High tea

❤︎High tea Café Gouda❤︎

Gepost door Corina 8 februari 2016 3 Reacties

High tea Café Gouda

Zo! Wat heb ik weer een fantastische middag gehad! Gelukkig maar, want ik had nog wat goed te maken met Jessica, mijn tafelgenote. Vorige week had ik haar het halve land door gesleept om met mij te gaan high tea’n en het was buitengewoon teleurstellend. Op de één of andere manier voel ik me dan altijd schuldig als het niet zo uitpakt als ik had gehoopt. Een soort van plaatsvervangende schaamte dat ze zoiets durven te serveren? Maar dat is met deze ervaring weer helemaal recht getrokken! Was het de vorige keer nog teleurstellend, is het nu buitengewoon goed!
Vandaag bevonden we ons in het high tea walhalla van Gouda….

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

De Gouwenaars zullen het wel weten. Het High tea café staat in verbinding met LF-Gouda. Of, zoals de eigenaresse zelf ook zegt, het High tea café is het verwende zusje van LF-Gouda! Waar LF-Gouda juist enorm stoer en robuust is, is het High tea Café op en top vrouwelijk en kneuterig. Aan de stoere broer heb ik al een bezoek gebracht en ik was er gelijk ondersteboven van, maar het verwende zusje doet daar zeker niet aan onder! Allebei de locaties zijn bijzonder. Het zou ook moeilijk zijn niet van het zusje te houden, aangezien we allebei dezelfde passie delen! High tea! Ja, wat dat betreft zitten zowel ik, als mijn tafelgenote, hier goed. This is the place to be!
Onze tafel is prachtig gedekt bij aankomst. De locatie bestaat uit twee gedeeltes. In de ruimte naast ons, een prachtig gewelf, is ook één van de tafels gedekt. Tussen de bordjes staan feestelijke punthoedjes opgesteld en het is duidelijk dat er hier een feestje gevierd gaat worden.
“Haha, ja, dat klopt!” zegt Nanneke, onze gastvrouw vandaag, “Wanneer mensen van te voren aangeven dat het een speciale gelegenheid betreft, dan proberen we de high tea daar op aan te passen. In dit geval is er iemand jarig. Nou ja, iemand…hihi, het is mijn moeder die komt high tea’n met een paar vriendinnen. Ze is net jarig geweest! Maar ook voor andere gasten doen we dit hoor! Behalve dat kleine cadeautje wat erbij ligt, haha…”
Het ziet er echt prachtig uit! Persoonlijk hou ik er enorm van wanneer er zoveel aandacht aan de complete entourage wordt besteed. Het geeft je als gast een bijzonder gevoel! Ze weten hier precies wat de bedoeling van een high tea is!
Ga zitten, ontspan en laat jezelf verwennen…

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

We krijgen al gauw een heerlijke smoothie om mee te beginnen. Jessica krijgt daarnaast ook nog koffie en ik kies voor een heerlijke pot thee.
Inmiddels is Sharon, de eigenaresse, bij ons komen staan. Sharon is enorm gepassioneerd van het high tea concept. Je begrijpt natuurlijk wel, dat schept een band! We raken dan al gauw met elkaar in gesprek.
“We zijn zo’n zes jaar geleden begonnen met het serveren van de high tea. Ik kan me nog goed herinneren dat de high tea net een beetje in opkomst was. Ik was zo gecharmeerd van het concept! Die kleine hapjes, het vrouwelijke aspect ervan. Het is echt een meidending! Ik dacht, ja, hier wil ik iets mee doen! Ik ga het leukste, mooiste en lekkerste high tea café van Nederland opzetten. Ja, het klinkt misschien een beetje absurd als ik het zo zeg, maar ik vond het gewoon geweldig en ik wilde dat gevoel graag delen met anderen! Ik heb hard moeten werken om het voor elkaar te krijgen, maar ik ben trots op het resultaat. We hebben ons in de loop der jaren ontwikkeld tot een plek waar mensen graag vertoeven. De high tea’s gaan als zoete broodjes de toonbank over. En de locatie hè..?! De locatie is natuurlijk geweldig tussen het museum, de kerk en het plein in. En je zou het buitenterras eens moeten zien in de zomer. Het is hier zo mooi als alles vol in de bloei staat. Ik had me geen beter plekje kunnen bedenken!!”
Ondertussen komt Nanneke met een bordje aanlopen met daarop twee pepermuntjes. Althans, zo lijkt het. Nadat ze het bordje heeft neergezet, giet ze er wat water overheen en de pepermuntjes groeien in razend tempo uit tot geparfumeerde handdoekjes, waarmee je je handen kunt verfrissen tijdens het high tea’n. Wat een leuk detail!!
“Haha, ja leuk hè! Het zijn echt dat soort details wat de high tea ervaring zo speciaal maakt!” zegt Sharon lachend.
Nou, dat is iets wat wij alleen maar kunnen beamen!
Maar we beginnen allereerst met een overheerlijk soepje….

