High teaLocatie

Super deluxe High tea bij Kurhaus Den Haag

Gepost door Corina 12 oktober 2015 4 Reacties

Vandaag zijn wij te gast bij het Kurhaus in Scheveningen! Een prachtige locatie direct aan zee. Wij zijn op zoek naar een chique ambiance in combinatie met uitgestrekte vergezichten en daarvoor ben je bij het Kurhaus aan het juiste adres! Dit prachtige oude gebouw is een begrip in Den Haag en is wat ons betreft het pronkstuk van de boulevard. Vanuit het restaurant heb je perfect uitzicht op de Scheveningse pier en met een beetje geluk zie je wat mensen bungee-jumpen! IMG_7723“De oorsprong van het Kurhaus ligt in het jaar 1818. Door het geloof in de geneeskrachtige werking van zeewater lieten mensen zich op een kar door paarden in zee trekken om reumatiek, zenuwziekten of zwaarlijvigheid tegen te gaan. In het badhuis werden de gasten tegen betaling afgedroogd of in een van de vier baden met zeewater gelegd. In navolging van beroemde badplaatsen in België en Frankrijk ontstaat aan het eind van de 19e eeuw ook in Scheveningen de behoefte om de badplaats iets meer cachet te geven. Een sjieke plek waar je niet alleen kunt baden, maar waar je ook kunt dineren of vermaakt wordt. In 1885 wordt op de plaats van het oude badhuis het Kurhaus geopend…”

IMG_7706

Ik heb vandaag een nieuwe tafelgenote bij me! We hebben elkaar ontmoet op de verjaardag van een goede vriendin. Tijdens het drukke gebabbel zoals dat altijd gaat op een verjaardag, belandde het gesprek op een gegeven moment op de website Highteavriendinnen! Het toch al drukke gebabbel werd opeens nog drukker! Vrouwen en high tea’s! Kabaal! Gooi er nog wat workshops doorheen en het was al gauw een vrolijk rumoer over wat de beste adresjes waren. En je snapt natuurlijk wel, dat is niet aan dovemansoren besteed! Notitieblok in de aanslag!
Mijn nieuwe tafelgenoot laat zich graag verrassen en we spreken af dat we elkaar woensdag om 12.30 treffen, waarna ik haar meeneem naar een leuke locatie.
Zo gezegd, zo gedaan en die woensdag stappen we vol goede zin in de auto.
“Oke!” zegt Madelon,”Zeg het maar, welke kant moet ik op vanaf hier?”
We gaan met Madelon haar auto want die is lekker zuinig en ik betaal het parkeren. Oer-Hollands dus, eerlijk zullen we alles delen hihi :-)
“Rij maar naar Scheveningen! We gaan naar het Kurhaus!”
Madelon slaakt een gil! Het Kurhaus?? Gaaaaaaf!!
Eenmaal gearriveerd is onze tafel al gedekt en worden onze glazen direct gevuld.
Schuif aan en laat jezelf verwennen….

IMG_7633Wist u trouwens dat de naam van het restaurant in het Kurhaus ‘Waves’ is?

“Waves is een restaurant, bar & serre met het grootste terras van Scheveningen. Chef-kok Marc Smeets schotelt u de heerlijkste gerechten voor, het uitzicht doet de rest. Waves organiseert geregeld speciale avonden. Bij mooi weer zal onze bartender de lekkerste cocktails voor u shaken aan onze buitenbar en ontsteekt de chef de barbecue. We kijken uit naar uw komst!  Ook uw hond is van harte welkom.” (Bron.www.wavesatthekurhaus.nl)

IMG_7634

Al gauw word er een trio van hartige gerechtjes voor ons neergezet. Het ziet er heerlijk uit! De opmaak is prachtig en maakt dat je gauw wilt aanvallen!
“Even wachten! Eerst even een fotootje maken…” Wie met mij mee gaat moet echt enige vorm van discipline beheersen om niet direct alles naar binnen te werken. Na een paar verschillende hoeken met de camera te hebben geprobeerd is het dan zover!
Eet smakelijk!!
We kletsen er vrolijk op los! Altijd leuk wanneer je iemand nog niet kent, je hebt zoveel te vertellen! Het klikt goed en we hebben het beiden enorm naar ons zin. Wat een prachtig uitzicht ook!
“Kijk dan! Zie je die man in de verte? Hij loopt echt vlak langs het water. Zo zie je goed hoe hoog de golven nu zijn!!” Gefascineerd kijken we naar buiten. Dit uitzicht is echt onder alle weersomstandigheden prachtig!
Inmiddels zijn we al klaar met de eerste ronde en vanuit onze ooghoeken zien we de serveerster aan komen lopen. Ze loopt er wat onhandig bij, maar dat komt vooral door wat ze vasthoudt…

