Workshops

Workshop bij Hobbijou in Nootdorp

Gepost door Corina 11 oktober 2015 0 reacties

Vandaag ben ik op pad om mijn eerste workshop in beeld te brengen. Ja, je zou het waarschijnlijk niet zeggen wanneer je op deze website kijkt, maar er is ooit ergens een begin geweest en wat betreft workshops ligt dat begin hier. Ik ben nog zo groen als gras en eigenlijk enorm onervaren wat betreft workshops. Mijn idee van een workshop is een beetje creatief bezig zijn met kraaltjes en touwtjes en aan het einde heb je iets wat je zelf gemaakt heb en wat er ook duidelijk als zodanig uitziet. Groot was dus mijn verrassing…

Wanneer ik binnenkom word ik verrast door de enorme hoeveelheid aan (mooie!!) kralen, kettingen, bedeltjes, studs, armbanden, leer… Het lijkt wel een walhalla!! De eigenares komt op me afgelopen om me te begroeten en vertelt dat er nog twee deelnemers aan komen. Ze komen voor de workshop. Inmiddels is er wel al iemand anders bijgekomen en dat blijkt de stagiaire te zijn. Zij gaat de workshop geven zodat de eigenares zich kan richten op wat zij het liefst doet: sieraden ontwerpen!

Ik zie inmiddels op tafel enorm mooie weefarmbandjes tentoongesteld staan! Asjemenou! Dat zijn precies dezelfde bandjes die ik ook altijd in mijn lievelingswinkel zie staan!! Je kan ze dus ook gewoon zelf maken tijdens een workshop. Wauw. Wat gaaf! Mijn idee van lagere school handenarbeid-knutselwerkjes begint al wat af te nemen…

“Ik denk dat het in 2002 was dat ik voor het eerst een workshop heb gegeven,” verteld Brenda, “Ik heb het altijd al leuk gevonden om zelf mijn sieraden te maken en dacht dat het misschien wel een leuk idee was om eens een website te maken met daarop wat informatie over wat ik doe. Voor ik het wist kwamen er zelfs vanuit Limburg dames bij me aan tafel om sieraden te maken. Dat was echt een geweldig leuke tijd! Langzaam maar zeker werd het steeds drukker. Met de komst van de webwinkel erbij werd het dusdanig groot dat we in 2009 naar dit pand verhuisd zijn…”

Inmiddels zijn de twee dames voor de workshop gearriveerd. De stagiaire is hun aan de hand van een aantal voorbeelden aan het uitleggen wat zij allemaal kunnen maken in de tijd dat ze hier zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos!  Alles wordt perfect op maat gemaakt precies zoals je dat zelf wilt. De aanblik van al deze armbanden met alle bijbehorende mogelijkheden maakt een hongerig gevoel in je los. Zo eentje wil ik wel. En zo één. En die wil ik ook! Oh! En die!!

De dames mogen wat materiaal gaan uitzoeken. Aan de muur hangen oneindig veel zakjes met daarin allemaal verschillende bedeltjes, studs, sluitingen…alles wat je armband maar mooi maakt. “Hihi, ik heb echt het gevoel alsof ik in een snoepwinkel sta!!, zegt één van de dames tegen me,”Heb jij dat ook??”  Uuuh… Jaha!! Al mijn zintuigen worden geprikkeld door alle pracht en praal en ik vraag me af waarom ik niet al jaren bezig ben met het maken van mijn eigen sieraden. Hoe heb ik dit kunnen missen?? Maar goed dat ik tegenwoordig wat meer tijd heb om wat anders te doen. Er gaat een nieuwe wereld voor me open… ☺

Blij met hun aanwinst gaan de dames weer aan tafel zitten om onder begeleiding van de stagiaire een kunststukje van eigen hand te maken. Ondertussen is de eigenaresse Brenda druk aan het werk aan haar eigen tafel.

“Drie jaar geleden zijn wij begonnen met het gebruik van DQ metaal. Dat betekent Designers Quality Metaal. Dit metaal wordt gebruikt door grote bekende merken en gaat erg lang mee. Als je hier tijdens de workshop iets maakt dan heb je er ook echt voor lange tijd wat aan. Sinds de inkoop van deze producten heeft het bedrijf een vogelvlucht gemaakt. Je vindt mijn werk op veel plekken. Ik ben blij dat ik ook een stagiaire heb die me goed helpt. Zij geeft nu de workshop en ik heb even tijd om wat nieuwe sieraden te ontwerpen voor een klant. Dit is natuurlijk nog steeds wat ik het liefst doe…”

Ik loop nog een rondje door de winkel en laat het allemaal een beetje op me inwerken. Wat een grote diversiteit aan kralen, bedeltjes en andere frutseltjes. Deze ruimte roept echt een oergevoel in je op die je stimuleert om iets moois te maken! Als je net als ik nog geen idee had wat je nou eigenlijk moest verwachten en zou kunnen maken, dan weet je het wel als je eenmaal hierbinnen staat!! Het probleem is dan meer, wat kies ik? De keuze is hier echt reuze!

IMG_7489

De dames hebben ondertussen de grootste lol aan tafel! Er wordt wat geplakt, geknipt en geknutseld en uiteindelijk hebben ze iets wat ze met trots kunnen laten zien. Het eerste exemplaar is af! Op naar de volgende…

IMG_7478

IMG_7535

Ook geïnteresseerd in een workshop bij Hobbijou?
Ga naar de website van Hobbijou www.hobbijou.nl en kijk naar de datums.

Hobbijou
Henricuskade 101-A
2497NB Nootdorp

Ga je liever niet alleen en zoek je iemand die met jou mee wilt? Kom dan naar ons gezellige Plein op de website en vind iemand die met je mee wilt!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.