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

www.highteavriendinnen.nl

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

Natuurlijk ligt de focus niet alleen maar op vrouwen en high tea. Je kunt hier ook geweldig met je partner lunchen en koffie of thee met wat lekkers nuttigen. De koeken en taartjes komen bij Koekela uit Rotterdam vandaan. Hierdoor heb ze een afwisselend aanbod van lekkernijen! En wat dacht je van het volgende…:

Ga je binnenkort naar het Highteacafé, neem dan een hangslotje mee! Je kan hier namelijk de speciale band die je hebt, met een lieve vriend(in), waardevolle familie, bijzondere collega of jouw grote liefde, via het sluiten van het hangslotje, vereeuwigen! Het sleuteltje gooien jullie vanaf het “Goudse Romeo en Julia balkonnetje” zo de gracht in! Je kan zelf een hangslotje meenemen, maar ze zijn ook te koop (zolang de voorraad strekt) bij Het Highteacafé! Er zijn verschillende maten, de prijzen gaan vanaf € 3,50! Uiteraard zijn er middelen om jullie slot te “pimpen” aanwezig! Het is een super leuk om het als verrassing tijdens een High Tea samen te doen! Dus beleef je binnenkort een speciaal moment bij het Highteacafé, denk dan aan de ‘Lock Your Love Liefdes Muur’! ” (Bron www.museumcafegouda.nl)

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

Foto High tea cafe Gouda

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

Foto High tea café Gouda

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

Foto High tea Café Gouda

high tea vriendinnen, high tea cafe gouda

Yes ladies! Kijk goed wat er tussen die twee stolpen in staat op de laatste foto!
Highteavriendinnen mag in samenwerking met het High tea Café een heerlijke Royal afternoon tea voor twee personen weggeven! Denk je dat die koker door jouw brievenbus past? Het enige wat je hoeft te doen is: like onze Facebookpagina, deel het bericht… en wellicht win jij de Royal Afternoon tea voor twee personen!
LIKE……DEEL…..WIN!

Het High tea café biedt naast de Royal afternoon tea (die wij net ervaren hebben), ook het volgende aan:
?“Little Diva” tea (voor kleine dames) € 12,50
?High Cheese 24,50
?High Wine 24,50
?High Healthy Tea 22,50
?Chocolate Tea 22,50
?Royal Afternoon Tea 19,95
❤️Sweet Tea 14,50

MUSEUMCAFE GOUDA
Achter de Kerk 14
2801JX Gouda
0182 820 225             www.museumcafegouda.nl

Heb je deze high tea gewonnen, maar niemand om mee te gaan? Geen nood! Kom naar het Plein op de website en vindt iemand die met je mee wil! Xxx

Gerelateerde berichten

3 Reacties

Chantal 19 februari 2016 at 09:12

Ik heb hier ook eens gegeten met een vrijfezellefeest…
Was inderdaad super, ziet er binnen onwijs gezellig uit en het eten was heerlijk.
Leuke bedieng ook.

Reply
Corina 19 februari 2016 at 10:08

Leuk te horen Chantal! Bedankt!

Reply
Lady Pie 21 februari 2016 at 19:57

ik vind je foto van de plank met theepotten erop echt geweldig!

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.