onder begeleiding van Annemarie. De deelnemers hebben uiteraard wel eerst een workshop gehad maar zijn inmiddels al aardig zelfstandig. Wil je ook meedoen hieraan dan kun je je opgeven bij Annemarie en vragen naar de mogelijkheden.

www.highteavriendinnen.nl

www.highteavriendinnen.nl

 

 

Dat ze hier kind aan huis zijn is goed te zien aan de sieraden! Ze dragen allemaal eigengemaakte kunstwerkjes gecreëerd in Annemarie haar atelier!
Al snel is iedereen druk bezig en de dames vinden het niet erg om wat van hun vaardigheden te laten zien!

www.highteavriendinnen.nl

 

 

De sfeer is erg ontspannen en er wordt gezellig gekwebbeld.
“Vorige week gaf ik een leuke workshop aan een moeder en dochter”, vertelt Annemarie, “Ze wilden allebei dezelfde ring met een infinity teken. Dat was erg leuk om te doen!”

www.highteavriendinnen.nl

Een workshop of cursus kun je in overleg reserveren bij Annemarie. Zo kun je een workshop van één dag doen maar ook een cursus van een paar dagen verdeeld over een periode behoort tot de mogelijkheden.  Het voordeel van het laatste is dat je meer tijd hebt om echt iets moois te maken. Annemarie heeft erg mooie materialen in haar atelier om mee te werken en het zal ook niet moeilijk zijn iets moois te verzinnen om te maken. Uiteraard begeleidt ze je daarbij graag.

www.highteavriendinnen.nl

www.highteavriendinnen.nl

“Atelier voor sieraadkunst van Annemarie Bos. In mijn atelier maak ik sieraden naar eigen ontwerp en in opdracht o.a. trouwringen. Ook geef ik cursussen en workshops edelsmeden…”
(Bron www.annemariebos.nl)

Atelier de Tuinkamer
Halve raak 33
2771 AC Boskoop
06 12367133

Wil je ook graag een keer hier een workshop volgen, maar heb je niemand om mee te gaan? Kom naar het Plein op de website en kijk wie er met je mee wil! Xxx

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.