Workshops

Mixed-media en ArtClaySilver workshops bij Het Kleurenspel

Gepost door Corina 28 november 2016 0 reacties

Mixed-media en ArtClaySilver workshops

 

Vandaag heb ik weer een nieuw atelier voor op de website bezocht!
En wel in Hazerswoude-Rijndijk.
Midden in dit kleine dorpje vind je het gezellige atelier van Peggy Huntink, met de sprankelende naam Het Kleurenspel!
Ik kom tijdens mijn aanwezigheid er al gauw achter dat het niet alleen maar een atelier is, maar ook een leuke gift-shop.
Het eerste wat ik dan ook doe is mijn ogen goed de kost geven aan al het pracht en praal wat Peggy verzameld heeft in haar knusse winkeltje.
En niet alleen ik kijk mijn ogen uit!
Terwijl ik binnen kom is Peggy nog net een klant te woord aan het staan die zojuist iets leuks gekocht heeft…

 

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

 

In de ruimte naast het winkeltje bevind zich het atelier.
Er klinkt een gezellig geroezemoes van de drie aanwezige dames die met een workshop bezig zijn.
“Peggy!” hoor ik één van de dames roepen, “hoe zal ik de kikker wat meer diepte geven?”
Het is Monique, één van de deelnemers die op dit moment aan haar mixed-media kunststuk werkt.
Peggy kijkt met haar mee en geeft haar wat aanwijzingen, daarna draait ze zich om en loopt ze mijn kant op.
“Welkom!” zegt ze enthousiast, “leuk dat je er bent! Kijk maar lekker even rond hoor. Zal ik wat koffie voor je inschenken?”
En voor ik het weet zit ik gezellig te babbelen met de aanwezige dames onder het genot van een bakje koffie.

 

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

 

“Ik heb hiervoor al eens een workshop aquarel gevolgd bij Peggy,” vertelt Monique me, “dat beviel me erg goed. Ik zag toen al wat van haar eigen mixed-media werk voorbij komen en ik was erg verrast. Dat wou ik ook wel een keer proberen! Lange tijd kwam het er maar niet van. Ik heb mezelf nu verplicht om wat quality time voor mezelf op te nemen en ik kan me eindelijk ook even uitleven op zo’n mooi kunstwerk haha..!”
De dames beginnen te lachen.
Een herkenbaar fenomeen!
Marjolijn is ook bezig met een mixed-media schilderij en laat zien wat ze tot dusver heeft gemaakt.
“Ik vind het heerlijk om hiermee bezig te zijn,” vertelt ze, “je komt jezelf echt tegen tijdens het maken van zo’n kunstwerk. Je bent zo lekker geconcentreerd bezig en hebt echt even tijd om bij jezelf stil te staan. Eigenlijk werkt het gewoon meditatief! Mijn kinderen hebben hier in het verleden ook al eens workshops gevolgd en dat sprak me enorm aan! Er gaat zo’n rust en creativiteit van Peggy uit, ik wou dat zelf ook eens ervaren. En tja, wat kan ik zeggen, inmiddels is dit al mijn derde workshop…”

 

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

 

Deelneemster Patricia is met iets heel anders bezig, namelijk een Art Clay Silver workshop.
Ze maakt vandaag een zilveren hanger voor haar dochter.
“Mijn dochter houd enorm van sieraden!” vertelt Patricia, “ik ga haar verassen met deze zilveren hanger. Ik wou dit al heel lang doen, maar dacht altijd dat ik dat niet kon. Peggy heeft me overtuigd dat ik het wel kan en ik moet zeggen, ik ben onder de indruk van het eindresultaat!”
Peggy moet lachen.
“Sinds een jaar geef ik ook Art Clay Silver workshops,” vertelt ze, “ik geef een workshop pas wanneer ik denk dat de deelnemers het ook echt kunnen maken. Niemand gaat hier weg met lege handen! Ik hoor vaak mensen zeggen -oh, dat kan ik niet- wanneer ze hier binnen komen, maar dat is onzin. Iedereen kan het! Het enige wat ik doe is een beetje aansturen en mensen laten zien wat ze zelf al heel goed kunnen…”

