Workshops

Edelsmeden in Reeuwijk!

Gepost door Corina 26 november 2015 0 reacties

Edelsmeden in Reeuwijk!

Op zoek naar een leuke plek om je eigen sieraad te maken? In Reeuwijk zit het mooie atelier van Ron en Jannita Rijgersberg. Ron is van huis uit horlogemaker en goudsmid.
Twee uitersten, zoals hij zelf zegt. Maar dat hij handig is met kleine werkjes moge duidelijk zijn! Zo’n twaalf jaar geleden is hij begonnen met het geven van workshops.
“De eerste workshop was voor de buren en vond plaats aan de keukentafel” vertelt zijn vrouw lachend, “Ron had nog nooit een workshop gegeven en naar aanleiding van een vraag wou hij kijken of het wat voor hem was. De buren waren onze proefkonijnen. Wat kunnen mensen zonder ervaring maken in een dag tijd? Vinden ze het leuk? Vinden wij het leuk? Het werd een geweldige dag en de buren waren enorm enthousiast! Niet lang daarna gaven we onze eerste echte workshop en zo is het balletje gaan rollen…”

 

High tea vriendinnen

Edelsmeden in Reeuwijk!

Edelsmeden in Reeuwijk!

 

Het huis met atelier grenst prachtig aan de Breevaart en hoewel het erg regent ziet het er met de steigers langs het water idyllisch uit buiten. Een heerlijke plek om in de zomer tijdens een workshop te lunchen, vertelt Jannita, of wat dacht je van high tea?
Ik kijk rond in het prachtige atelier. Twee dames zijn druk bezig een mooie ring te maken en worden daarbij begeleid door Ron.
“Ik heb deze workshop voor mijn verjaardag gekregen,” vertelt één van de dames, “Ik heb hiervoor nog nooit een eigen sieraad gemaakt maar vind het echt geweldig leuk om te doen! Super cadeau dit!”
Aan de andere kant van het atelier word ook druk gewerkt en bij nadere kennismaking blijkt dit Klaries te zijn, een ervaren edelsmid en vaak te vinden in het atelier.
“Ik help regelmatig met geven van workshops! Vooral wanneer het druk is. Niet alleen ik hoor! We zijn met zo’n acht meiden, allemaal gediplomeerd edelsmid, en er is altijd iemand van ons aanwezig om mee te helpen tijdens een workshop. De deelnemers krijgen veel begeleiding tijdens het maken van een mooi sieraad…!”

 

Edelsmeden in Reeuwijk!

Edelsmeden in Reeuwijk!

 

“Wij verzorgen gezellige creatieve workshops voor iedereen die het leuk vind om in één dag(deel) kennis te maken met het edelsmeden. Alle deelnemers krijgen een eigen werkplek met professionele gereedschap. Zij maken zelf een zilveren sieraad en mogen de werkzaamheden onder deskundige begeleiding zelf uitvoeren…”
(Bron www.unieksieraad.nl)

 

high tea vriendinnen

high tea vriendinnen

 

 

“Er zijn geen speciale vaardigheden vereist en u hoeft niet creatief te zijn, dat zijn wij al! Wij zorgen voor een glanzend eindresultaat, maar daarnaast zorgen wij tijdens de workshop natuurlijk ook gratis en onbeperkt voor thee/koffie en iets lekkers…”

 

high tea vriendinnen

high tea vriendinnen

 

“Ik ben erg blij dat ik twaalf jaar geleden deze stap heb gezet,” vertelt Ron, “Het plezier wat ik haal uit het geven van workshops is enorm groot vanwege de diversiteit aan mensen die op mijn pad komen! Van stelletjes die hun trouwring willen maken tot mensen die een nagedachtenis willen maken in de vorm van een hangertje met een klein lokje haar, ze komen hier allemaal aan mijn tafel en hebben allemaal hun eigen unieke verhaal…”

 

high tea vriendinnen

 

Ron en Jannita hebben hun passie gevonden in het geven van workshops, met Jannita als draaiende spil achter de schermen en Ron op de werkvloer. Samen met de andere meiden die vaak helpen tijdens de workshops is het een leuk team wat ervoor zorgt dat je, naast het hebben van een onvergetelijke dag, op het eind met iets moois weer naar huis gaat…

Ook geïnteresseerd in een workshop bij Uniek Sieraad?
Ga voor meer informatie naar hun website!

Uniek Sieraad
Het Kerkestuk 95
2811 BE Reeuwijk
06-19610979

www.unieksieraad.nl

Wie oh wie gaat er met je mee? Wij weten het wel! Doe een oproep op het forum en vind je maatje!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.