IMG_7671Terwijl ze de reuze (!) etagère neerzet, wat niet onder doet voor de toren van Pisa, zien we dat één van de onderste bordjes gevaarlijk scheef hangt. Snel helpen we haar en vangen het bordje op. Terwijl we het bordje weer goed terug plaatsen ligt één eenzame scone ons sneu aan te kijken.
“Oh! Volgens mij ben ik onderweg wat verloren…”
De serveerster vraagt of we het erg vinden dat het even duurt voordat de nieuwe scone komt, hij moet namelijk eerst worden afgebakken. Welnee, geen probleem, we beginnen gewoon bovenaan met de fruitsalade en werken onze weg naar beneden.
Hihi, de fruitsalade ziet er met een paar happen eruit misschien nog wel mooier uit! Het komt zo mooi tot leven zeg maar. Giechelend eten we de rest op en vergapen ons over al het lekkers wat voor ons uitgestald staat. Sandwiches, petit fours, bonbons, scones…
Mmm, het ene taartje ziet er nog lekkerder uit dan het andere. Even houden we onze mond en laten we onze smaakpapillen het werk doen. Hier word je stil van…

“Het Kurhaus trekt al snel beroemde gasten. Mensen zoals Marlene Dietrich, Helmut Kohl, Winston Churchill, Leonard Bernstein en Binyamin Netanyahu vinden hun weg naar Scheveningen. Deze beroemdheden en hoogwaardigheidsbekleders worden gevraagd te tekenen in het gastenboek, wat een uniek boekwerk oplevert. Zeker omdat de signaturen zijn geïllustreerd door (later) bekende kunstenaars zoals Jan Toorop, Jacob Maris en Jozef Israëls. De Rolling Stones hebben het boek nooit getekend. Na hun concert in 1964 dat na tien minuten moet worden gestopt omdat het enthousiasme van de fans uit de hand loopt, worden de bandleden in auto’s afgevoerd en in een ander hotel ondergebracht.” (Bron www.wavesatthekurhaus.nl)

Het valt ons op dat aan de wand veel foto`s hangen van vroeger. We zijn beiden in de geschiedenis geïnteresseerd en vergapen ons dan ook aan wat we zien! Wat zag dat er vroeger prachtig uit! En al die mensen in die prachtige kostuums! Wat een time-warp!
Wanneer de serveerster bij ons komt staan vertelt ze hoe leuk het is hier te werken vanwege de grote diversiteit aan mensen wat binnen komt. Maar vooral ook vanwege het feit dat mensen soms al generaties lang over de vloer komen! Zo hadden ze laatst een feest waarbij er vier generaties tegelijk aan tafel zaten die allemaal vaste gast zijn bij Het Kurhaus!
Van plan om ook vaste gast te worden eten we braaf onze etagère leeg…

Wanneer we klaar zijn en gaan afrekenen zien we een kaartje liggen waarop staat dat elke 1e en 3e zondag een rondleiding plaats vindt in combinatie met een high tea.

12.00 Ontvangst met koffie/thee in de serre

12.30 Rondleiding

13.30 High tea in de serre

Kosten: €50   (normale kosten high tea €32,50)

Hadden we dit eerder geweten hadden we dit zeker gedaan! Vanaf 2016 zullen de data veranderen.

Grand hotel Amrath Kurhaus
Gevers Deynootplein 30
2586 CK Den Haag
☎︎070-4162636                                 www.highteakurhaus.nl

Wil je ook graag een keer hier high tea’n maar heb je niemand om mee te gaan? Kom naar het gezellige Plein op de website en vraag wie er met je mee wilt! 

 

 

 

Gerelateerde berichten

4 Reacties

Laura 8 juli 2016 at 17:42

Hoe laat was de high tea ongeveer afgelopen?

Reply
Corina 9 juli 2016 at 05:44

De high tea duurde zo’n twee en een half uur, maar dat ligt ook een beetje aan hoe snel of langzaam je zelf tafelt. Het is niet niks wat je krijgt… :-)

Reply
B. 17 oktober 2016 at 09:11

Hoeveel kost een hightes pp?

Reply
Corina 17 oktober 2016 at 18:21

De high tea kost €32,50 p.p.

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.