Ben je benieuwd naar het hele interview met Patricia? Klik dan hier…

 

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

 

“Ik heb in het verleden de opleiding ‘Spiritueel Kunstzinnig Tekenen’ gevolgd,” vertelt Peggy, “het was mijn droom om op een creatieve manier met kinderen te werken. In eerste instantie gaf ik dan ook thuis aan de keukentafel workshops aan kinderen. Dat was erg leuk en liep ook erg goed, maar ik kreeg regelmatig de vraag van ouders of hun ook een workshop konden volgen en zo is het een beetje gegroeid! Uiteindelijk ben ik op zoek gegaan naar een geschikte workshopruimte en dat is deze locatie geworden. Zo’n mixed-media workshop kan heel therapeutisch werken. Wanneer je mensen een hele berg aan karton, touw, acrylverf en katoen geeft, dan gebeurt het wel eens dat ze blokkeren. Ik help ze dan hun geest open te stellen en gewoon hun gevoel te volgen. Tuurlijk stuur ik ze hier en daar een beetje bij, maar het eindresultaat is altijd fantastisch! Het werkt echt bevrijdend en met dat gevoel, plus een mooi kunstwerk, gaan ze uiteindelijk weer de deur uit! -Ik kan niet tekenen- bestaat niet in mijn wereld…”

 

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

het kleurenspel, art clay silver workshops, mixed-media workshop, high tea vriendinnen

 

Lijkt het jou leuk om een keer bij Peggy een workshop te volgen?
Hieronder vind het overzicht van workshops die zij geeft.
Op de website vind je de actuele bijbehorende data waarop je je kan inschrijven voor de workshop, maar het is natuurlijk ook mogelijk om contact met haar op te nemen en een voorstel te doen.
Wat dacht je namelijk van een leuk vrijgezellenfeestje waarbij je met zijn allen voor de bruid een mooi kunstwerk maakt?

Peggy Huntink
Atelier Het Kleurenspel
Potgieterlaan 76
2394 VH Hazerswoude Rijndijk
☎︎ (06) 36 19 09 84

www.hetkleurenspel.nl

Workshop: Maak je eigen zilveren sieraad van Art Clay Silver
Tijd: 13.00 uur (duurt 2 a 3 uur)
Workshop: Maak je eigen zilveren hanger
Prijs: vanaf €65,- incl koffie thee en lekkers
Je krijgt uitleg wat je met de klei kunt doen. En er zijn voldoende gereedschappen en malletjes aanwezig om iets moois te ontwerpen

Workshop: Maak je eigen zilveren sieraad van Art Clay Silver
Tijd: 13.00 uur (duurt 3 a 4 uur)
Workshop: Maak je eigen zilveren ring
Prijs: €90,- incl koffie thee en lekkers

Workshop: Zullen we samen tekenen?
Dit is een workshop waarin je leert communiceren met je kind d.m.v. een tekening.
Wat bedoelt je kind als het aan je vraagt: “zullen we samen tekenen?” Dat ieder een eigen tekening maakt of samen op 1 blad.
Je kind komt thuis van school. Was het leuk op school? Ja hoor. En verder krijg je hooguit een schouderophalen of weet niet….. Het kind stagneert.
Hoe kom je er achter wat je kind werkelijk bedoelt en hoe krijg je het kind wel aan het praten? In deze workshop van 2 uur leer je hoe je met tekenspelletjes een kind aan het praten krijgt.
Resultaat een goed gesprek en een leuke tekening van jullie samen.
Voor: vader, moeder, opa, oma, oom, tante, kortom iedereen die niet kan tekenen en natuurlijk ook voor iedereen die het wel kan.
Kosten: € 25, – p.p. inclusief reader, gebruik materialen, koffie en thee

Workshop mixed media
Heerlijk met allerlei verschillende materialen op een schildersdoek van 50cm x 50cm een intuitief schilderij maken
Voor iedereen die van vieze handen, knutselen en schilderen houdt!
Tijd 10.00 – 16.00 uur
Prijs: €65,- incl materialen koffie thee en lekkers

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.